Şimdi Ara

NBA Tarihinin En İyi SF'si? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

NBA Tarihinin En İyi SF'si?


(En Son Oy Tarihi: 27.8.2016)
Giriş
Mesaj
  • LeBron James
  • John Havlicek
  • LeBron James
  • Spor kamuoyu artık bu pozisyon için kıyaslama, sıralama işini bıraktı. Bu pozisyonun 1.'si çok uzun bir süre için (en azından Durant emekli olana kadar) belli olmuştur. Artık ekmek çıkmaz kimseye bu pozisyondan...
  • konunun açılış tarihini göz önüne alırsak neden durant yok diye sormucam. şimdilik benim için bird fakat ilerleyen zamanlarda lj mi yoksa kd mi bekleyip görelim.



    konuyla alakalı değil ama durant her yerde 2.06 geçiyor ya bi şey demiyorum. adam en az 2.11 var. sözde kendisiyle aynı boydaki oyuncularla bi yanyana geldiğinde lütfen dikkatli bakın. onu geçtim takım arkadaşı 2.08'lik perkins'la bi kıyaslyın. ayrıca yanılmıyorsam durant'ın boyunun özellikle daha kısa gösterildiği hakkında yıllar önce bi yazıya denk gelmiştim.
  • 3 senede basketbol tarihi bilgimin ne kadar değiştiğini ve geliştiğini gördüm açıkçası. Bu konuların hortlamasının benim için tek iyi yanı o oldu. Yeni gelen cevaplar da şaka gibi ya, baktıkça sinirleniyorum. Neyse.

    O zamanlar NBA tarihine yeni yeni merak saldığım ve bilgiden çok heyecan olduğu için şu anda kendime bile abzürt gelen seçimler ve yorumlar yapmışım.

    Jordan'a ilah muamelesi yapanlardanmışım. Şimdi yapmıyorum, iyi ki de yapmıyorum çünkü yanlışmış. Ama tarihin en iyi 2. SG'si diye açmam doğru olmuş yine de.
    Ayrıca pivot konusunda Willis Reed'i yazmam güzel ama Knicks'in şampiyonluk sezonları hakkında kabaca bir bilgi edindikten sonra bir gazla Reed'e bassaydım oyumu demek yanlış.
    Bir de en iyi SF konusunda an itibariyle Bird'den başka bir seçim tamamen mantıksız geliyor bana. LeBron'un geçme şansı var ama Erving daha iyi değildi, Durant de olamayacak zaten.

    Hatta fırsat gelmişken uzun zamandır aklımda olan Durant'e gömme ayinimi yapayım.
    Durant gözümde neredeyse balon bir oyuncu. Normalde dönemler arasındaki farkı irdeleyerek bir kanı oluşturmaya çalışırım ve bunu Durant'e yaptığımda sayılarının ve/veya sahaya yaptığı etkinin içini doldurabildiğini düşünmüyorum. Superstar seviyesine çıkmış oyuncular elbette hakemler tarafından korunur ama Durant kendisine dokunulmasının yasak olduğu bir ligde oynuyor. Zaten hand-check yok. Zaten bütün kurallar dış skorerleri destekler hale geldi. Adamın bariz zaafı güçsüz oluşu ama adam bunu kendi kapatacağına, lig onun için kapatıyor zaten. Savunmaların daha yumuşak ama fiziksel temasın daha çok olduğu 80lere al götür adamı, Alex English'ten daha iyi ortalamalar tuttursun, daha fazla etki yapsın, adam değilim. Hele bir de Bird ile aynı cümle içinde kullanılmış. Amman amman. Durant şu anki kurallarla bile Bad Boys'a karşı 27-10-8 yapıp da, hele de 7. maçta 37-9-9 yaparak takımına tur kazandıramaz.




  • Ben futurist bir bakış açısıyla Lebron James dedim

    Durant demişken, Lebron ile Durant arasındaki fizik farklarına bakınca gözler fal taşı gibi açılıyor bende
  • LeBron Jamesssss
  • Suanda Bird ama sakatlik falan olmadigi surece ve en az 1 sampiyonluk daha kazanmasi durumunda LeBron Bird i gecicektir. LeBron daha simdiden Birdin kariyer rakamlarina epey yaklasti zaten buyuk ihtimal 1-2 sezon icinde sayi ve asist rakamlarinda gecicektir. Bu sene sakatlik olmadigi surece Mvp de yuzde 99.9 oraninda LeBron'a gidicek yani regular season mvp ligindede LBJ Bird'un 3X mvp sine karsi 4X mvp olucak. Ana oyuncu olarak en az 1 sampiyonluk daha aldigi vakit LeBron kariyerinin sonunda Bird i gecmis olur. Bird'in LeBron'a gore ustun oldugu tek konu reboundlar ve post game, bunun icine sutorlukte katilabilir ama baktigimizda bugun LeBron'da ligin iyi sutorlerinden biri gelisen ucluk ve jumpshotiyla. Post Game ide artik gulme konusu olacak seviyelerde degil, epey gelismis durumda ve gelismekte. Nba finallerinde sadece post'dan oynayacak ve sampiyonlugu kazanacak kadar iyi durumda. Defans a girmeyecegim. Bunlarin disinda LeBron daha iyi skorer ve az farklada olsa daha iyi pasor bana gore. Bird un pasorlugunden birsey almiyorum yanlis anlasilma olmasin, ama isin icine oyun kurmada girince bana gore LeBron daha agir basiyor.

    Bird Kariyeri boyunca 21,791 sayi, 8,974 Rebounds and 5,695 total assists yapmis.

    LeBron daha 28 yasindan 20,544 sayi- 5,390 Rebound, 5150 asist e ulasmis zaten.

    LeBron'un Birdi gecmesi kisaca alacagi en az 1 sampiyonluga bakar. Ana adam olarak 1 den fazla aldigi taktirde benim icin direk en iyi sf olmus olur zaten.


    Durant'in LeBron ve Birdle anilabilmesi icin daha 40 firin ekmek yemesi lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baronious -- 28 Şubat 2013; 4:29:23 >




  • Lebron'un şampiyonluğu nasıl alacağına bağlı. Takımın en iyisi olarak alacağı 1 şampiyonluk yetmeyecek Wade ve Bosh bu oyunlarını sürdürür ise playofflarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King#6James

    Suanda Bird ama sakatlik falan olmadigi surece ve en az 1 sampiyonluk daha kazanmasi durumunda LeBron Bird i gecicektir. LeBron daha simdiden Birdin kariyer rakamlarina epey yaklasti zaten buyuk ihtimal 1-2 sezon icinde sayi ve asist rakamlarinda gecicektir. Bu sene sakatlik olmadigi surece Mvp de yuzde 99.9 oraninda LeBron'a gidicek yani regular season mvp ligindede LBJ Bird'un 3X mvp sine karsi 4X mvp olucak. Ana oyuncu olarak en az 1 sampiyonluk daha aldigi vakit LeBron kariyerinin sonunda Bird i gecmis olur. Bird'in LeBron'a gore ustun oldugu tek konu reboundlar ve post game, bunun icine sutorlukte katilabilir ama baktigimizda bugun LeBron'da ligin iyi sutorlerinden biri gelisen ucluk ve jumpshotiyla. Post Game ide artik gulme konusu olacak seviyelerde degil, epey gelismis durumda ve gelismekte. Nba finallerinde sadece post'dan oynayacak ve sampiyonlugu kazanacak kadar iyi durumda. Defans a girmeyecegim. Bunlarin disinda LeBron daha iyi skorer ve az farklada olsa daha iyi pasor bana gore. Bird un pasorlugunden birsey almiyorum yanlis anlasilma olmasin, ama isin icine oyun kurmada girince bana gore LeBron daha agir basiyor.

    Bird Kariyeri boyunca 21,791 sayi, 8,974 Rebounds and 5,695 total assists yapmis.

    LeBron daha 28 yasindan 20,544 sayi- 5,390 Rebound, 5150 asist e ulasmis zaten.

    LeBron'un Birdi gecmesi kisaca alacagi en az 1 sampiyonluga bakar. Ana adam olarak 1 den fazla aldigi taktirde benim icin direk en iyi sf olmus olur zaten.


    Durant'in LeBron ve Birdle anilabilmesi icin daha 40 firin ekmek yemesi lazim.

    Kriterlerini daha önce tartışmıştık ve yazdığın şeylerin ciddi bir kısmına katılsam da nasıl ifade ettiğin ve nasıl bir izlenim bıraktığın düşünülünce eleştirel bir cevap geliyor.

    Bird 3 sezon üst üste MVP alırken bunu LeBron'un bireysel rakiplerden daha iyi isimlere karşı yaptı öncelikle. İlk 10 ve 15 aralığına girmiş isimlerle mücadele etti. Magic, Moses, Jordan en başta gelenler. LeBron en ciddi rakibi ise Durant şu anda ve önceki MVPlerinde de ilk 10 aralığından Kobe vardı ki Kobe'nin MVP sezonundan sonra MVP standartlarına oturan bir durumda olduğu söylenemez. Gerçi MVP yarışının rakiplerini değerlendirmesi bazen çok da doğru olmayabiliyor. Onu da eklemek lazım tabii.

    En az 1 demeni doğru buldum ama bu Heat ile 3 yüzüğe ulaşsa bile Bird'ü geçmeye yetmeyecektir. Bird süper bir takımla süper takımları yendi o yüzükleri kazanmak için. LeBron ise süper bir takımda ama ligde başka bir süper takım yok. Rakipsiz gibi bir şeyler şu anda. LeBron'un rüştünü en iyi ispatlayabileceği fırsat 2012 playofflarında geldi ve çok iyi değerlendirdi, yüzüğünü aldı. Ama hem Wade'in hem de Bosh'un sakatlıklarla aynı anda ve o kadar boğuşacağı bir dönem geçirmeleri zor. Şu şartlarda devam edecekse kariyerine LeBron 1 yüzük daha kazanarak Bird'ü geçemez. 2 yüzük kazanıp 3lese de düşük bir ihtimal. 4 yüzüğü olsa bile tartışmalı kalacaktır hala. Bird 3 yüzükle, 5 yüzüklü Magic ve Kobe'den - 4 yüzüklü Shaq ve Duncan'dan daha yüksekte anılabiliyorsa pekala 4 yüzüklü LeBron'dan da daha yüksekte anılabilir.

    Sadece oyun açısından değerlendirirsek de LeBron'un Bird'den iyi olduğunu düşündüğün belli bence. Ama kriterleri yavan geçmişsin. Bir daha irdeleyelim.
    Ribaunt ve alçak post oyunu konusunda anlaşmışız direkt diyelim.
    Bird tarihin gördüğü en iyi şutörlerden. Hele de şutörlükle çıkabildiği sayı miktarını düşünürsek zirveye bile oynar. Bunu LeBron'un günümüz şartlarında kalburüstü hale gelmesiyle bir tutamazsın.
    NBA Finallerinde sadece postta oynayarak şampiyonluğu alabilecek konumda demek tamamen görece bir durum. Şu anı ayrı tutarsak, hiçbir dönemde LeBron bunu yapamaz. Koyalım 80lere, 90lara, ya da 2000lerin başına Duncan ve Garnett'in karşısına alçak posta, ondan sonra konuşalım. Dediğim gibi görece bir durum o. Ligde uzun yok, olsa da kurallar müsaade etmiyor uzunların baskın pozisyon olmasına. Söylediğin şey Bird kıyasında tamamen yanlış bir şey. Bahsi geçmez bunun.
    Defansa girmeyeceğim demişsin ama girmek lazım. LeBron, fiziği sayesinde 1e 1de çok daha iyi bir savunmacı ama işin daha da gözden kaçan kısmında, yardım savunmasında Bird tarihin gördüğü en iyi birkaç SF'den biridir. Yardım savunmasını işin içine katıp da savunmadaki toplam etkilerine baktığın zaman LeBron 10 üzerinden 8 ise, Bird de 6.5-7 eder.
    Pasörlük ile oyun kurmak da çok farklı şeyler. LeBron, Magic'ten sonra gördüğümüz o boyla en iyi 'ball-handler'. Ve Bird'e kıyasla bu sebeple oyun kurmakta daha iyi. Ama Bird değil en iyi pasör SF, en iyi pasör bile olabilir, pozisyon farkı gözetmeksizin. LeBron'un daha oyun kurmada daha iyi olduğu doğru ama daha iyi pasör olan Bird'dür.
    Pasörlük demişken, bu işin içine daha off-ball play, topsuz oyun girer. LeBron kariyerinde, biraz da oynadığı kadro yapılarının etkisiyle, topu domine ederek oynamış bir isim. Zaten oyun kurmada bu kadar gelişip de Bird'den bu konuda daha iyi olma sebebi de o. LeBron şutu ve skoru domine etmeden oyunu domine edebilir. Ama Bird, ki yardım savunmasında çok çok iyi olma ana sebebi de budur, pas kanallarını çok iyi bilip kullandığı için hem savunmada hem hücumda, topsuz oyunda LeBron'dan çok ciddi farkla daha iyidir. LeBron, şutu ve skoru domine etmeden oyunu domine edebilir. Bird, şutu, skoru ve topu domine etmeden oyunu domine edebilir.
    Zaten Bird'ün oyun bilgisinin daha üst düzey olduğunu tartışmıyoruzdur umarım.

    Analizinin ve ifade ediş şeklinin yetersiz olduğunu düşündüğümden bu uzun mesajı yazdım. Bird'ün oyunu 100 üzerinden 98lik ise LeBron da en az 95-96 eder ama Bird'den iyi olduğu çok çok şüphelidir.

    Son olarak Bird'ün kariyer rakamlarını kullanmak son derece mantıksız. Bird o talihsiz sırt sakatlığından önce 9 tam sezon oynadı. LeBron ise şu anda 10. sezonunu oynuyor zaten. Kariyer sayıları bir kriter olamaz şu noktada.




  • ben niye vakti zamanında bird'ü kendimce 4 numara saymışım lan?
  • Tabiki de Larry Bird
  • Julius Erving'i çok seviyorum onun için biraz duygusal davrandım oylama yaparken :D
  • Larry Bird o sırt sakatlığını yaşamasaydı tarihin en iyi SF i değil de en iyi oyuncusu olarak anılacağından zerre şüphem olmazdı diyecek kadar net konuşabilirim.
    Şuanı düşünürsek LeBron yavaş yavaş tırmanıyor ama Larry Bird ikonik bi figür o ismi ordan almak bence imkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .CeM. -- 1 Mart 2013; 22:05:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.