Şimdi Ara

Ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten selamın aleyküm arkadaşlar derdimi kısaca özetlemek isterim evdeki bilgisayarımız(A10 7890K işlemci RX480 8gb ekran kartı,1Tb WD HDD,480gb Sandisk plus sata SSD,DDR3 2x8=16gb 2400 mhz RAM) birçok oyunda kastığı için yeni aldığımız bileşenleri (Ryzen 1600 işlemci,MSİ b450 anakart,2x8=16 gb 3200 mhz DDR4 ram,Adata XPG 512 gb M2 PCIe NVMe SSD)takarak yükseltmek istiyoruz(ekran kartını maalesef şimdilik değiştiremiyorum)fakat daha önceden tecrübem olmadığı için eski HDD ve SSD misistemi başlatmadan önceüstünde takılı bırakmammı gerekir yoksa sadece M2 SSD yi takarak sistemi temiz kurulumla WİNDOWSu kurupu daha sonramı diğer HDD ve sata SSD mi koymalıyım bu arada tüm sistemi harici bir diske yedekledim WİNDOWSkurulumundan sonra yedeklediğim dosyalarımı geri yüklüyeceğim umarım bir sakıncası yoktur.

    Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve önerilerini bekliyorum vereceğiniz cevaplar için şimdiden hepinize teşekkür eder saygılar sunarım,hayırlı günler.








  • Iki sekilde de olur, sistemden yana bir sorun olmaz lakin windows kurarken yanlislikla xpg m.2 yerine öbür sandiske kurarim dersen, önce windowsu kur ardindan hdd ile ssd yi tak. Dikkatli olmak, iyi okumak lazim, bazi arkadaslar hizlica "ileri ileri" diyip sonra "tühbe" diyebiliyor. Nitekim sonradan takma ile windows kurulmadan önce takmak arasinda bir fark yok.
  • Teşekkür ederim acaba sonradan takarsam sata ssd yi ve hdd yi yedeklemeyi geri yüklediğimde dosyaları yedekleme yazdığı şekildemi ssd ye ve hdd ye yazar yoksa rasgelemi ayrıca windowsu kurduktan sonra ssd ve hdd yi biçimlendirmek gerekirmi yani üstlerindeki programları veya dosyaları silmek gereklimidir,selamlar teşekkürler tekrar.

  • win10 kurulu ssd niz yeni sistemde sorunsuzca boot edecektir. ben yerinizde olsam hazır kurulu işletim sistemi ile sistemi açarım. anakartın bios güncellemeleri, ram ayarları derken gereken uygulamaları bitirip temiz windows kurardım. sistemin temel donanımsal ayarlarını yaparken zaman zaman çökmeler yaşamak olası olduğundan tüm ayarlamaları yapıp daha sonra stabil donanım ile temiz windows kurmak bana göre daha idealdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C034FACC7 -- 3 Ocak 2022; 0:49:33 >
  • Sağolun cevap için dediğin gibi yapıcam önce sata ssd ile açıp güncellemeleri yaptıktan sonra windows kurulumunda sıkıntı olmaz diyorsunuz yani (işlemci,anakart,ram ve m2 ssd) değişecek(windows 10 orjinal )cd si var aktifleştirmek anahtarını kabul eder herhalde değilmi,tekrar cevap için teşekkürler selamlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.