Şimdi Ara

Nano Bitkili High Tech Akvaryumum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boyut (cm):40 cm
    Kapasite (litre):21
    Canlılar:Şimdilik yok

    Malzemeler:Eheim AquaCompact 40 Dış Filtre

    Akvaryum Bakımı:Haftalık %40 su değişimi

    Kullanılan Yemler:Henüz yok

    Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Nitrivec,Aquatan,Micro element,fosfat,nitrat,potasyum,demir gübreleri.


    -Öncelikle herkese merhabalar sonunda aklımdaki nano akvaryumu kurmaya yaklaştın diyebilirim.Ve sizlere bu nano akvaryumun günlüğünü paylaşmak istiyorum.Öncelikle akvaryumdan bahsedeyim.Aydınlatma olarak sylvania pll florasan kullanıyorum.36 watt 6500 kelvin ve 2800 lümen değerleri olarak gayet iyi bir florasan.
    -Filtre=Filtrasyon için elimde bulunan eheim aqua compact 40 dış filtreyi kullanıyorum içinde sırasıyla alttan üste doğru ,eheim bio sünger,lav kırığı,elyaf,bc karbon,elyaf.Bulunmakta içinde.
    -Taban=Yine alttan üste doğru: toz kil ile karışık kum yarım cm ile 1 cm arası,lav kırığı,misket gübre,torf,karışık kum,sıva teli,hagen kum
    -Co2=Akvaryum nano olduğu için mayalı sistem ile pasif difüzör kullanmayı düşünüyorum.





     Nano Bitkili High Tech Akvaryumum..







  • Beta buraya bir güzel gider varya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %40 su değişimi çok yanlış. Suyun kimyası bozulur ve sistemin çökmesine sebebiyet verebilir. Bu tip akvaryumlarda su değişim oranı %20 yi geçmemesi gerekir.
    Canlı olarak 10 - 15 karidesle başlayarak, güzel bir karides akvaryumu haline getirilebilir.. (Ben olsam, mavi inci bakardım. Su değişikliklerini kolayca absorbe edebiliyorlar)
    Keyifli hobiler dilerim.
  • 21 litre akvaryuma dış filtre kullanmak kanaatimce yanlış dıs fıltre yerıne pıpo fıltre ısını gorur + bende bunun110 litresi var onda dıs fıltre var
  • Aktif karbonu çıkarmadıysanız artık çıkartmanın zamanı gelmiş. Gelişim ne durumda, yosun problemi yaşamışsınızdır muhtemelen nasıl çözdünüz?
  • Balık tavsiyem sürü halinde Tetra türleri...
  • Sumplu nano akvaryumumda hem zeolit hem de aktif karbon kullanıyorum. Gayet başarılı sonuç aldım. Zeolit tavsiye ederim. Bu arada haftalık %40 su değişimi çok fazla. Arkadaşın da dediği gibi %20 su değişimi idealdir. Canlı olarak da nano akvaryumlara karides çok güzel yakışıyor. Bol mosslu bir akvaryum kurarsanız izlemeye doyamazsınız. Kiraz karides tavsiyemdir. Geniş su ve sıcaklık şartlarına dayanabilir ve sıvı gübreden çok etkilenmez diğer karidesler gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 15 Ekim 2014; 4:12:50 >
  • akvaryumun cok hoş duruyor hayırlı olsun kardeşim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.