Şimdi Ara

Ne yapacağız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2 yaşında dünyalar tatlısı bir golden retriever sahibiyiz kendisi normal goldenlar gibi çok tüylü değil fakat aşırı tüy döküyor evi günde 3 kez süpürmek zorunda kalıyoruz gireceği alanlara belli sınırlar bile çizsek birşekilde tüyleri uçuşup evin diğer alanlarına gidiyor üstelik 9 aylık bir bebeğe sahibiyiz emeklemeye yeni başladı ve ne kadar silip süpürsekte çocuğun üzerine köpeğimizin kılları yapışıyor bir ara düzgün birine sahiplendirmeyi bile düşündük fakat artık ondan kopamıyoruz herkes çok alıştı git gide uslanmaya başlıyor veteriner bi kereliğine tıraş etmemizi önerdi fakat internetteki araştırmalarıma göre köpeği tıraş ettirmek baya zararlı gibi gözüküyor ne yapmalıyız ?



  • Traş ettirin o kadarda abartılacak bir durum değil.ben sıcak bir bolgede yasadığım için 6 ayda bir tum kopekler tras ettırılıyor.ben dr elimden geldiğince yaptırmamak istesemde yılda bır kez yaptırıyorum.sizin bir de bebek faktorunuz var muhakkak yaptırın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goldenlar çok tüy döker , en iyi mamayı bile yedirseniz azalır ama tüy dökümü bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle gıdasını sorgulayın. Sağlam, sağlıklı ve sıkı mı besleniyor? Vermiş olduğunuz bir yiyecek yüzünden tüyleri aşırı dökülüyor olabilir. Onun haricinde traş edebilirsiniz. Bunun da haricinde köpeğinizi ona özel bir tarakla arada bir taramalısınız. Sarımsak veya sarımsak hapı verebilirsiniz, tüylerinin daha güçlü ve parlak olmasını sağlar. Bunun da haricinde tüy dökümü mevsimsel olabilir. Bırakmayı düşünmenize gerek yok. Bebeğinizin vücudu şu an köpeğin yaratabileceği her türlü soruna karşı bağışıklık göstermeyi öğreniyor. Tüyü o denli sorun etmeyiniz. Temizlenir, geçer. Sosyal yaşantısına özen gösterin; insanlarla, kedilerle, köpeklerle, dışarıdaki hayatla aktif bir ilişkisi olsun ki köpeğiniz ruhsal olarak motivasyon sağlayabilsin.
  • Öncelikle tebrik ederim, köpek ve çocuk dünyanın en güzel birlikteliklerinden.
    Köpeğinizin sorununa gelince tüy dökümü bir kaç faktöre bağlı olup asla tamamen durmayan bir şey.
    Stres, sağlıklı beslenme, mevsimsel değişimler. Eğer bir köpeğe sahipseniz sürekli bir tüyle yaşama durumunuz olacak. (samoyed cinsi bir köpeğim var çok çok iyi biliyorum).
    Stresi köpeğinizle bol bol aktivite yaparak aşabilirsiniz. En iyi köpek yorgun köpek felsefesi çok önemli.
    İkinci en önemli durum beslenme. Özellikle ev içerisinde yaşayan köpeklerin beslenme düzeni ve kalitesi çok önemli. Kaliteden kastım sağlıklı ürünler ile beslenme.
    Eğer barf ve raw diyetleri gibi çiğ beslenme sunamıyorsanız köpeğinize en iyi beslenme tarzı kaliteli mama almanız. Bu kalite de mamanın içeriği ile ilgili. Tahılsız. içeriğinde &60-70 oranında et bulunduran (et yan ürünü, proteini değil) mamalar tüy sorununuzu hafifletecektir. Parlak bir kürk ve kokmayan bir tene sahip olacaktır. Köpek ve bebeğinizin sağlığı kaliteli beslenmeden geçer. Bütçeniz doğrultusunda isterseniz kaliteli mama önerebilirim. İnternetten çok pahalı denilen mamaları fırsat kollayarak uygun fiyata alabilirsiniz.
    Mevsim geçişlerinde ne yazık ki çok sık tüy döküyorlar. onun için de farklı tarak türleri ile her gün taramanız tüy sorununu azaltacaktır.
    Eğer köpeğinizin aşı ve parazitlerini düzenli yaptırıyorsanız, tüy olayını bebeğiniz için çok dert etmemelisiniz.




  • Gabiotan diye bir ilaç var. Araştırın hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar cok guzel yerlere deginmisler benimde ekleyecek birseylerim vardi ama bu kadar yardima donup bir tesekkur edilmediginden vazgectim umarim sorununuz cozulmustur ben kendim adina hepinize tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.