Şimdi Ara

Ne Yapmalıyım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan İngilizce İktisat okuyorum ortalama bir üniversitede,hazırlıktayım şuan ancak bu bölümü neden yazdığımı bilmiyorum.Sanırım parayı yönetmeyi,kullanmayı seviyorum bu yüzden yazdım.Yıllardır doktor olmayı çok istedim hala da istiyorum (sürekli aklıma geliyo doktor olma düşüncesi) sanırım doktorlara karşı bi hayranlığım var.Henüz 20 yaşındayım 1 sene adam akıllı ders çalışsam kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü temelim var.Ciddi tavsiyelere ihtiyacım var.Eğer ki ders çalışırsam okuduğum ünivertede ev tuttum orda çalışırım çünkü aileme ben bırakıcam tıpa çalışacağım diyemem.Ne yapmalıyım sizce ?




  • Ben de 24 yaşındayım ve sırf aile baskısından uzak olmak için ailemin istediği bölüme gittim ve mezun oldum. Hayatımın en kötü 5 senesi diyebilirim. Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım bölüme karşı ilgili olmadığım için merak duygusu tetiklenmiyordu. Ödevleri yapmazdım veya yapacaksam son gün yapardım. Her şey bir kenara ilgili olmadığın bir bölümde okuyunca özgüven de zedeleniyor. En basitinden arkadaş ortamında veya aile ortamında bölümle ilgili bir sey soruldugunda duzgun cevap veremiyordum bu durum da o ortamlara girmemi engelliyordu. Sabahları yine mi derse gidecegim diye soylenirdim. Bi bakmışım 5 senem heba olmuş. Ne için kim için... Şuanda günüm keşkeler ile geçiyor ve zihinsel olarak yıpranmanın verdiği zorluğu yaşıyorum. Hayattan zevk alamıyorum, önceden ilgili olduğum alanlar artık ilgimi çekmiyor, dizi film vb. izleyemiyorum ve en önemlisi durumun belirsizliği insanı yoruyor.


    En azından keşke ve geç oldu dememek için yeniden hazırlanabilirsin ki temelinin olduğunu da belirtmişsin ve bu sana yeniden hazırlanma sürecinde vakit ve fazladan net kazandıracaktır. Sanırım obp'nin yarısı kesilecek ancak temelin olduğu için netini artırarak o açığı kapatabilirsin. Yurtdışı olanaklarına da bakmanı öneririm. Ülkemi kötülemiyorum ama yaşam şartlarının ileride ne olacağı belli değil. En azından tıp mezunu ve öğrencisi ile konuşman kafandaki birçok soruya cevap olacaktır.


    Aile konusuna gelince, her aile farklıdır ve tepkiler illaki farklılık gösterecektir lakin ailen ne derse desin yaşın belli bir yere gelince iş sahibi olman gerekiyor. İş işten geçince "yapsaydın o zaman" diyeceklerdir.


    Hazırlık derslerin nasıl bilmiyorum ama hedeflediğin universiteye gidememe ihtimalini göz önünde bulundurarak en azından hazırlıgı gececek kadar calısmanda fayda var. Yanlıs hatırlamıyorsam hazırlıkta kalınca ertesi sene yeniden hazırlık okuyabiliyorsun. Öğrenci işlerine danışman daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.


    Umarım her şey gönlünce olur, bol şans




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhuser1337 -- 17 Aralık 2021; 19:20:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.