Şimdi Ara

MUHTEŞEM YENİ KAMPANYA! Anavarza Gurme Serisi %20 İndirim Kodu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
10
Favori
22.389
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar buradan kestane balı aldım, gerçek kestane balı yemiş biri olarak söyleyeyim hayal kırıklığıydı.
  • 4 kilo çiçek balı, 1 kilo kekik balı siparişi de ben verdim. İnşallah güzel çıkar da daimi müşterisi oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incmandal

    Arkadaşlar buradan kestane balı aldım, gerçek kestane balı yemiş biri olarak söyleyeyim hayal kırıklığıydı.

    Gercek kestane bali degilde mesala yoresel olarak fark olur tadinda.. sanirim siz karadeniz bolgesinde giresun civarinda kestane bali yediniz.. kestane bali nerdeyse sekersiz aci bir baldir..

    Anavarza kestane bali ise monoflora diyor ama dediklerinden degil sanki arilar baska ciceklerede gitmisler ve bal tatli olmus..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki83 -- 27 Ocak 2018; 1:8:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef balda olay dediğiniz gibi değil. Balcılık yapanların çoğu ek iş olarak yapar ülkemizde. Market balları ise toplama baldır. Bildiğim kadarıyla balın icindeki şeker miktarını sınırlandıran bi standart yok. Bal toplayan firmalara bal verenler maalesef arıyı şekersiz birakmazlar. Ek iş olarak yapanların çoğu ise sadece kış bahçesi dönemine girerken arılar güçlensin kışın çiçek olmadığı için ölmesin diye birde yavrulama döneminde şeker verirler . Organik denen muhabbet budur. Gerçek üretici yılda 2 defa mecburi şeker verir arıya adınada kek derler balcılıkta. Bu şekilde dürüst bal üretmeye çalışanların arıları maalesef kayıp yaşar. 30 kovanı varsa 8-10 tanesini yüksek ihtimalle kaybeder. Özellikle soğuk bölgeler de. Şeker verilmeyen arıların bal miktarida nerdeyse yarı yarıya düşük olur. Bu nedenle marketlerde 800 Gr balı 25-30 liraya alabilirsiniz. Hatta tadı ve kokusu daha güzeldir emin olun :) çünkü esans vs ekleme yapılır. Normal bir balın 50 TL den aşağı satılması maalesef imkansız gibi birşey şuan . Çiçek az olur hava iyi gitmez vs. Sıkıntılı iştir.



    Şeker verip bal üretenler için risk daha azdir. Ayrıca balı satmakta daha kolay ucuza verdikleri için. Tırlarla şeker getirip arıcılık yapanları biliyoruz maalesef. Kovan kaybı yok adamların emin olun olaya şu şekilde bakıyorlar : şekerin kilosu 4 TL balı 10-12 liraya verirsem güzel kar ederim ! Ve bu ballar büyük firmalar tarafından gelip alınır. Avrupa'ya çok bal satar Türkiye . Avrupa'ya giden. Balın %50 ye kadar şeker olması durumunda Avrupa bu balı kabul eder. Emin olun 2-3 yıl önce Avrupa'ya giden balların birçoğu geri gönderildi şeker oranı %50 den fazla olduğu için.

    TV lerde satılan ballar ise şeker bile glikoz surubuna esans katılarak yapılır.

    Bu bahse konu balda diğer market balları gibi şeker oranı yüksek baldır . Ama en azından içerisinde çiçeklerin özü bulunur.

    Yıllarca donan bal sekerlidir diye yanlış bilgi aktarıldı . Glikoz şurubu donmaz . Gerçek bal içinde şeker oranı %5 de olsa %50 de olsa üretiminden 1 yıl sonra donma yapar. Aslında bal kışın kendini korumaya alır . Donma dediğimiz olay budur. Belkide dünyada baldan başka kendini bu kadar uzun koruyabilen bir gıda daha yoktur. Tam hatırlayamadım ama çok uzun süre bozulmaz .



    Üretici arkadaşa çok yuklenilmis fakat dediği çok doğru toptancılara 10-15 liradan bal satan birçok üretici var. Ama dediğim gibi üretim yaparlar . Bu yüzden tanımadığınız hiçbir satıcıdan yüksek fiyatlı bal almayın.



    İyi bir balı bir yemek kaşığı yediginiz zaman bogazinizda gıcık yapar, oturur tabiri caizse. Buda ek bir bilgi olsun sizlere. Tadı rengi kıvamı içindeki çiçek özüne göre değişir. Yani rengine kıvamına hatta tadına göre bile bu bal iyi veya kötü denilemez.



    Kaçkar birliğinin balını hediye etmişlerdi. Ben tadını pek garipsemistim. Hatta sahte olduğunu düşündüm . Balcilikla uğraşan bir abime kavanozu göstermeden taddırdım. Abi dedim bu bal hiç güzel değil :) sen baldan ne anlarsın çok güzel bir bal dedi.



    Emin olun ki bal işi çok karışık ve dolandırıcıların çok olduğu bir sektördür . Adamdan organik diye bal alın aradan zaman geçsin . Kendi balını götürün deyinki bu bal hediye geldi nasıl kalitelimi diye emin olun kendi balı değil dediğiniz için şeker balı bu diyecektir balı kotuleyecektir.



    Çok uzun yazdım biliyorum ama biraz olsun ön bilgi sahibi olmanız açısından bildiklerimi aktardım. Çevremde bal işiyle uğraşan çok sayıda kişi var ve öğrendiğim şeyleri yeri gelmişken paylaşmak istedim .

    1- Bal diye glikoz şurubu almayın :) TV den

    2- organik diye 100 lerce lira vermeyin

    3- balına çok güvenen analiz yaptırıp ortaya koysun. Çok değil eğer benim balım şekersiz katkısız saf bal deyip 150-300 lira istiyorsa analiz yaptirsin hersene 500-1000 TL verip . Anzer balında o dogada yetişen çiçeklerden birinin özü bile olmasa anzer balı birliği o balı almaz. 1000 TL ye satılacak balı 100 liraya satamazsin. Analizde ak koyun kara koyun belli olur. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kova şeklinde satılanlarda tat farkı var mı?

    Hangisini önerirsiniz?

    Çiçek
    Çam
    Kekik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro2 -- 27 Ocak 2018; 21:37:37 >
  • serkan_4234 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız, Anavarza balda alınan tüm ürünlerde analiz raporu mevcut ve bu oranlar Türk gıda kodeksi oranlarına göre uygulandığı için bu oranlarla karşılaştırıldığında kesinlikle güvenilir geliyor. Anavarza kavanozunun arkasında yazan parti numarası ve üretim tarihi ile aşağıdaki linkten aldığınız ürünün analiz raporunu görebilirsiniz.

    http://balanalizi.anavarzabal.com/
  • Keven & Kekik - Narenciye - Çiçek 450 gr'lıkların yanına tadım paketini alarak 100 TL'ye tamamladım. BKM Express ile ödeyerek 80 TL'ye çektim. Gelince yorumlarım artık. Teşekkürler haber veren arkadaşlara....
  • Kampanya uzatılmış sanırım , bu 4 kiloluk kova keven-kekik almayı düşünüyorum , bunun muhafazasında sorun olurmu güneş görmeyen yerde ne kadar dayanır arkadaşlar
  • CinemaG kullanıcısına yanıt
    Doğada bozulmayan tek besin bal diye biliyorum. Konunun uzmanları tarafından açıklama gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dEs_

    Doğada bozulmayan tek besin bal diye biliyorum. Konunun uzmanları tarafından açıklama gelir.

    bin yıl bile bozulmaz ama ,onlar doğadaki insan eli değmeyen ballar için geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CinemaG kullanıcısına yanıt
    gelen ürünlerde tavsiye edilen son kullanım tarihleri yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: visceroid

    Keven & Kekik - Narenciye - Çiçek 450 gr'lıkların yanına tadım paketini alarak 100 TL'ye tamamladım. BKM Express ile ödeyerek 80 TL'ye çektim. Gelince yorumlarım artık. Teşekkürler haber veren arkadaşlara....

    Ballar az önce teslim edildi. Son zamanların en hızlı kargolaması oldu herhalde. Paketleme ve kargolamayı çok başarılı buldum. Tadlarını da yorumlayacağım...

    Edit : Tavsiye edilen son kullanma tarihleri 04/2019 görünüyor benim ürünlerde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 30 Ocak 2018; 15:40:45 >
  • maestro2 kullanıcısına yanıt
    Kova olarak aldiginizi nasil tuteceksiniz? İcine kasik vb. seyler batiracaksiniz heleki kasik islak olursa elbet bakteri olusturur uzun surede tadini bozar dusuncesindeyim. Buyuk kovalar yemekhaneler, pastaneler icindir diye dusunuyorum. Acilip bitiriliyordur o hafta icinde.

    Yinede siz bilirsiniz.. Bu tat mevzusunu bizlere degilde siteden sorun lutfen yada arayin direk. Konuda kova siparis eden yok suan icin sanirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 30 Ocak 2018; 17:59:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    850 Gr kavanozlara dökülerek tüketilebilir düşünüyorum. Önceki sayfalarda satın alan görmüştüm .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum yerde 850 gr olanı 29.90 a satıyor bir market.
  • Arkadaşlar ben geçen 4 kg luk kova keven ve kekik balından almıştım memnun kalınca 4 kg luk kova çam balıda aldım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhaza ederseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum. Ben kullanacağım kadarını kahvaltı tabağına döküyorum bitince tekrar kovadan alıyorum şu anda bir sıkıntı yok çok şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alonso35 kullanıcısına yanıt
    Keven - Kekik 30TL ise güzel fiyat. Normal çiçek balı ise diyecek bir şey yok zaten. Asılsız haber oluyor :)

    Mekan bilgisi verirseniz yakınlarda olan faydalansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakkin

    Merhaba,

    850 Gr kavanozlara dökülerek tüketilebilir düşünüyorum. Önceki sayfalarda satın alan görmüştüm .

    Parçalamak aklıma gelmedi doğru diyorsunuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom1259

    Arkadaşlar ben geçen 4 kg luk kova keven ve kekik balından almıştım memnun kalınca 4 kg luk kova çam balıda aldım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhaza ederseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum. Ben kullanacağım kadarını kahvaltı tabağına döküyorum bitince tekrar kovadan alıyorum şu anda bir sıkıntı yok çok şükür

    Bilgilendirme için teşekkürler. Tatlarını merak edenler oluyordu. Siz 8kg almışsınız maşallah. Sizde seviyorsunuz bizim gibi anlaşılan.
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Şimdi sizin için gidiyorum fırsatçı kardeşlerim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.