Şimdi Ara

NEDEN BİLGİSAYAR/YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ İSTİYORSUNUZ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zor olduğu konusuna katılıyorum, çoğu kişi de zorluğunun farkındadır zaten. neyse başarılar dilerim, bizlere tavsiye verebilirsiniz isterseniz şunları şunları yaparsanız iyi olur falan diye.
  • heisenbeng kullanıcısına yanıt
    Oturun çalışın. Belki hayatınızın en boktan dönemi olacak ama oturun çalışın.İlk senede kazanmaya bakın. Sınavdan sonra da İngilizce için olabildiğince kasın. dil ve azim varken üniversite sadece etiket olarak kalacaktır. Kötü denen A üniversitesinde okuyan ve kendini geliştirmiş bir öğrenci BOUN, ODTÜ bitirmiş birisinin önüne geçebilir. Bilgisayar, internet elinizin altında, oyun oynamaktan başka işlere de yarıyor. Yarın quizim var, cumaya yetişmesi gereken proje var, salı gününe yetişmesi gereken başka bir proje var. Hepsi de son zamana kaldı. Quizi ben salladım, cumaya yetişmesi gerekeni gruptakiler salladı(biri bitirmeden diğeri başlayamıyor, öyle bir sorun var), salı gününe olana da kolay dedim. Planlı çalışınca hepsi de yetişiyor. Oyun da oynamaya, film de izlemeye hepsine zaman kalıyor üniversitede.

    Hedefleri yüksek tutacak yer var, düşük tutacak yer var. Hedefiniz Nvidia'da AI yazılımları ile alakalı bir bölümde çalışmak ise mesela onun için İTÜ->Standford->Nvidia şeklinde düşünmeyin. Şimdi belki araştırmaya zamanınız yok, belki diliniz yetmiyor ama daha güzel fırsatlar çıkabiliyor. Bugünkü popüler şeylere odaklanırsanız onlara herkes atlayacak. Bunların artısı eksisi olacak. İyi düşünün.Net olun, planınızı iyi yapın. İTÜ'yü kazanabilirsiniz, kazanamayabilirsiniz. Yüksek lisans yapabilirsiniz, yapmayabilirsiniz. Nvidia'ya girebilirsiniz, girmeyebilirsiniz. Ama o "en" olan şirketlere girmek gerçekten zor bunu unutmayın. Bölümden mezun olduğunuzda uçmayı öğrenmiş kuş oluyorsunuz öyle diyeyim. Ama kediler hala sizi avlayabilir. Avlanmamak istiyorsanız çalışacaksınız. Hem de eşşşek gibi çalışacaksınız. Yoksa kedi sizi kapar, asgari ücret+servis+ticket der siz de ne oluyoruz lan dersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 12 Aralık 2017; 21:10:18 >




  • heisenbeng kullanıcısına yanıt
    İşin içinde olan birinin tavsiye vermesi güzel olur.+1
  • güzel tavsiyeler hocam eyvallah
  • Hiç kimse girişimci olmayı düşünmemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Hiç kimse girişimci olmayı düşünmemiş.

    ben düşünüyorum hocam buyur
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Sadece tespit amaçlı yazmıştım Herkes büyük bir firmaya yerleşmeye çalışıyor. O firmalar genç girişimciler sayesinde ortaya çıktı.
  • Şuan hazırlıktayım.Benim hedefim bir bilgisayar bilimcisi olmak 1.sınıfda iyi çalışıp ortalamamı yüksek tutmak ve 2.sınıfda bilgisayar mühendisliği ve matematik ile çap yapmak.Çünkü bilgisayar dediğimiz makine algoritmaları hızlı şekilde tekrarlayan bir alet.Ama bizim işimiz algoritma yazmak.Tabi her yazılan algoritma işe yaramayabilir.Mesela 2 aynı işi yapan algoritma vardır.2side işe yarıyordur ama biri bu işi totalde 10 dakikada yapıyordur bir bilgisayar bilimcisinin yazdığı algoritma 1 dakikada yapıyordur .İşte ben adam gibi bir bilgisayar bilimcisi olmak istiyorum.
  • Yarın Java'dan sınava gireceğim hazır ara vermişken ben de bir şeyler karalayayım. Öncelikle hedeflerinizi büyük tutun arkadaşlar. Olur veya olmaz, denemeden bilemezsiniz. Bu forumdan Çankaya Üniversitesinde ortalama bir öğrenciyken hırs yapıp UCLA'ya giden var. Bilgisayar mühendisliği okulun en önemsiz olduğu bölümlerden birisi. Her şey kendinizde bitiyor. Kodlamaya meraklı değilseniz, araştırma yapmayı bilmiyorsanız bu bölümü seçmeyin. Kesinlikle istek gerekiyor. Tercihinizi yapmadan önce kesinlikle ama kesinlikle bir yazılım dilinin temellerini öğrenmeye çalışın. Baktınız sıkıcı gelmeye başlıyor, yazmayın. İngilizce bilmiyorsanız ne yapıp edin ana diliniz gibi öğrenin. Dünya'nın her yerinde yazılımcı açığı var, çevreden duyduklarım da hocalarım da iş var eleman yok diyor. Silikon vadisi Nirvana, hayal değil.
  • Vespucci kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin hocam. hangi okuldasınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    kolay gelsin hocam. hangi okuldasınız ?

    Özyeğin
  • Vespucci kullanıcısına yanıt
    ha evet hatırladım hocam sizi

    özyeğin çok güzel okul
  • Büyük hayallerim yok neyse ki.

    Olsa buralarda duramazdım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet cafe açacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodlamaya ilgim var.
    İnsanlarla iletişime geçmeyi pek sevmiyorum.
    Bilgisayarla uğraşmayı seviyorum.

  • Pc mühendisliği okumuyorum ama bilgisayar mimarisi, programlama ve yapay zeka gibi ortak derslerim var. Bilgisayar mimarisi ve yapay zeka üzerine yoğunlaşan parayı götürür. Net olarak söyleyebilirim ki.
  • Aynısı bende de var. Benim programlamaya merakım bilgisayar oyunlarının nasıl yapıldığını araştırmakla başlamıştı.
  • hocam siz ?
  • Şu bilgisayar sevdamdan dolayı kafayı yeme noktasına geliyorum bazen. İlk oyunumu 12 yaşındayken arkadaşımla yapmıştım ben. Google'a Ah be Sabri yazarsanız sanırım hala çıkıyor bir kaç flash oyun sitesinde. Hayalim hep Türk oyun sektörüne bir şeyler katmaktı. Kodlamaya inanılmaz ilgim vardı, 14 yaşında C# kitabını yarılamıştım. Üzülüyorum bazen geçmiş aklıma geldikçe. İTÜ Makinada 1.sınıfım şuan ama mutlu değilim. Benim yerimde olmak isteyen kaç kişi var bunun farkındayım ama şu teknik resim dersine girince kalem oynatamamaktan gına geldi ki bıraktım da zaten dersi gitmiyorum 1 aydır. Neden makina seçtin demeyin benim hikaye çok farklı, yurtdışında liseyi bitirdiğim için yabancı öğrenci sınavıyla geldim. Bir çoğunuzun YÖS olarak bildiği sınav benim için bir seçenek değildi çünkü hayalim olan ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi okullar YÖS ile alım yapmıyordu, SAT girmem gerekiyordu. Boğaziçi sağolsun kontenjan bile açmadı bilgisayara , ODTÜ için yeteri puanı alamadım. İTÜ ise SAT Subject Math 2 testinden kabul alıyordu ve kontenjanı 4 kişiydi. Sağolsunlar fazla açmışlar kontenjanı. Neyse başvurdum makina geldi ve bölüme geldikten sonra Azeri bi arkadaşla tanıştım ve bana 800 üzerinden 800 tam puan yaptığını, buna rağmen ilk tercihi olan bilgisayara giremediğini söyledi çünkü kontenjan 4 kişi. Şuan kaydımı yaptım, 10 Mart 2018'de SAT bir daha gireceğim umarım bu sefer olur çünkü ben teknik resimde elimle vida falan çizmek değil, oturup kod yazmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.