Şimdi Ara

Ne yaparsam yapayım, Problemler'i anlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaşım 20. Sorunum çok açık belli. Bu zamana kadar ne yaptıysam, ne ettiysem, hangi kitabı aldıysam bir türlü ''Problemler'' konusunu yapamıyorum. Çaba da gösteriyorum ama olmuyor nedense. Şimdi tekrar videolarla falan problemler çalışmaya başladım ama ''Level 0'' soru tipleri hariç hiç birini çözemiyorum. Ne püf noktaları kavrayabiliyorum ne de sorunun can alıcı kısımlarını. Tek isteğim zor olanları da geçtim, orta derece problemlerden 10 tane soru çıkıyorsa yarısını çözmek.


    Aranızda bu konuda deneyimli ve öğretmen olan abilerim-kardeşlerim vardır eminim. Lütfen bana bir yol gösterin. Ya da acaba bende doğuştan gelen o ''Matematik zekası'' gerektiği kadar yok ve bu yüzden mi belli bir aşamadan sonra soruları çözemiyorum?




  • problem yapamıyorsan zorlama açığını başka yerden kapatmaya çalış. Örneğin 5 problem sorusu kaçıracaksın diyelim, tarih coğrafyadan topla o netleri veya dil bilgisine yönel.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wweiss1023 W kullanıcısına yanıt

    Sıkıntım şu ben DGS'ye hazırlanıyorum, yani bu sınavda da sadece Türkçe ve Temel Matematik var. Türkçe tarafında hiç bir sıkıntım yok ama Matematik kısmının çoğunu oluşturan problemler tarafında dediğim gibi çok sıkıntım var.

  • Bıyıklı Matematikten git ve videonun başında verdiği taktikleri iyi kavra. Bunları en yeni soruya da uyarlayacaksın, en eski soruya da. Olay tamamen x'leri yerleştirip denklem kurabilmekte.

  • Senin ilacın Yektuğ Mat. Onun 24 saatte problem deşifre oynatma listesi var onunla birlikte yektuğ mat problemler kitabını çöz. Kitabı çözerken yapamadığın soruları işaretle sürekli onları tekrar et ve sadece yapamadığın soruları değil yaptığın soruların da çözümlerini hocadan dinle çok faydasını göreceksin.

  • Hocam mesela şöyle taktik yapabilirsiniz ya şıktan giderek ya da çok karmaşıksa herhangi bir sayı vererek o da sorunun tipine bağlı zaten sayı üzerinden gittiniz mi mantığı iyi oturuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.