Şimdi Ara

Mutfak Tüpüne LPG dolduruluyor.Bunun için otomobiller kullanılıyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
62.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 kg mutfak tüpünde ortalama 25 lt gaz var diye biliyorum
  • Hiçte bişey olmuyor arkadaş biz bulgaristanda tüpümüz boşaldğında benzinciye gidiyoruz cıkartıyoruz tüpümüzü doldulturuyoruz ve kullanıyoruz hiç bir kimssenin başınada bela açmadı.
  • Ne kadar kârı var bilmiyorum ama ben çok duydum tüpleri götürüp petrollerde doldurtanları ama bu yöntemle değil bi aldatmacayla değil tüpü götürüyor çalışanda tüpü dolduruyor yani.
  • efendim aracı tüplü olan genelde ben gibi yoksul.....evde tüp kullananda ben gibi yoksul-köylü-taşralı....aracında tüp kullanan vergi vermiyormu yoksa kayırılıyormu.....
    tüpe konan katkılar o kadar pahallımıki fiyat farkı çok fazla ...neredeyse iki misli...
    birde uzunca uyarı yazısı yazan arkadaşa sormak istiyorum:acaba mutfak tüpünün kaç kg.olduğunu biliyormu?kaç litre deyil..kg...
    ben yıllardır 12 KG.diye alıyorum-kullanıyorum ve biliyorum...(yanılmış olabilirim)
    zam haberleri:12 KG.mutfak tüpü (şuan 70 tl.)şukadar diyor...
    tabii art niyet aramıyorum amma bazı ince detayların arasında birşeylermi sunulmak istenmiş..verdiği bilgiler için teşekkür ederim...
  • bu duruma düşürenler utansın ayrıca araca bu sistemi takmaya gerek yok urfa suruçta millet ellerinde götürüp doldurtabiliyor allah insanı canıyla sınamaya görsün ama bir saatten sonra artık onu bile önemsemeyebiliyoruz
    çünkü paramız yok ben bunu yapanlar adına konuşuyorum bir yıl memurluk yaptık orada millette yok hocam YOK un canımı alınacak
  • Bu kadar milletin üzerlerine giderlerse olacağı budur. 3 ay önce şişman tüpün fiyatı 70 liraydı. Ananemin aldığı dedemden kalan emekli maaşı kaç lira biliyormusunuz? 3 ayda 2100 lira yani ayda 700 lira alıyor. Gerçi şimdi ayda 700 lira gelirle 1 serisi bmw alınır diyen ergenlerde türeyebilirler ama memleketin geçim şartları buyken vatandaşı lpg doldurdun ne kadar tehlikeli diye kınamanın çok ta manası yok.
  • insanlar cebe bakıyor,sağlıklı güvenli olanı bilmemne seçmek ikinci planda.Kaçak mazot 10 numara yağ kaçak sigara vs. gibi şeyler aşırı vergiden bunalan vatandaşın çıkış kapısıdır.Bende tüp kullansam bende lpg doldurturum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    gülverendeki lpgclerden gaz alırken adamlar tüpleri getiriyorlar, pompadaki eleman bi aparat takıyor tüpe ve tabancayı yerleştiriyor tüpün ağzına, normalde tüpün fiyatı 56 mı 66 mı ne o civardayken, lpg ile 32 tlye (o anki fiyattan) dolduruyor.

    ne yapsın millet, devlet vatandaşını sömürmek için elinden geleni yaparken vatandaş da sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor.

    67 TL şu an itibariyle güncel fiyat.Bu yöntem gayet iyide araba lazım, istasyona kadar kim taşıyacak ? Ve yasal değil, Bp Tüp vardı 45 TL idi bir zamanlar şimdi 57 TL ye fırlamış 10 TL daha ucuz ama geçmeye değer mi ? Kaç kg ve kaç lt tüpleri kullanan var mı ? Ortalama ne kadar gidiyor,ısıtması nasıl ?


    Aldığımız bayi Aygaz'dan BP'ye geçmişti, dedantörleri de kendi değiştirmişti. 3-4 senedir BP kullanıyoruz, önceki ~40 sene de Aygaz. Reklamları da öyleydi ama gerçekten BP biraz daha uzun süre gidiyor.

    Sadece ocakta kullanıldığı için kalorisini pek bilemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bu hallere düşürenler utansın o tüpü dolduranlar değil


    tmm o tüpü dolduranlar utanmasınlar ama 2 ŞEKİLDE benim hakkıma tecavüz ediyorlar onu nasıl ödeyecekler...

    1. Şayet o tüpünü LPG ile dolduran adam; evine getirdiği tüp (Allah vere) patlarsa ne olacak, ? alt katı üst katı illaki komşusu vardır, 30 LİRA için başkasının canı ile oynamak reva mı yani... O zaman çık sokağa al eline bir tabanca 1-2 kişiyi öldür, ne farkı kaldı bunun ?

    2. İşin bir de diğer kısmı var, bu adam tüp başına 30 LİRA vergi ÇALIYOR resmen.. Eeee o zaman git BANKANIN birini HORTUMLA ne farkı kaldı? sonuçta ikisi de HIRSIZ....

    Bu işi yapanlara hakkımı helal felam edemem kimse kusura bakmasın...

    Hocam sen YAŞAMA afedersin.
    Şaka mı bu ya:) O kadar vergi veriyoruz nereye gidiyor sanıyorsunuz bunlar? Çok büyük kısmı dış borç olarak ödeniyor. Girmeyelim şu konulara lütfen. Normal mutfak tüpünden bir farkı yok ayrıca güvenlik olarak. 2 side Likit Petrol Gazı(LPG) ve 12 litre.
    Hala dolaylı(!) vergiden çalmayı bu ülkede hırsızlık olarak görenler varsa daha diyecek bir şey yok.
    2 aydır yatıyor araba gaz benzin koymuyorum şimdi ben vergiden çalıyorum öyle mi:)
    Bu ülkede açık söylemek gerekirse hırsızın hiç suçu yok! Vergi politikası değişene kadar da olmayacak.
    30 lira sizin için ufak bir mebla ise her ay bu şekilde dolum yapana 1 adet hediye edin olsun bitsin.
    not: lpg 2 tl oldu tüketim oranı artınca ben buna gülüyorum ya.


    kimsenin vergi verdiği falan yok. vergiler neden bu kadar yüksek sanıyorsun ? çünkü insanımız vergi ödemiyor. devlet de alabildiğinden ganırtarak alıyor.
    herkes vergisini verse vergiler bu kadar yüksek olmaz. elektrik hırsızının bile çaldığı elektriğin parasını biz ödüyoruz.
    ha burada asıl sorumlu ve suçlu devlettir o ayrı. vergiyi toplamak devletin görevidir toplayamıyorsa alabildiğinin ümüğünü sıkması adil olmadığı gibi zorbalıktır.




  • ülkemizde herşey özel tüketim olmuş o yüzden pahalı.
  • mutfak tupleri 12kg ama25 litredir ve su andaki fiyatlarla 60 lirayA dolar benzinlikte.kar dibinde kalan kullanamadiginiz 1 litredir sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bu hallere düşürenler utansın o tüpü dolduranlar değil

    Aynen
  • aygaz euro lpg doldurttum; artık çayı 5dk.da demliyor
    kombiye de tüp mü taktırsak
    boyle ÖTvye böyle gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.ozan

    vay be bir zamanlar lpg tüpleri daha yokken ekonomik olsun diye arabaya mutfak tüpü bağlayıp geziyoduk. şimdi iş terse dönmüş :)

    aynen hocam. 96-97 yıllarında fırında kullandığımız 150 lik dodge pickup vardı. ve ekonomik olsun diye mutfak tüpü kullanıyorduk. şimdi tam tersi duruma döndü. devletimiz sağolsun insanları öyle durumlara düşürdü ki yapılacak her kuruş tasarrufun değeri var. bakalım daha nerelere gidecek
  • 12 Kg mutfak tüpü ortalama 22 Lt'dir. O da Isparta için 2,57*22=56,54 TL yapar 10 TL için değip değmediğine siz karar verin. Bazı firmalar 5 TL'de indirim kampanyası yapıyor fark 5 TL'ye düşüyor.
  • yok facia yok bilmemne arkadaşlar abartmayın. o tüplere zaten kapasitesinin çok altında gaz basılıyor lpg istasyonlarında. yüksek basınç gibi bir durum yok. ayrıca lpg birçok ülkede yaygın olarak kullanılıyor evlerde.

    Cooking

    Truck carrying LPG cylinders to residential consumers in Singapore

    According to the 2001 Census of India, 17.5% of Indian households or 33.6 million Indian households used LPG as cooking fuel in 2001, which is supplied to to their homes by Indian Oil which is known as Indane.[16] 76.64% of such households were from urban India making up 48% of urban Indian households as compared to a usage of 5.7% only in rural Indian households. LPG is subsidised by the government. Increase in LPG prices has been a politically sensitive matter in India as it potentially affects the urban middle class voting pattern.

    LPG was once a popular cooking fuel in Hong Kong; however, the continued expansion of town gas to buildings has reduced LPG usage to less than 24% of residential units.

    LPG is the most common cooking fuel in Brazilian urban areas, being used in virtually all households. Poor families receive a government grant ("Vale Gás") used exclusively for the acquisition of LPG.

    biraz araştırıp öyle felaket seneryolari üretsek daha iyi olur. Kendinizi boş yere komik duruma düşürmeyin. Ha peki lpg doldurmak avantajlımı ? evet. Ancak 30 lira değil 5 lira civarı oynuyor. Uğraşmaya değermi ? deymez. Yapılırsa havaya uçarmıyız ? uçmayız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgufer

    12 Kg mutfak tüpü ortalama 22 Lt'dir. O da Isparta için 2,57*22=56,54 TL yapar 10 TL için değip değmediğine siz karar verin. Bazı firmalar 5 TL'de indirim kampanyası yapıyor fark 5 TL'ye düşüyor.


    +1,
    dostum yukarıdaki mesajlarda yetkili arkadaş çıktı söyledi...
    5 TL için değermi?
    Ha değer mi 5 TL için başkalarının hakkına girmeye, onların canına kast etmeye?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 21 Ocak 2012; 19:52:05 >
  • Para vermeyelim diye nanoteknolojik labortuvar bile kuracağız bu gidişle. Evde yapılan antifiriz, 95 oktan benzin, fren hidroliği bunları da duymamız yakındır.
  • Bende mutfak tüpünü lpg istasyonlarından dolduruyorum.Kimse şimdi tutupta,yok tehlikeli bilmem ne gibi şeylerle çıkmasın karşıma.

    Bizi böyle şeylere sürükleyen devlet utansın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgufer

    12 Kg mutfak tüpü ortalama 22 Lt'dir. O da Isparta için 2,57*22=56,54 TL yapar 10 TL için değip değmediğine siz karar verin. Bazı firmalar 5 TL'de indirim kampanyası yapıyor fark 5 TL'ye düşüyor.

    Birkaç saat önce tüpü değiştirdim fiyat 69tl. Arada 12.5 tl fark var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.