Şimdi Ara

Mühendislikten mezun oluyorum. Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz bir şeyler var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az önce YGS sonucum hakkında bir konu açtım. Konu Burada.

    Hazır üniversite tercih döneminde olan bu kadar öğrenci bir aradayken, mühendislik/üniversite hayatı hakkında merak ettiğiniz bir şeyler varsa yardımcı olmak isterim.



  • hocam hangi üni bölüm ne
  • Ne mühendisliği hocam bölümünüz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi üniversite, hangi bölüm?

    İsteyerek mi girmiştin üniversitene?

    Daha farklı bi alanda olmak istermiydin?Atıyorum makina okumuşken inşaatta olmak isterdim gibi gibi.

    Okuduğun süre boyunca mühendislik bana şunu şunu kattı ve bunları bunları katacağından eminim diyeceğin noktalar var mı?

    Kendini 10 sene sonra istediğin yerde görüyor musun :)

    Az biraz bir şeyler karalarsan sevinirim :))
  • Yıldız Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği okuyorum ve mezun olacağım. 2011 yılında İlk 27000'deydim.

    Bölüme isteyerek girmiştim. Herkes benimle aynı fikirde olmasa da ben bölümümü çok seviyorum. Bu bölümde mühendislik adına her şeyi öğreniyorsunuz. 3-4 mühendisliğin birleşimidir diyebilirim. Kısaca açıklayacak olursam;

    - Makine Mühendisliği (Bir makineci kadar makine öğrenirsiniz. Zaten çok fazla ortak ders vardır.)
    - İnşaat Mühendisliği (Gemi zaten başlı başına inşaattır. Büyük devasa bir yapı inşa ediyorsunuz ve tıpkı inşaat mühendisleri gibi mukavemet hesapları yapıyorsunuz.)
    - Malzeme Mühendisliği (Geminin yapı malzemesi gerek maliyeti, gerek mukavemet özellikleri olarak oldukça önemli. Malzeme konusunda da dersler alıyorsunuz.)
    - Mimarlık/Tasarım (Tam olarak mimarlık diyemesem de bizim bölümde okuyan çoğu kişi 3 tane çizim programı bilir (en azından işine yarayacak kadar) Tasarım konusu gemi mühendisliği için oldukça önemli)
    - Temel olarak elektrik bilgisi öğretilir. (Sonuçta gemide de elektrik var.)
    - Bunlara ek olarak gemiye ait özel hidrostatik, hidrodinamik, direnç ve güç hesapları vs. yapılır.

    Bu dediklerim "Gemi Mühendisliği mezunları her şeyi bilir" olarak algılanmasın. Tıpkı diğer mühendisliklerde olduğu gibi biz de mezun olduğumuzda sektör hakkında hiçbir şey bilmeyerek işe başlıyoruz. Fakat genel anlamda iyi bir eğitim alıyoruz. Yani en azından her konu hakkında bir fikrimiz oluyor.

    İş konusuna gelirsek, genel olarak ya tersanede gemi yapımında çalışıyoruz ya da gemiyle uzak yollara çıkıyoruz. Fakat 2013 sonrası bölümü seçenler (Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü) gemiye çıkamıyorlar. Tersanede de iş bulmak ve çalışma şartları zor... Bu nedenle, 'mezun olunca yüksek maaşlara kolay iş bulabilir miyim' diye düşünüyorsanız tavsiye etmem. Mühendisliği seviyorsanız ve gerçekten donanımlı bir mühendis olmak istiyorsanız tavsiye ederim.

    Bana göre 3 aşağı 5 yukarı bütün mühendisliklerin durumu (iş bulma konusunda) aynı. Bölümü ne kadar sevdiğiniz ve okul hayatı boyunca bölüm adına neler yaptığınız önemli. Bu nedenle hangi mühendisliği seçmeliyimden önce, mühendislik seçmeli miyim diye düşünün. Eğer mühendis olmaya kararlıysanız tavsiyem; makine, inşaat, elektrik-elektronik veya bilgisayar mühendisliğinden birini seçmeniz. Bu mühendislikler temel mühendisliklerdir ve mezun olduğunuz zaman istediğiniz alanda uzmanlaşmanız kolaylaşır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestraa

    Hangi üniversite, hangi bölüm?

    İsteyerek mi girmiştin üniversitene?

    Daha farklı bi alanda olmak istermiydin?Atıyorum makina okumuşken inşaatta olmak isterdim gibi gibi.

    Okuduğun süre boyunca mühendislik bana şunu şunu kattı ve bunları bunları katacağından eminim diyeceğin noktalar var mı?

    Kendini 10 sene sonra istediğin yerde görüyor musun :)

    Az biraz bir şeyler karalarsan sevinirim :))






    Yukarıda bir şeyler yazdım. Özel olarak sorularına cevap verecek olursam;

    1. YTÜ Gemi Mühendisliği
    2. İsteyerek girmiştim.
    3. Bölümümü seviyorum. Yine olsa yine gemi okurum :)
    4. Mühendisliğin bir insana kattığı çok şey var bence. Anlatması zor olsa da çevrede gördüğün olaylara bakış açın ve yaptığın yorumlar ister istemez değişiyor. Fizik dersini hayata uyguluyorsun direkt. Veya uygulanmış olanların mantığını çok daha iyi anlıyorsun, çok daha rahat yorumluyorsun.
    5. Kendimi 10 sene sonra güzel yerlerde görüyorum. Ama bunun direkt olarak bölümle değil, kendimle de alakası var. Kendime güveniyorum açıkçası :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.