Şimdi Ara

MÜTEAHHİT YANLIŞ DAİRE SATMIŞ İLAHİ ADALET Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuya yazan bir çok kişi yemiş, noluyor ya ??
  • Anlastiginiz dairede degil de farkli degere sahip baska bir evi yanlislikla size satmis. Daha borclar hukukuna o kadar hakim degiliz bu konuya calismadim fazla ama hatirladigim kadariyla muteahhit dava acip kanitlayabilirse ki emlakcida galiba var, o daireyi geri alabilir. Ama tam emin degilim dedigim gibi calismadim o kadar gecmis olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce müteaahhite; o şehre tekrar gidip bir sürü tapu masrafı ödemektense 3.000 TL daha vereyip taksitler halinde bu daireyi bize bırak demiştim.
    Müteahhit de dün"Bana 15 gün süre verin, sizin almak istediğiniz küçük daireyi satayım. Satabilirsem sizin ekstradan 3.000 TL ödeme teklifinizi kabul ederim, daire sizde kalır" demiş.
  • Bunlar aslında 2 ortak. Benim 3.000 liralık teklifi kabul eden yüzyüze görüştüğüm kişi, diğeri başka şehirde olduğundan Tapuda satış için buna vekalet vermişti.
    Benim muhatap olduğum kişi teklifimi ilk başta şartsız kabul etmiş, açıkçası şaşırdım. Çünkü 1.000 TL için zorla senet imzalatmıştı.
    Diğer ortak olmaz demiş onu da ancak boşta kalan daireyi satmak kaydıyla ikna edebilmişler.
  • Nerede bu daire hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • issiz karanlik bi yerde yuruyorsun bi anda muteyit beliriyor cikariyor 50 cm i darbelerle sapliyor bedenine icinde sicaklik beliriyor kan bosaliyor, huzur kapliyor icini mutehit mutehit diye inliyorsun aci kan,huzur intikam

    polisiye roman yazdim mutheittin intikami

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    issiz karanlik bi yerde yuruyorsun bi anda muteyit beliriyor cikariyor 50 cm i darbelerle sapliyor bedenine icinde sicaklik beliriyor kan bosaliyor, huzur kapliyor icini mutehit mutehit diye inliyorsun aci kan,huzur intikam

    polisiye roman yazdim mutheittin intikami

    Bir daha yazma lütfen ok tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: magrofon

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: magrofon

    1 lira için adam öldürenler var. ev bu boru değil yanlışlıkla olacak işte değil bu. adam farkına varmadı sende varmadı? CSB DER GEÇERİM

    Zaten adam farkına varmadan elektrik ve su başvurusu yapınca ortaya çıktı yanlışlık.
    İşin ilginç yanı daireyi satın aldıktan sonra karşı daireyi görüp "Keşke bunu alabilseydim" diye düşünmüştüm. Hatta o daireyi de akrabalardan biri alır diye bol bol resmini çekmiştim.

    Müteahhit çakalın önde gidenidir böyle basit bir hataya nasıl düşmüş hayret. ayrıca sen değilmisin forumda? üçbeş kuruş ucuz bişi olunca (sıcak fırsatlar) sazan gibi atlayan adam sende neden 1000 tl sini bıraksın? az paramı.

    Tapuda 1.000 TL eksik çıkınca "55 lirayı vermişim 1.000 TL den mi kaçacağım. Beraber bankaya gidelim çekelim sana veririz" dediğimiz halde ne akrabalar ne de ben ikna edemedik "Senede imza atmazsan ben de atmam" dedi.
    Mecburen tapuda 1.000 TL' lik senede imza attım ama lanet okuyarak.

    Hocam Israrla 56 lira diyorsun ama 1000 TL yi düzgün yazıyorsun. 56000 neden yazmıyorsun ??


    Bence oltayı atmışsın çoğu kişi yemiş tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lards satis sözleşmesinde hangi daire ggörünüyor o önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: spdyy

    Avukat değilim ama gorunene gore herşey yasal yani pek korkulcak bişey yok. Ama genede hak etmediği eve oturma bence.

    Zaten oturmak için değil yatırım amaçlı almıştım.

    Birader SAKIN verme...
  • Yatırım için doğru karar aldığını düşünmüyorum. Tapuda kat mülkiyeti yok, yani banka kredisine uygun değil. Bu da satışı çok etkileyen en önemli kriterlerden biri.

    Tapudan göremedim ama şunu incelemeni tavsiye ediyorum. Binanın bulunduğu yüz ölçümü daire sayısına bölünür ve her daireye o kadar arsa metrekaresi tekabül eder. yani her daire sahibi eşit arsa paydasına sahiptir gibi bir durum var.

    Eğer 2 dairenin de payı eşitse 10k daha fazla etmesini mantıklı bulmuyorum. Eğer evin iç yapısında abartı bir iç yapı-eksiklik gibi farklılıklar yoksa. Özellikle bir daire ikiye bölünüp 2 ayrı gibi satıldığı zaman bu arsa tapusu olayı yüzünden sorunlar çıkabiliyor. Tabi ben şu an ezbere konuşuyorum. Satın alırken eminim ince eleyip sık dokumuşsundur(umarım^^)

    Neyse sonuç olarak daire numarası ve arsa payında sorun yoksa(Yani adına kayıtlı olan mülk doğru ise) hiç bir şart ve koşulda hiç bir türlü sana kelek atamaz. Rahatsın. Ama yanlış daireyi satma olayını yine çok mantıksız buluyorum. O kadar kolay değil yani... İlginç geldi o yüzden.

    edit: yukarda bahsettiğim dairenin ikiye bölünmesi ve daha sonra tek tek daire olarak satılması hususunda çıkan en büyük sorunlardan biri bir daireyi satarken diğer sahibin de izninin gerekmesi gibi bir durum. Tabi her zaman böyle olmuyor onun da detayı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 5 Aralık 2014; 12:01:56 >




  • 56 bin tl ye 1+1 mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hak etmediğiniz bir malı nasıl da sahipleniyorsunuz anlamıyorum. Adamı uğraştır evet ama hak edilmeyen bir mal var sonuçta. Zaten paran çıkışmadığı alamadığın bir daireyi yanlışlıkla almayı nasıl sindirirsiniz? Tüm yorum yapanları da kınıyorum ve git gide -buna müteahhit de dahil- ahlaki değerlerimizin yozlaştığını düşünüyorum. Bence olması gereken zaten iki kere daha alım satım vergisi ödenecek müteahhit tarafından, bu nedenle ortalama 4bin gibi bir rakam vererek gerçekten fark varsa daireyi almandır. Yoksa hiçbir masrafa karışmayıp, daireyi tekrar almalısın. Ama tapudan ilk satışı vermeden önce daire bedeli kadar senet almak kaydıyla tabi:)
  • Adama 12 bin TL kâr ile geri sat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilirkişi "Emlakçının sözleşmesi seni bağlamaz, hukuk davası açsa kazanamaz. Şu an tapu senin üzerinde ve sen o daireyi istediğin gibi değerlendirirsin. 3 veya 4 bin lira daha ödemen senin lutfun olur" dedi.
    Bu arada aynı katta 3 daire var. Küçük olan daireler yanyana. Bana yanış satılan daire onların karşısında ve tek.
    Bilirkişi "Mutfağı ayrı olan daire her zaman daha iyidir, sakın geri verme" dedi.
  • Hayırlı olsun hocam. Gelişmeleri yazın ilginç bir olay.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya'dan aldığınız 1+1 mi hocam?
  • hukuksal sorun olmayacaksa vermenin bi anlamı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Bilirkişi "Emlakçının sözleşmesi seni bağlamaz, hukuk davası açsa kazanamaz. Şu an tapu senin üzerinde ve sen o daireyi istediğin gibi değerlendirirsin. 3 veya 4 bin lira daha ödemen senin lutfun olur" dedi.
    Bu arada aynı katta 3 daire var. Küçük olan daireler yanyana. Bana yanış satılan daire onların karşısında ve tek.
    Bilirkişi "Mutfağı ayrı olan daire her zaman daha iyidir, sakın geri verme" dedi.

    Diyelim ki sen 3-4 bin daha verdin seni ararsa daha sonra kurtarmadı bu cenazeyi kaldıralım 3-4 yetmedi bir 3 daha ver derse ne yapcan? basıma geldı benzerı de o yuzden yazayım dedım
  • Sicak firsatlarda kaptim bi tane demekle olmuyormuş dimi abi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.