Şimdi Ara

N95 GPS ÇEKMEMESİ SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende telefonu ilk aldığımda gps den cok ümitliydim ama hiç çalışmamıstı . 2.el aldığım için acaba bozukmu dedim ama 0 kullanan arkadaşlardan aldığım yorumlarda oyleydi . internetten dün gece araştırdım ve cok basit bir çözümü olduğunu buldum ve uyguladım . daha doğrsu dayımlara uygulattım cunku lehim falan gerekti ince işleri beceremem fazla BAŞTAN SÖYLÜYORUM İNCE BİR İŞ LÜTFEN KENDİNİZE GÜVENMİYORSANIZ ELİ YATKIN BİRİNE YAPTIRIN .

    Şimdi ilk once gereken malzemeler ;
    (T7) TORK - VİDALARI AÇMAK İÇİN
    BAKIR İNCE KABLO (KALIN OLMAYACAK YOKSA KAPAK KAPANMIYOR BEN BOZUK BİR GÜÇ KAYNAĞININ DIŞ KABLOLARININ İÇİNDEKİ BAKIR TEL İLE YAPTIM)
    LEHİM - PASTA - CİLA FALAN

    ŞİMDİ EFENDİM İLK ONCE ARKA KAPAĞI AÇIYORUZ . (TUŞ TAKIMLARININ SAĞINDAN VE SOLUNDAN BİRAZ KENARLARA DOĞRU KASTIRARAK AÇILDIĞINI GÖRÜCEKSİNİZ HİÇBİR KLİPS FALAN YOK BİŞEY KIRILICAK DİYE KORKMAYIN )
    DAHA SONRA TUŞ TAKIMINI ÇIKARIYORUZ . ONU İSE ARKA KAPAĞI KALDIRDIKTAN SONRA TUŞ TAKIMININ SAĞINDAN VE SOLUNDAN BİRAZ KASTIRMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.)
    SONRA TORK İLE TUS TAKIMININ ALTINDAKİ VİDALARI AÇIYORUZ VE USB NİN OLDUĞU TARAFTAKİ KAPAĞI KENARA KOYUYORUZ .
    AŞŞAĞIDAKİ RESİMDE DE GORUCEKSİNİZ BU ADAM COK AÇMIŞ BU KADARA GEREK YOK DİYE ANLATTIM .

     N95 GPS ÇEKMEMESİ SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ


    LEHİM YAPACAĞIMIZ YERE DİKKAT EDELİM .
    DAHA SONRA LEHİM İLE RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ LEHİMİMİZİ YAPIYORUZ . AMA KABLONUN HAFİF İNCE OLMASINA DİKKAT EDİN YOKSA KAPAK KAPANMIYOR . VE BU KADAR UZUNA GEREK YOK DEMEYİN ÇÜNKÜ DENEDİM O KADAR UZUN OLMASI GEREKİYOR İYİ ÇEKMESİ İÇİN

     N95 GPS ÇEKMEMESİ SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ


    VE KABLOMUZU AŞŞAĞIDAKİ GİBİ DOLUYORUZ

     N95 GPS ÇEKMEMESİ SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ

     N95 GPS ÇEKMEMESİ SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ


    BİZ KABLOYU DOLADIKTAN SONRA TUŞ TAKIMININ ALTINDAKİ KAPAĞI KAPATMADAN DENEDİK ÇEKMEDİ . ÇÜNKÜ O KAPAKTA EN ÜST RESİMDE DE GÖRÜCEKSİNİZ KÜÇÜK ANTEN GİBİ BİŞEY VAR ONUNLA TEMAS EDEN . SANIRSAM ONUNLA TEMAS ETTİKTEN SONRA DEVREYE GEÇİYOR .

    BU İŞLEMLERDEN SONRA BENİM EVİN İÇİNDE BİLE ÇEKİYOR . İLK BAŞLARDA 1-2 DK YI BULUYOR UZUN BİR SÜRE GEÇMESSE TEKRAR AÇMANIZ İÇİN MAX 10 SANİYE SONRA AÇILIYOR .

    EVET ARKADAŞLAR BU ŞEKİLDE BEN YAPTIM AMAN TELİ FALAN YAKMAYIN YANLIŞ İŞLEMLERLE .







  • enteresan bi çözüm valla
  • Bende N95 kullanıyorum. GPS çekmemesi gibi bir sorun yaşamadım. Ama geç bağlanmasından şikayet ettiğim çok oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkaysvl

    Bende N95 kullanıyorum. GPS çekmemesi gibi bir sorun yaşamadım. Ama geç bağlanmasından şikayet ettiğim çok oldu.



    Tahminim zaten buda çekmemesi değilde, anteni biraz güçelndirmiş arkadaş

    Garantisiz cihazı olanlar deneyebilir.(Aman bord ile fazla oynamayın.)
  • güçlendirmesi de diyebiliriz . çünkü ne kadar da bağlanmasanız 1 dk yı geçmiyor bağlantınız . kimi arkadaşlar 5 dakika demişler . 1 dakika bile çok hatta . ben mutluyum şu an ilk basta board yanıcak diye korktum ama bişey olmadı .
  • Elektronikten yeterince anlayanlar yapılan bu işlemin GPS alıcısına fazla yüklenmeden dolayı alıcıyı yakabileceğini bilir, alıcıya dokunmazlar. Zaten anten olarak kullanılacak metalin boyunu da kafanıza göre hesaplayamazsınız, GPS sinyalinin frekansına uygun bir uzunluk (yaklaşık 19 cm ve katları) olmalıdır. Siz siz olun böylesine hassas cihazlara (elinizde birikmiş statik elektrik ile bile yakabileceğiniz kadar hassastırlar) lambur lumbur araba teybine anten bağlar gibi anten bağlamayın, bağlarsanız da işinizin Allah'a havale olduğunu unutmayın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

    Elektronikten yeterince anlayanlar yapılan bu işlemin GPS alıcısına fazla yüklenmeden dolayı alıcıyı yakabileceğini bilir, alıcıya dokunmazlar. Zaten anten olarak kullanılacak metalin boyunu da kafanıza göre hesaplayamazsınız, GPS sinyalinin frekansına uygun bir uzunluk (yaklaşık 19 cm ve katları) olmalıdır. Siz siz olun böylesine hassas cihazlara (elinizde birikmiş statik elektrik ile bile yakabileceğiniz kadar hassastırlar) lambur lumbur araba teybine anten bağlar gibi anten bağlamayın, bağlarsanız da işinizin Allah'a havale olduğunu unutmayın...

    bence de doğrudur, yani nokia incecik teli mi esirgeyecekti, herşeyin hesabı kitabı var dimi ama




  • valla benimki evde zaten cekiyor bunlara gerek duymadim
  • walla ben elektronik cihaza sonradan müdahaleye karşıyım ama tercih meselesi tabi gps sizin için çok önemli ise n 96 kullanın inanamazsınız performansına ancak sadece gps te
  • abi o ne ya doğan görünümlü şahin mi yoksa ferrariye tüp takan türkmü :D:D
  • Valla gps olayı yüzünden iyi başım ağrımıştı bende görünce pek istekli girdim konuya ama sonradan bu kadar ayrıntıya girmemek gerek dedim :)
    Beklemek çok daha iyi bir çözüm gibi görünüyor şu an için...

    Bu arada bilen arkadaşlar varmı gps ile bağlanıp uğraşsak 1 gün falan yeter mi şarjı ?
  • Gps e bağlandınmı alet sürekli veri alışverişi yaptığından bataryayı kısa sürede tüketiyor.Bide üstüne garmin gibi bi program açarsan 1 günü çıkarması imkansız.
  • resimler uçmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.