Şimdi Ara

Nasıl hacklenmiş olabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. kafamı kurcalayan bir sorunum var sizlerden görüş almak istiyorum..
    Geçen gün mi box cihazımdan netflix e bağlanamadım, böyle bir mail ile hesap yok diye uyarı verdi. Sorun nedir diye bakarken baktım ki olayın 2 gün öncesinde mail gelmiş romanya ip sinden hesabınıza bağlanıldı şüpheli aktivite diye.. bir gün sonra ise netflix hesabınızın maili değişti diye mail gelmiş.. durum şöyle günlük aktif kullandığım gmail hesabım var. bir de yahoo hesabım var bütün sitelere üye olurken onu kullanıyorum onu günlük takip etmiyorum.. o yüzden bu uyarıları kaçırmışım.. tabi kredi kartım da ekli netflixe o yüzden telaşlandım hemen geri almak için siteyle iletişime geçtim ama cevap gelmedi sonra telefonla şifre sıfırlama seçeneği buldum Allahtan hackleyen şahıs telefonu değişmemiş o şekilde şifreyi ve hesabı geri kurtardım maili tekrar kendi mailim yaptım.. bugün ise ubisofttan mail gelmiş uplay e bulgaristan ip sinden girilmiş şüpheli aktivite diye.. kontrol ettim onda sıkıntı yok şifre mail falan duruyor..
    kendim yaklaşık 20 yıldır bilgisayar ve internet kullanıyorum.. bilgisayarda sorunlarımı kendim çözerim format driver vs anlarım şimdiye kadar hiç virüs vs yüzünden bilgisayarım çökmedi ya da bilgilerim çalınmadı.. yani bilgisayar kurdu olmasam da iyi kötü deneyimli bir kullanıcıyım ve şimdiye kadar hiç bu tarz bir şey başıma gelmemişti.. şimdi üst üste 2 kere bu durum oldu..(ki gerçekten çok kötüymüş insan kendini çaresiz ve enayi gibi hissediyor..)
    şimdi benim aklıma 3 durum geliyor..
    1) girdiğim sitelerin hacklenmesi
    2) yahoo nun hacklenmesi
    3) benim bilgisayarımın hacklenmesi (keygen vs olması)

    1) hem netflix hem ubisoft büyük firmalar kolay kolay hacklenmezler.. hadi oldu diyelim aynı zamana mı denk geldi..
    2) bu olabilir zaten teknoloji gündemlerinde yahoo nun epey bir hesap çaldırdığı haberini okuduğumu hatırlıyorum. o zaman niye kullanıyorsun diyeceksiniz o da benim mallığım..:) yalnız şu var biri mailimi okuyor diyelim bu siteler gönderdikleri maillerde yalnız üye oldunuz ya da şifreniz değişti gibi mail atıyorlar.. şifreniz şudur diye bir mail yok.. o yüzden bu da mantıklı değil..
    3) bu en muhtemel olanı.. yalnız bunda da şöyle bir şey var uplay programını bayadır kullanmıyorum şu anki pc de en son formattan beri kurulmadı yani şifresi girilmedi.. netflix şifresi bilgisayarımdan alınsa bile uplay şifresi nasıl alındı orası muallak..

    yani sonuçta ben bu işin içinden çıkamadım.. bu noktada sizlerden görüş istiyorum arkadaşlar.. aklınıza gelen başka senaryo var mı? ya da bundan sonra ne yapayım.. yahoo kullanmaktan tamamen vazgeçeyim mi.. ona da üşeniyorum onlarca sitenin üyeliği var hepsini değişmek gerekecek diye..
    kusura bakmayın çok uzun yazdım ama görüş bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..







  • Bilgisayarlarımıza genelde bizim haberimiz olmadan virüsler girer, farketmek için belli bir bilgi birikimi ve tecrübe istiyor. Üstelik antivirüs programlarının da bu konuda iyi olduğu söylenemez. Geçenlerde Appdata\Roaming de gezerken 2 tane klasör dikkatimi çekti : ilkinin ismi cpuminer, diğeri de logs.

    Notepad ile klasörün içinde olan metin dosyalarını görüntüledikten sonra bilgisayarımdan başkası adına bir kripto para madenciliği yapılmış, bir de bütün oyun hesapları, tarayıcılarda gezdiğim sayfalar ve bastığım tuşlar kaydedilmiş.

    İşin ilginç yanı ise bu dosyaların oluşturulma tarihi 2016.

    Yani 2 sene boyunca loglanmışım haberim yok...

    Antivirüslerin de etkisiz olduğunu yaşadığım bu olaydan sonra rahatça söyleyebilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potami964 -- 22 Ağustos 2018; 15:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • profil değişikliklerine telefon no sınırlaması getirebilirsin. telefonuna ait simi de kaybetmezsin herhalde? gerçi klonlama olayı var bunda da. bazı şebekeler çift kullanıma izin veriyordu galiba bilmiyorum şu an kim ne yapıyor. sık kullanmadığın mail adresine gelen mailleri diğerine forward yapabilirsin. gözünden kaçmaz en azından. netflix hesabınla ilgili olay için netflix sitesine girdim. hesabım olmadığı için profil değişikliğinde hangi şartları daha doğrusu yönergeler izleniyor göremedim. o yüzden yorum yapamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.