Şimdi Ara

neden golf almamalıyım, ya da ne alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok bilgili olmamakla beraber, araba alırken en önemli kriterlerin motor, şanzıman, güvenlik ve konfor olduğunu düşünüyorum.
    tsi motorlu, dsg şanzımanlı, abs, esp, asr, msr, ebd, edl'li ve bolca hava yastıklı, görece konforlu vw golf alacağım dediğimde burun kıvıran arkadaşlar var.
    forumda da konuyla ilgili bir çok başlık var ama işin içinden çıkamadım.
    konu hakkında bilgili arkadaşların yardımını almak istiyorum (fanatizme kaçmadan ve objektif yaklaşımlarla)
    astra ya da civic de düşünebilirim, bilmiyorum; çok kararsız kaldım. lütfen yardım!!



  • hyundai i30 da aklımı çelmiyor değil bu arada.
  • benzinli diyorsun, tsi'in ustune motor yok bence. dsg'nin keyfine diyecek yok. hic baska alternatife bakma bence.
  • Garanti bitmeden satacaksan veya garanti bitiminden sonra kullanmayı düşündüğün takdirde, DSG değişimi için kenara 17.000TL ayırabiliyorsan; DSG şanzıman alabilirsin. Bu şartları sağlayamamana rağmen alırsan, dediğim durum başına geldiğinde; "Kendi düşen, ağlamaz." dersin.
  • Golf güzel araba ben tasarımını beğenmediğim için almadım bu onu kötü yaparmı hayır tabiki sevdiyseniz alınabilecek en iyi hb araçlardan biri Astra için inceleme yazısı yazmıştım okumak isterseniz linki aşağıda paylaşıyorum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_56464244/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56464244
  • Donanım olarak fakir eğer trendline alacaksanız hiç almayın.Aslında golfte comfortline bile yetersiz bana göre.Sıfır alıcaksanız zaten kasa değiştirecek bare highline alın da bir işe yarasın.
    Benim tavsiyem yeni astradır , bir bakın derim.



    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antuaRri -- 6 Nisan 2012; 14:48:17 >
  • 0 km alıyorsan eğer 2+2 garanti yaptırır 4 yıl rahat rahat binersin
  • Golf, Astra, Civic...hepsi iyi araclar. Fazla ayrintiya girmeden, benim kalite olarak tercihimin Golf oldugunu belirteyim. Fakat DSG olayi uzerinde dusunulmesi gereken bir konu. Uzatilmis garanti bence mantikli olur. Bunun disinda, benzinli Golf fiyatlari tarihi dip yapmis durumda. Yerinizde olsam manuel highline donanim bir Golf alir, 2-3 ay beklemeye razi olup opsiyon ile DSG + hill holder ekletir, sonra uzun yillar sorunsuz, guvenle kullanirdim.
  • sürat motoru al hem park derdi de yok şaka bir yana sahibinden de takas olarak sürat motoru teklif alan oldu mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unixslax

    sürat motoru al hem park derdi de yok şaka bir yana sahibinden de takas olarak sürat motoru teklif alan oldu mu

    İyiymiş
  • kasa değişti değişecek, şanzıman soru işareti, motor da artık bir numara değil açıkcası.

    diğer taraftan golf 7'nin yeni bir golf 5 vakası olacağını ve golf 6 yı aratacağını düşünüyorum.

    benzinli i30 donanım ve güncellik açısından daha iyi bir tercih olabilir.
  • küçük bir karşılaştırma yaptım. sanırım uzakdoğulular sınıfta kaldı astra ve golf daha mantıklı sanırım. ama hala neden vw bu kadar kötüleniyor anlamadım.

     neden golf almamalıyım, ya da ne alayım?
  • citroen c4
  • Millet artık vw çamur atmak için dsg ye saldırıyor.Olacak şey değil.Dsg alınca kesin arıza veriyormuş gibi yorumlar var.Dsg' nin diğer şanzımanlardan fazla arıza yapma riski yoktur.Sadece populer bir markanın populer bir ekipmanı oldugundan sikayet sayısı fazlaymış gibi geliyor insanlara.Millet gitsin i30 alsın arkadaşım sen almandan sasma alabiliyorsan golf yada astra al pisman olmazsin.Hangisi hoşuna gidiyorsa artık...
  • Ben dsgyi o kadar sorunlu gorenlerden degilim. Sonucunda dsg sorunluysa edc powershift hepsi sorunludur. Golf guzel bir aractir gidisi falan guzeldir. Bu arada 122 mi 160 mi dusunuyorsunuz? 160liklar 122liklerden cok farkli. Gercek TSI onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence yeni astra veya yeni i30 dan birini seçin.sınıfının en şık araçları.test edin bakın görün karar verin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnnn

    Ben dsgyi o kadar sorunlu gorenlerden degilim. Sonucunda dsg sorunluysa edc powershift hepsi sorunludur. Golf guzel bir aractir gidisi falan guzeldir. Bu arada 122 mi 160 mi dusunuyorsunuz? 160liklar 122liklerden cok farkli. Gercek TSI onlar.

    160'lık 60binin üzerinde sanırım çıkamam o fiyata.
    biraz önce şikayet.com'a baktım dsg sorunu göremedim ilk 10 sayfada bakmaya devam edeceğim.
    astraların otomatiği nasıl peki?
  • i30'u yapanlarda artık hep Alman nedense. Çalışanlarının çoğu Alman markalardan transfer. Bence i30 alın derim. 2-3 ay sıra beklemek çok ilginç doğrusu. Sanki bedava verir gibi. Kardeşim parayı verdim arabayı alırım. Ne demek sıra bekle? Böyle bir saçmalık olamaz. En son İstanbul'daki Autoshow fuarında vw yetkilisi poloyu sorduğumda 5 ay beklemem gerektiğini ve fiyat farklılığını da yansıtacaklarını söylemişti. Şöyle bir suratına baktım. Tükürmemek için kendimi zor tuttum. Sanki bedava veriyor. 5 ay bekleyecekmişim. Bir de fark yansıtacakmış. Bizim millet de bunlara prim veriyor. Para masada = Araç kapıda anahtarla. Diğer ülkelerde de mi böyle acaba sormak lazım. i30 Alman markalardan transfer mühendisler tarafından tasarlanmış ve ortaya oldukça bol donanımlı bir araç çıkmış. Otomatik dizelini de test etttim. Genel olarak başarılı buldum. Navigasyonlu ve otomatik park etme özellikli donanımlısı da gelirse almayı düşünüyorum. Slmlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisatan

    i30'u yapanlarda artık hep Alman nedense. Çalışanlarının çoğu Alman markalardan transfer. Bence i30 alın derim. 2-3 ay sıra beklemek çok ilginç doğrusu. Sanki bedava verir gibi. Kardeşim parayı verdim arabayı alırım. Ne demek sıra bekle? Böyle bir saçmalık olamaz. En son İstanbul'daki Autoshow fuarında vw yetkilisi poloyu sorduğumda 5 ay beklemem gerektiğini ve fiyat farklılığını da yansıtacaklarını söylemişti. Şöyle bir suratına baktım. Tükürmemek için kendimi zor tuttum. Sanki bedava veriyor. 5 ay bekleyecekmişim. Bir de fark yansıtacakmış. Bizim millet de bunlara prim veriyor. Para masada = Araç kapıda anahtarla. Diğer ülkelerde de mi böyle acaba sormak lazım. i30 Alman markalardan transfer mühendisler tarafından tasarlanmış ve ortaya oldukça bol donanımlı bir araç çıkmış. Otomatik dizelini de test etttim. Genel olarak başarılı buldum. Navigasyonlu ve otomatik park etme özellikli donanımlısı da gelirse almayı düşünüyorum. Slmlar.

    tasarım olarak gerçekten beğendim i30'u.
    fakat tüm markalar yavaş yavaş çift kavramalı şanzımana geçiyorken eski tip bir otomatik kullanmak ne kadar doğru.
    ayrıca arkadaşım i20 aldı; bir kıstas olur mu bilmiyorum ama araba oyuncak gibi. kalite ve sürüş konforu yetersiz.
    çok anlamadığımı tekraralayayım. o nedenle bana motor ve şanzımanlarla ilgili detaylı bir kıyaslama yapabilirseniz sevinirim.




  • Golf alınacaksa 1.6 102 bg hitler alınmalı bana göre.Diğer seçeneklere göre fiyatı çok uygun ve artık bu motor az bulunduğu için altın değerinde 2 sene kullan aldığın fiyata geri satarsın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.