Şimdi Ara

Mybook World Edition....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar dun aldım cihazı...mioneti kurmadan direk local ag uzerınden dıske eriştim...gerekli ayarları yaptım ancak tek eksik olan sey ev dışındayken diske erişmek...bunun için ne yapmam gerekir?ev dısından nasıl erisebilirim diske? Mybook World Edition 500 Gb Giga Eth....



  • aynı üründen bende yeni aldım. Daha henüz kurulumuna bakmadım ama.sunu soyleyebılırım.
    Bu dıskler ethernet üzerinden bağlantı yaptıgı ıcın kendı ıcerısınde bır ftp server bulundurmakta. modem uzerınden bır port uzerınden natlama yapıldımı ve ıp adresın sabıt oldugu zaman bu konuyu çözebilirsin.
    Bu akşam bende ürünün kurulumunu yapacağım. Bu olayada bi göz atarım ve buraya tekrar yazarım.
  • Selam arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim.

    Bende My book 500 Gb lık modelini araştırıyorum. Ama hangisini alacağıma karar veremedim.

    Premium da E-sata bağlantısı mevcut. World edition da ise işte ethernet var. Ethernetten olması güzel bir şey. Ftp serverı sayesinde evde olmadığım zaman da diske yüklemeler yapabilirim. Yada dosyalarımı kullanabilirim. Fakat bu her zaman yapacağım bir iş değil. Sırf ethernet olsun diye performans kaybı olmasınıda istemem.

    E-sata bağlantısına göre ethernet in performansı nasıl ?
  • walla dostum e-satayı bılmıyorum ama suan benım evımde 54 mbps lık usr 9111 kablosuz modemle 20.2 gb lık dosya aktarımı için 184 dk yazdı...buda ortalama sanıyede 3 mb fln yapıyo... bu arada CREATIVE msn adresını ekledım aksam konusalım...
  • 3mb/saniye çok düşük ya. e-sata bağlantısı ile ortalama 56mb/saniye ile aktarım yapılabiliyor. ethernetten bağlayacağım diye bu kadar büyük bir performans kayıbına değmez benim için.

    ama tabi 184 dk yazmış olması o kadar sürede biteceğini göstermez. bazen dengesizlikler oluyor ama yine de baya bir performans kaybı oluyor sanırım e-sata ya göre.

    bilgi için teşekkür ederim..
  • dostum bende var ve uzak masa üstü veya teamviewer tarzı programlarla ulaşabiliyorum. hatta senin sorunun üstüne şimdi de denedim hiçbir sıkıntı yok.

    benimde bir problemim var

    bu cihazın yerel ağ ortamında virüslere açık olması ve kullanıcılar tarafından bilgilerin silinebilmesini engelleyebilir miyim ?
    nasıl?


    saygılarımla
  • dostum yerel ağ ortamında virusleri engellemenın en kolay yolu NOD32 nin son versiyonu olan Smart Security i indirmendir...kendı bilgisayarına kurmana ragmen butun agı viruslere, trojan saldırılarına ve hackerlara karsı onlem alıyor...eger içindeki firewall ayarlarını iyi yapamazsan ağın içindeki makinaları göstermiyor.....kullanıcılar tarafından bılgılerın sılınmemesı içinse olusturdugun klasorlerın erısımlerını ayarlayarak yapabılırsın....bunun ıcın dıskın arayuzundekı File Sharing kısmından Update Security Settings e girip dosyalara tek tek kullanıcıların ulasım ızınlerını ayarlayacaksın... eger bır dosya uzerınde kullanıcya NoNe yaparsan o kullanıcı dosyaya erısemez....Read Only yaparsan sadece dosyalara kullanım ıznını verır, yeni dosya ekleyemez , bulunan dosyaları sılemez...Full yaparsan dosyalar uzerınde ıstedıgı oynamaları yapabılır....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratozcirpici

    3mb/saniye çok düşük ya. e-sata bağlantısı ile ortalama 56mb/saniye ile aktarım yapılabiliyor. ethernetten bağlayacağım diye bu kadar büyük bir performans kayıbına değmez benim için.

    ama tabi 184 dk yazmış olması o kadar sürede biteceğini göstermez. bazen dengesizlikler oluyor ama yine de baya bir performans kaybı oluyor sanırım e-sata ya göre.

    bilgi için teşekkür ederim..

    arkadaş 54mbps lik kablosuz ağ dan bahsetmiş ama...düşük olması çok normal...
    aletin üzerinde gigabit ağ var ve eğer aktaracağın bilgisayardada gigabit lan varsa ve direk bağlarsan çok daha hızlı olur...tam olarak bilemiyeceğim sanırım 20mb/sn gibi bişeyler oluyor gigabit...e-sata kadar hızlı olmasada kablosuz ağa bağlayarak kablosuz veri aktarım avantajı var




  • Usb 2.0 480mb/s
    E-Sata 3gb/s

    hıza sahiptir.

    Ben ext.hdd de iki portuda kullanıyorum,20 gb datayı 8 dakika gibi bir sürede kopyalıyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evon610c

    Usb 2.0 480mb/s
    E-Sata 3gb/s

    hıza sahiptir.

    Ben ext.hdd de iki portuda kullanıyorum,20 gb datayı 8 dakika gibi bir sürede kopyalıyorum...


    anakartınız ve ext.hdd nizin marka ve modelini öğrenebilir miyim acaba ?
  • imza da yazıyo hoş gene belirteyim,

    mobo : striker extreme
    sistem de 640 gb raid 0 var
    ext.hdd My Book Premium E-SATA Edition 320GB
  • ya arkadaslar bir kac arkadasın yardımıyla NAT uzerınden mybook için 80 ve 21 nolu portları aktıf hale getırdım... ınternetın ıpsını browsere yazıp entere bastıgımda mybook un web arayuzune ulasabılıyorum...ama ftp uzerınden hala daha ulasamıyorum dosyalara...ınternette bırkac sıteden portları kontrol ettırdım ama hala daha 21 nolu portun kapalı oldugunu soyluyor....bı yardım edın yaw....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evon610c

    imza da yazıyo hoş gene belirteyim,

    mobo : striker extreme
    sistem de 640 gb raid 0 var
    ext.hdd My Book Premium E-SATA Edition 320GB



    pardon dikkat etmemişim :) sağol bilgiler için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.