Şimdi Ara

N550JK cn168h Isınma Sıkıntısı Var Gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun araştırmalardan sonra 3000TL'ye Asus n550jk 168h aldım teknosadan. Laptop boştayken 39-48 derecelerde çalışıyor ve klavyenin sol tarafı hafif ısınıyor. Bilgisayarı yükleyen bir işlem yaptığım zaman ise mesela full grafikte skyrim oynayınca falan performans olarak canavar gibi; fakat çekirdek sıcaklıkları 77-85 derece arasına cıkıyor. Zaten yanlış bilmiyorsam sıcaklık sensörleri 90 dereceyi görürse laptop kendisini kapatıyor sürücüleri yakmamak için. 77-85 aralığı ise kapanmasına neden olacak sıcaklıktan 5 derece düşük ve çok yakın zaten. Ekran kartı sıcaklığı ise 75dereceyi görmüyor. Ayrıca klavyenin ve kasanın sol bölgesi hissedilir derecede ve hafif rahatsız edecek kadar ısınıyor ve ekranın ASUS ambleminin olduğu alt çerçeveside rahatsız edebilecek düzeyde ısınıyor (sanırım fan oraya üflediği için o). Bu noktada 2 sorum olacaktı;

    Bu sıcaklık değerleri sizce normal midir? Servise göndermeyi düşünüyorum daha alalı bir buçuk hafta oldu ve anormal geliyor bana.

    Diğer sorum ise fanlardan bir tanesi çalışmıyor olabilir mi? Bundan şüpheleniyorum; çünkü ekran kartı ısınmazken cpu cok ısınıyor. Bunu anlamak için speedfan kurdum fakat bu laptoptaki anakartı sanırım desteklemiyor speedfan bu yüzden öğrenemedim.







  • Normal değerler.max 100 dereceye kadar çalışabilir.90+ görürseniz servise yollayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • N serisinde bu oluyor isinma degerleriniz normal aralikta bu seriye gore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım asus yetkilisine göstereceğim laptopu yinede. Bu ısınma yüksek gibi geliyor bana özellikle klavye üstünde hissedilen bayağı bir sıcaklık oluyor. Ayrıca harddisktende ne olduğunu anlamadığım bir bip sesi geliyor arada kafasına göre. Yorumlar için teşekkürler
  • Su yaz aylarinda gayet normal sicakliklar. 90 derecenin ustu kartin omru acisindan sikintilidir 100 derecede kapanir. 105 derece cunku yanma riski aldigi sicakliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 90 derece kapanıyor sanıyordum. Tehlikeli sıcaklıklara bu kadar yakın seyretmesi ciddi bir durum böyle bir marka için sanki. Bilgi için teşekkür ederim. Size bir sorum olacaktı bilginiz ışığında; laptop içindeki bir kart çok ısındığı için yanarsa bu durumda sizce asus servisi kullanıcı hatası mı der?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memss

    Ben 90 derece kapanıyor sanıyordum. Tehlikeli sıcaklıklara bu kadar yakın seyretmesi ciddi bir durum böyle bir marka için sanki. Bilgi için teşekkür ederim. Size bir sorum olacaktı bilginiz ışığında; laptop içindeki bir kart çok ısındığı için yanarsa bu durumda sizce asus servisi kullanıcı hatası mı der?

    Merhabalar. Apple macbook pro ürünleri yük altında 100 dereceye yakın sıcaklıklarda çalışıyor. Sıcaklıklarınız 90 derecenin altında olduktan sonra çok fazla endişe etmenize gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklıklar normal havalar çok sıcak asıl sebebi bu ama laptop soğutucusu alırsan biraz daha rahatlarsın. Alüminyum soğutucular daha iyi plastik tavsiye etmem.
  • memss M kullanıcısına yanıt
    Sogutmasi en basarili olan laptoplar bile 70-75 derecede calisiyor incelemelerde ki yaz aylarinda onu geciyordur da. Bu dedigim aletler de sizin bilgisayarin 4 kati fiyatinda. Sicakliklariniz normal ve korkulacak rakamlar degil. Zarari da yok. Size ozel de degil neredeyse butun notebooklar o sicakliklarda seyrediyor. Hatta 90 i gecenler var sifirinda. Mesela benimki aldigimda 80 derece civarinda seyrediyordu. Yaz gelince 88 e kadar ulasabildi. Sadece takipte kalin 90 dereceyi asmaya baslarsa fan temizligi termal macun yenilemesi yaparlar. Iciniz rahat etsin istiyorsaniz kaliteli bir notebook sogutucusu alin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Temmuz 2015; 13:41:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler için teşekkürler, bir soğutucu bakacağım
  • Ne olmasını bekliyordun 20 derecede mi çalışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.