Şimdi Ara

n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
9.480
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    bu tarz sitelerde mağaza açmaya kalktığımızda kredi kartı komisyonu olarak %10-15 arası kesinti yapılıyor. ama bazı mağazalarda alış fiyatlarını bildiğim firmalar alış fiyatının altına çok sayıda ürün satıyorlar.

    İşin aslı şu n11.com özellikle belirli ürünleri belirli adetlerde satan mağaza sahiplerine ne gibi ayrıcalıklar tanımlıyorlar ? (komisyon gibi ödeme gibi )


    Ya da bu adamların nakliyesi dahil satışlarının karı nerden geliyor cep telefonu vb ürünlere de taksit yapıyorlar bazen.

    Konu ile ilgili bilgileri olanlar dönebilirlerse sevinirim iyi akşamlar.



  • Merhaba,

    N11 de dükkan açmak ücretsiz ve vergi levhasına tabidir. Ürünler ücretsiz listelenir ve satşınızdan %15 komisyon alınır.

    Gittigidiyorda çeşitli dükkan tipleri var olup ücretleri farklıdır. İlana koyduğunuz ürenlere dükkanınıza göre listeleme ücreti verirsiniz. Komisyon oranı %10'dur.

    Alıcının taksitle ya da farklı şekilde alım yapması, sitenin bankayla olan anlaşmasına göre şekillenir satıcıyı bağlamaz. Satıcı her ihtimalde onayın ardından ilk iş günü ücreti nakit olarak alır.

    Kargolama için sistem size satış kodları verir ve indirimli olarak gönderirsiniz.

    Ucuza nasıl aldıkları hakkında fikrim yok.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106390138&p=1#106390138

    Linkte açık arttırma için bazı siteleri kapıştırmıştım. Yardımcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrardan merhaba,

    topic i de inceledim yazdıklarınızı da

    ama benim asıl sorum şu mesela ps4 telefon gibi teknolojik bir ürünleri piyasa fiyatına göre çok uygun talebin yoğun olacağı fiyatlardan listelesek n11.com un bize ekstra dönüşü oluyor mu ? yada komisyon almama gibi falan ?

    bir de her ürün için ayrı listeleme ücreti mi var ayrıca ?
  • + birde %15 +kdv mi yoksa direk %15 mi bu komisyon standart mı ? müşterinin ödeme şekline göre değişiyor mu ?
  • Komisyon tam olarak %15 değil detaylı inceleme yapılınca komisyon %15.5 çıkıyor. Ayrıca tüm kategorilerde %15 olarak hesaplanmıyor %5 olan da var %15 olan da. Oranları mağa açma işleminiz sırasında size gönderdikleri sözleşmede belirtiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.S.A.P

    Komisyon tam olarak %15 değil detaylı inceleme yapılınca komisyon %15.5 çıkıyor. Ayrıca tüm kategorilerde %15 olarak hesaplanmıyor %5 olan da var %15 olan da. Oranları mağa açma işleminiz sırasında size gönderdikleri sözleşmede belirtiyorlar.


    ciddi ciddi takip ettiğim firmalar var ve onların alış maliyetlerini bildiğim için satışlarından para kazanmaları için n11.com un illaki bir ekstra faydası olması gerekiyor.

    burda bi hinlik var ama çözemedim
  • arkadaslar herkes farklı birşey söylemiş bende belge paylaşayım n11 dukkanı olan bı tanıdıktan rıca ettım

    her sektördern farklı komisyon alınıyor bu kesin ...



    gg da ben satış için üste para teklif ettikleri satıcılar bıle bılıyorum çok dip fiyatla satışa çıkılırsa komısyonu düşürüyor gg ama mağaza profili sağlam olmalı hesapta % 97 den yukarı olmalı puan olarak

    yenı acılacak magaza ıcın maıl atın ,onlar sızı kategorı sorumlularına yönlendırır ordan fiyat vererek komısyonda anlaşabilirsnz

    eğerki günün fırsatı olarak sergıleneck kadar guzel fıyat cıkarsa % 5 belkide daHA az komısyon oranı ile anlaşabilirsnz n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak
     n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak




  • En iyisi sanalpazar %5 komisyon alıyor kargo kodu veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Sanalpazar ın komisyonu iyi de kargo anlaşması çok kötü, kargo olayında alıcı için en iyisi n11. alıcı öderlerin büyük kısmında kargo ücretini kaç kilo olursa olsun baştan ödüyorsun kapıda şok olmuyosun
  • papichulo kullanıcısına yanıt
    Sanalpazarda kargo ücretleri düşük değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    evet Gittigidiyor ve sanalpazar'da Sürat,Aras,Yurtiçi kargolar ile anlaşması var.
    Yurtiçi 10desiye kadar 6,5 tl
    Aras ve Sürat 1deside şehir içi 4,5 , şehir dışı 5,5 ve üstü tutuyor, desi artınca yurtiçi cazip oluyor
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    sanalpazarda 10 kg üstü bir ürün gönderdiğinizde çıkan ücretleri normal bireyin gönderdiğinden fazla, sözde indirimli diyorlar. 26 kg için 56 TL ücret kesildi müşteriye ve de sanalpazar müşteri temsilcisi bunun normal olduğunu bir hata olmadığını iletti
  • papichulo kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu durumda sizin hata payınız daha fazla.
    SanalPazar yetkilisini aramakla bişey değişmez.
    3 aşağı 5 yukarı Gittigidiyor ve SanalPazar'ın kargo kampanyaları aynı.
    Sizinde bileceğiniz gibi; SanalPazar'ın, kargo şirketleri iç işlerine ve kargo çalışanlarının hareketlerine karışması gibi bir şey söz konusu olamaz.

    Alıcı ödemeli 26 kg ağırlığında bir ürün gönderiyorsanız, gönderen olarak bunun fiyatını sizin kontrol etmeniz, ettirmeniz gerek.
    Şirket/firma veya bireysel satıcı olun, bu farketmez.
    Böyle bir sonuçta ise bunun sorumlusu SanalPazar değildir.
    Sorumlusu kargo bilgilerini sisteme giren Kargo görevlisidir.
    Yeri gelir 2 desi ebatlarında ki ürünü dosya diye girer, yeri gelir dosya tipi gönderiyi 2 desi girer.
    Sanırım Türkiye'de ki kargo curcunasını anlatmama gerek yok.
  • maxtreme kullanıcısına yanıt
    ilk mesajımı okursanız iyi olanı söylemişim zaten, n11 kargo olayında iyi diye. ürünlerin büyük kısmında kargo ücreti kilosu çokta büyük olsada düşük tutardan n11 sistemi üzerinden ödeniyor. kapıda sürpriz olmuyor.

    İkincisi sanalpazar'ın yüksek desili ürünlerinde anlaşmaları çok kötü. 26 kg'a 56 TL çıkarmaları ve de bunu indirimli diye lanse etmeleri bi kez abes. normal kendi anlaşmamızla gönderdiğimizde 26 kg ürünü 20 TL tutuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papichulo

    ilk mesajımı okursanız iyi olanı söylemişim zaten, n11 kargo olayında iyi diye. ürünlerin büyük kısmında kargo ücreti kilosu çokta büyük olsada düşük tutardan n11 sistemi üzerinden ödeniyor. kapıda sürpriz olmuyor.

    İkincisi sanalpazar'ın yüksek desili ürünlerinde anlaşmaları çok kötü. 26 kg'a 56 TL çıkarmaları ve de bunu indirimli diye lanse etmeleri bi kez abes. normal kendi anlaşmamızla gönderdiğimizde 26 kg ürünü 20 TL tutuyor.

    Sanalpazar konusunda Aras kargo açısından haklısınız. 10 desi üzeri olduğu zaman fiyat fırlıyor. 2 parça göndersen daha ucuza geliyor.

    Ama bir türlü anlatamadık SP 'a. Umurlarında değil. Ama satışlarının çok iyi olduğu da söylenemez. Kampanyaları olmasa kimse alışveriş yapmayacak da sanalpara ile kargo ücretini karşıladığı için satış oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İŞLETMECİLER / ESNAFLARIMIZIN DİKKATİNE
    ESNAF NİYE DÜKKAN KAPATIYOR ?

    Bu sene yanlış hesaplamalardan dolayı, yüzlerce esnaf dükkanın kapatmak zorunda kaldı.
    özellikle sanal marketlerde mağazası olan arkadaşlar aşağıdaki örnek hesaplamaları kopyalasın ve kendi hesapları ile kontrol etsinler. sanal (n11-hepsi-gitti-amozon...) marketlerde satılan bir adet ürün için panelliniz de ayrıntılı satışı+kesılen komisyon+kdv+reklam+puan bilgilerine ulaşabilirsiniz.kargo bedelleri (kdv harıç)olarak ayrı panelde tek tek görebilmektesiniz. Sanal Marketler, sistemli bir şekilde sözleşmede ne yazıyorsa o komisyon,puan,reklam,indirim komisyonlarını uyguluyorlar. Ama malesef mağaza açan kişiler yanlış hesaplamadan dolayı ALDIKLARI/MALİYET FİYATINA hatta MALİYET ALTINDA ürün satıyorlar.Sanal marketler sizin ÜRÜN KAÇA ALDIĞINIZI BİLMEZ, KAÇA SATTIĞINIZ GÖRÜR ve sattığınız fiyattan komisyon bedellerini alır.(alış fiyatın değil SATIŞ FİYATINDA komisyon hesaplanır.)

    Çoğu esnaf ALIŞ FİYATINDA komisyon hesaplayarak ZARAR ETMEKTEDİR. İFLAS derecesine gelene kadar da farkında olmuyor.
    sanal market satıcısı olan bir mağaza, bir sene içinde 488,5 tl zarar etti. sebep; Yanlış hesaplamadan dolayı maliyetin altında ürün satmış. Oysaki esnafa sorarsanız %50 kar ile satıyor ve satışları çok iyidi. 6.ncı aydan sonra artık giderleri karşılayamaz duruma düştü.sattığı ürünü yerine koyamaz oldu,ürün alacak sermayesi kalmadı. elindeki kenardaki sermaye ise işletme giderlerine yetmedi. Bir arkadaşı durumu inceliyor ve -%10 %-3 ve +%2+%3 arasında karlarla satış yaptığını görüyor. SATIŞ fiyatı yerine /alış fiyatından giderleri hesaplamış buda %50 karla sattığını zannederken %1 %-1 kadar sıfır karla mal sattığını görüyor.sattığı malı yerine koyamamış, işletme gideri ise hep sermayeden gitmiş. Tek yanlışı sözleşmeleri tam okumaması,komisyon oranlarına dikkat etmemesi, reklam giderleri,kargolar, özellikle iade kargoları ufak tefek rakamlar diye ciddiye hesaba bile almayınca, iflas dan kaçamadı. Aşağıdaki örnek 1 Yanlış hesaplama örnek 2 doğru hesaplamadır. kendi hesaplarınızla karşılaştırın. Bildiğiniz tüm esnafları da uyarınız.
    resımlı hesaplama örneklerıni forum malesef siliyor .


    soru : Alış fiyatı 100 tl olan ürünü, %50 kar ve %20 komisyon ile kaça satmalıyız ?
    cevap : satış fiyatı = % komisyon düş+ %18 kdv düş = kalan kısım sana, malın alış fiyatını+ ve %kar kadar tutarı vermelı
    eğer üründe kargo varsa satış fiyatı +kargo bedelı +reklam gideri eklenmelı

    soru: #sanal marketlerde komisyon oranları ?
    soru: #sanal marketlerde satış fiyatı nasıl hesaplanır?
    soru : #sanal marketlerde ürünün alış fiyatından mı? satış fiyatından mı
    komisyon alınır?
    soru: #sanal marketlerde esnaf ne kadar kar % ile satış yapabilir?
    soru : #sanal marketlerde faturasız gönderim yapılamaz. bbdk takıbınde
    soru : #sanal marketlerde satış fiyat belirlemede dikkat edilecek hususlar?
    soru : #sanal marketlerde yanlış hesaplama yapan esnaf hali😧?
    soru : #sanal marketlerde doğru komisyon hesaplama nasıl yapılmalı ?
    soru : #sanal marketlerde satış karlı / zararlı mı ? bu sorulara cevap bekleniyor n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak n11,gittigidiyor vb sitelerde mağaza açmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsunkk -- 3 Kasım 2018; 3:21:7 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.