Şimdi Ara

▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
55
Favori
25.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorun bende değilmiş... internet monitör ekran kartı fare ve işlemci dandik ondan 10-30 falan bitiyor muş... buna sevindirm
  • bf3 oynuyorum oynarken helikopterde sürekli hoplama oluyor jet tede aynısı oluyor kullanamıyorum normaldede takılmalar oluyor bu benim monütördenmi kaynaklanıyor arkadaşalar led tv lg 42lv3550 model budur bana yardımcı olun ekran kartım Zotac GTX 470 AMP! Edition şimdiden tşklr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicilyoo -- 27 Mart 2013; 13:54:56 >
  • Hangi çözünürlük ve ayarlarda oynuyorsun?
  • Ben de BF3'te yüksek pingten çok çektim. Almanya sunucularında 80-100 arası pingim oluyor. Ama internet bağlantı kalitesi ve sunucuya olan mesafe dışında donanımın da belirleyici olacağını pek düşünmemiştim. Nvidia GTX 470 için BF3'te en iyi performans için hangi ayarları önerirsiniz? Ender de olsa takılma oluyor; örneğin adamı bıçaklarken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 3 Mayıs 2013; 11:00:19 >
  • Multiplayer oynarken laga en fazla sebep olan ayarlar, benim gözlemlediğim kadarıyla gölgeler, AA ve efektler.

    BF3 için detaylı ayarları bir arkadaş onu iyi biliyordu. Haber edelim, o yazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Multiplayer oynarken laga en fazla sebep olan ayarlar, benim gözlemlediğim kadarıyla gölgeler, AA ve efektler.

    BF3 için detaylı ayarları bir arkadaş onu iyi biliyordu. Haber edelim, o yazsın.

    ambient occlusion ve anti aliasing deferred lag yapar..

    anti aliasing post ve motıon blur da gereğinde fazla bulanıklaştırır ve görüş mesafesini olumsuz etkiler..
  • Planetside 2'de sisteminiz iyi de olsa çok düşük FPSler alıyorsunuz, çünkü tüm yük CPU'ya biniyor. AMD XT1055T işlemci, 12 GB DDR3 RAM, GTX 470 grafik kartım var; çatışma zamanında aldığım FPS 18-24 arasında değişiyor. Diğer zamanlar daha kabul edilebilir değerlerle (25-30 FPS) oynuyorum; ama etraf kalabalıklaştı mı durum değişiyor. İnternette araştırma yapıp birkaç değişiklik yaptım; zaten oyunun içinden de grafik ayarlarını Low'a düşürdüm. Bu oyunu oynayıp ta çözüm bulabilen var mı; yoksa oyunun geliştiricilerinden bir çözüm mü bekleyeceğiz?
  • Merhabalar , ben sehır değişikliği nedeniyle internet bağlantımı da değiştirmek zorunda kaldım. Uydunet kullanırken ttnet'e düştüm malesef. Yazınızı okudum ilgi ve alakanızı görünce sıze sormak istedim .Online point blank oyuncusuyum. Tüm diğer online fps oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da yarım saniselik gecikme bile çok pahalıya mâl oluyor , kısacası oynadığınız oyundan birsey anlamıyorsunuz. Şimdi kullandığım modem US Robotics 9107 Modem 16Mbit kablolu bağlanıyorum. Uydunet kullanırken CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 802.11N KABLOSUZ MODEM kullanıyordum. Uydunettekı kullandığım modemden wıreless oynadığım halde tam anlamıyla kusursuz bır sekılde oynayabılıyordum oyunumu . Fakat usrobotics modem ile kablolu da bıle boyle temız bır oyun oynayamadım malesef.

    Sizden konu hakkında yorumlarınızı ve sonrasında tavsıyelerını beklıyorum . Modem ve bağlantı olaylarından pek anlamadığımdan gidip modem almadım. Ama bu 2 modem arasındakı dunyalar kadar farkı hangı özellıgınden ayırt edebılırız bunu da öğrenmek istiyorum. Sonuc olarak arasındaki farkı (var ise)belirtirseniz ve modem önerirseniz, ben de gidip uydunette verilen modem kalitesindeki tavsiyenize dayanarak satın alacağım.

    Teknik bilgi olarak pingim test yaptığımda sürekli 20 çıkar ki bu cok iyi bir değer . Ben sizin dediğiniz gibi modemin bant genişliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Fakat Modemlerin bant genisliği nedir ne değildir bilemediğimden sizlere soruyorum. Cevaplar için simdiden teşekkürler ,




  • Online point blank'i bilmiyorum ama online oyunlarda çekilen sıkıntılar oyuna göre fazla değişmeyeceği için, bildiğim kadarıyla yazayım. Sorun, FPS oyunlarında daha fazla hissedilir sadece. O da, saliselik tepkiler vermek zorunda olduğumuz için.

    Bugüne kadar bildiğim-duyduğum tüm ISS'ler arasında Uydunet, en iyisi. TTNet'e geçmek, eşekten düşmek gibi olur bence. Hele de bağlantı fiber değil de ADSL ise pinginiz artar ve buna bir de görünmeyen lag eklenir. Yani arada 15 ping değil, belki 70-80 pinglik bir fark oluşuyor benim gözlemlediğim kadarıyla.

    Şu an ki modeminizin yükleme bant genişliği kaç bilmiyorum ama, genellikle indirme bant genişliği yeterli olsa da, yükleme bant genişliği yetersiz kalabiliyor eski modemlerde. Benim kullandığım modem de öyleymiş; sonradan öğrendim. Yeni neslin geniş bant modemlerinden kullanmayınca, özellikle de multi oyun oynarken, ekran kartının belleğinin yetersizliği sebebiyle ani FPS çakılmaları gibi kesintiler oluyor ama bu durum ekrana yansımadığı için tesbiti de zor oluyor.

    Uydunet'le kaullandığınız modemi TTNet için kullanmanın bir yolu yok mu?




  • Malesef uydunet direk kablolu yayın verilen kablo üzerinden internet sağlıyor , dolayısıyla modemin girişleri cıkışları cok farklı. Bu arada bahsettiğiniz bölüm burası mı resmini cektim ama, upstream 799kbps olarak görünüyor ;

     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)


    Ekran kartı ıle ilgili bir problem olacağını zannetmiyorum Gtx 675MX ekran kartı var cihazda.Şimdi modemimin özelliği online fps icin cok düsükse modem değistireceğim değilse şansıma küseceğim . Cünkü burada uydunet hizmet vermiyor malesef. Güzel bir tarife bulursam superonline da dusunuyorum fakat gecici olarak ailemin yanında olduğumdan biraz karısık durumlar.




  • Anladığım kadarıyla (emin olmayarak) tahmin ettiğim gibi indirme bant genişliği yeterli ama yükleme bant genişliği yetersiz.
    İlla Uydunet olması şart değil. Fiber olan herhangi bir ISS de olabilir kaliteli bağlantı olarak.

    Ama geçici olarak duruyorsan çok problem etme bence.
  • Gecici olarak burdayım tabı ama cok ta kısa süreli durmayacağım .Bağlantı da mı problem var simdi modem de mi onu anlayamadım . Upload hızım 1 mbit . Sağlam yeni nesil bir modem mi alınmalı yoksa bağlantı mı değiştirilmeli.Siz band genişliği yükesk bir modem kullanmalısınız diye not düsmüstünüz.Kafam allak bullak oldu hakıkaten su sorunu çözmemde bana yön gösterin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fujiwara

    Gecici olarak burdayım tabı ama cok ta kısa süreli durmayacağım .Bağlantı da mı problem var simdi modem de mi onu anlayamadım .

    Her ikisinde de sorun var. Eğer net bağlantı hızın 8 mbit ise yeni bir modem almak, soruna bir nebze çözüm olur ama 8 mbit değilse, modemi değiştirmenin de çare olacağını sanmıyorum.

    Bir ara modem arıyordum kendime ama benim bağlantım, Türkiye'nin belki de en berbat bağlantılarından biri olduğu için vazgeçmiştim. Modem ararken şu konuyu açmıştım ama bağlantı hızı kötüyken modemi değiştirmenin bir işe yaramayacağını anladıktan sonra vazgeçmiştim. Senin durumun benimkinden iyi ama. 8 mbit indirme hızın varsa modemi alabilirsin.

    Bu konuya da bi göz at istersen. Fikir verecektir: Airties Air 5650 - Linksys X3000 - Zyxel P-660HN-F1Z




  • ÖNEMLİ:

    Konuya önemli eklemeler yaptım. Dileyen bakabilir.
  • Bende de yeni yeni başlayan bu hata artık çok can sıkmaya başladı, önceden high ayarlarda oynardım, konuda bahsettiğiniz ayarlamaları yaptım (AA off vs.), genelde alman serverlarında oynarım ortalama 50 pingim var ama yok hatta bazen adam başını alıyor dağlara taşlara gidiyor
  • Ne demek istediğini anlayamadım. Biraz daha detaylı açıklarsan daha iyi olur.
  • Oyun içi FPS limitlemeyle ilgili verdiği bilgiden dolayı Poyri!!!'ye teşekkürler.
  • Kısaca, oyunda takılma oluyor işte 3-4 snlik, anında tepkimeye cevap vermiyor vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Oyun içi FPS limitlemeyle ilgili verdiği bilgiden dolayı Poyri!!!'ye teşekkürler.

    Abi ben teşekkür ederim monitor tabsiyesi için şu anda bagajda yarın kurarim. Bu arada fps ayati icin com_maxfps cod icin ama her oyunun cfgsinde maxfps olur sadece 1 2 harf degisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağlantı hızım 16 mbit . İlgi ve alakanız için teşekkürler . Modem ile ilgili yazdığınız konuyu da inceleyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.