Şimdi Ara

Mühendislik programları için laptop seçiminde dikkat edilecek şeyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben elektrik elektronik mühendislik öğrencisiyim. MatLab, autocad gibi devre analiz progragramlari gibi ağır programlar kullanıyorum ama laptop um eskidi. Şimdi yeni laptop almayı planlıyorum fakat aklımda bazı sorular var. Kesin olarak Ram i en az 32gb seçeceğim lakin ekran kartı ve işlemci seçimi nasıl olmalı? Monster oyuncu bilgisayarı düşünüyorum ama bi düşünce almak istedim. Siz arkadaşların düşünceleri ve önerileri nelerdir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,


    Intel tarafında minimum 12. nesil işlemcili olarak; giriş seviyesinde 12500H, yüksek modelde de 12700H ve üzeri işlemcili modellere bakabilirsiniz.


    Kullandığınız programlar ağırlıklı olarak işlemci üzerinden çalışır, ekran kartı olarak ağır oyunlar oynama düşünceniz yoksa yüksek model ekran kartlarına bakmanıza gerek yok, 3050 türü harici bir grafik kartı RAM'e yük bindirmemek adına işinizi görecektir, cihazda MUX switch olursa daha da iyi olur, onboard grafik kartını devre dışı bırakarak işlemcinin yapacağı işlere tam güç verebilmesini sağlarsınız.


    RAM kısmına fazla takılmayın, genel olarak 16 GB RAM işinizi fazlasıyla görecektir. Matematik ve fizik mühendisliği gibi bölümlerde sonsuz kümeler hesaplaması vs. yapılırken RAM önemi artar. Sonradan arttırılma imkanı olan RAM ve SSD gibi parçalara direkt olarak takılmayın, kullanım senaryonuza göre gerçekten ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz daha sonradan da ekleme yapabilirsiniz.





  • R0ME kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, ben de autocad kullanmak için bir bilgisayar satın almak istiyorum.


    3 boyutlu çizimler yapıp render almayacağım. Ama 2 boyutlu çizimler, projeleri açmak ve düzenlemek gibi işlerde kullanacağım.


    Huawei Matebook D16 düşünüyorum, şarjı dayanıklılığı, ince ve kolay taşınabilir olması çok hoşuma gidiyor. Beni tek düşündüren harici bir ekran kartının olmaması. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Fikriniz, görüşünüz nedir?oyun zaten oynamayacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bahsettiğiniz D16 12450H işlemcili 16 GB Ramli model ise AutoCad 2018 sürümüne kadar yeterli olacaktır.


    Ancak Specialized Toolset kullanıyorsanız her ihtimale karşı harici ekran kartlı model bakmanız yararınıza olacaktır.


    D16 genel olarak başlangıç seviyesindeki yazılımcılar için başarılı bir cihaz, malzeme kalitesi gayet başarılı ancak şarj ömürleri gerçekçi kullanım senaryosunda çok da iç açıcı değil, zaten H tipi bir işlemciden çok fazla enerji verimliliği de beklenmemekte.


    Şahsi görüşüm; 12450H 16GB Ram konfigürasyonu için 23-25K vermektense, 25K bandında 12500H 8GB Ram (yükseltilebilir 32) RTX3050 kartlı Asus TUF serisine bakmak daha mantıklı olabilir.

  • R0ME kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok teşekkür ederim hocam.


    Huawei Matebook D16, 16" FHD, Intel Core i5-13420H, 16GB RAM, 1TB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 11 Home


    Tam olarak düşündüğüm model bu. 13. Nesil işlemci olması durumu kurtarır mı acaba? Sözünü ettiğiniz modeli de incelemeye başlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

    Mimari olarak 12. ve 13. nesil arasında bir farklılık olmadığı için jenerasyon maalesef fayda sağlamayacak;


    CPU çekirdeği ve hızında, ayrıca thread bakımından 12500H, 13420H'ye göre daha başarılı. Ayrıca UHD graphics'in de işlemci ve RAM'den pay çalacağını düşünürsek aradaki fark daha da açılacak.

  • R0ME kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Siz söyledikten sonra inceleyince farkettim. Dediğiniz gibi 12500H en mantıklısı. Yalnız bu sefer de cihazın taşınabilirliği, şarj süresi vb azalıyor.


    Bu yüzden bir laptop bir de masaüstü kasa toplamak kararı verdim. Laptop yine onboard ekran kartlı uzun şarj süreli bir cihaz tavsiye eder misiniz?🙏🏼


    Bir de kasa toplamak istiyorum, bu konuda da yardımcı olur musunuz? Autocad gibi programları rahatça kullanabileceğim, intel tabanlı. Mantıklı, fiyat/performans parçaları ile. 35-40 bin bütçem var. Taksit sebebi ile hepsiburda ve trendyl dan alacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

    Laptop tarafında EVO platformunda olmasına önem verebilirsiniz; 25K bandında Acer Swift, Lenovo Yoga Slim, Asus Zenbook gibi seçenekler mevcut. Firma tarafında söylenilen süreler 12+ ancak aktif kullanımda yarı yarıya azaldığını varsayın.


    Monitör ve Windows olmadan, sadece kasa olarak 35-40 K bandına çıkmadan; 25-30 aralığında OEM hazır sistemlere bakılabilir. Parça parça farklı yerlerden almanın riskine girmeyin, son zamanlarda tüketici aleyhine kararlar çok fazla, bilindik yerlerden gece kampanyalarını takip ederek 12700F'li, 4050'li sistemlere bakılabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.