Şimdi Ara

Nas server tavsiye ve bilgi danışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;

    Uzunca bir süredir düşündüğüm şeyi işletmekte olduğum internet cafe içinde artık kullanmak istiyorum. Yapabildiğim tüm oyunları tek bir nas server üzerinde toplayıp PC leri ona yönlendirmek istiyorum. Cafe öyle kalabalık bir cafe değil. Oyun için yaklaşık 20 pc var. Ethernet ağı şimdilik 100mbit. Lakin Nas server kullanmaya başlamamla birlikte, server a bağladığım her pc yi gigabit olarak değiştireceğim. Şu an için bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyorum. Bilgi sahibi olanlara sormak istediğim 2 soru var. Yardımcı olup beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

    1. si Nas server için yukarıda bahsettiğim pc adedi ile Seagate 3.5" 1 TB BlackArmor Nas110 yada 2tb olan modeli kullanmayı düşünüyorum. Yeterli midir? eğer yetersiz ise ekonomik olarak siz ne önerirsiniz?

    2. sorum ise şöyle;

    Malum cafede 100mbitlik bir ağ kullanmaktayım. Bu ağı server ile beraber yavaş yavaş gigabite çevireceğim. Bu sebeple alacağım gigabit switch i 100mbit lik switch e bağladığımda, bu switche bağlı olan makinalar gigabit olarak devam edip aradaki bağlantı aracılığıyla 100mbitlik ağa bağlanmış olacak mıdır? Yoksa farklı bir yol mu izlemem gerekir?

    vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Sanırım konu hakkında bilgi verebilecek kimse yok yada henüz bu başlık görünmedi :/
  • benimde merak ettiiğim bir konu Nas Server ama pek bilinen bir uygulama değil sanırım
  • Nas server bende kurmak istiyorum kafeye ama şu an için bir ön çalışmam yok, bir i7 makine alıp onun üstüne nas kurup oyunları onun üstüne nasıl kurulacağı hakkında en ufak bir bilgim yok. Nas konusunda bilgi sahibi bir arkadas bizleri aydınlatırsa çok sevinirim.

    gelelim 2 nci soruya, 1000 lik ethernet kartlarını 100 lük switch e bağlarsan kartlarda otomatikman 100 lük çalışacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.