Şimdi Ara

Mühendislik bilgisayar önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu sene sakarya uni endüstri müh. Ni kazandım ve pc konusunda çok kararsızım hatta sanırım en mantiklisi sorularimi listelemem olur yardım ederseniz çok sevinirim .
    *elimde i5 3210m, 8gb 1600 mhz ram ve gt630 gpu pc var bu beni bi süre götürür mü autocad dersi var sanırım bu sene , bu pc yi ona göre yaptıracam 500 tl masrafı var
    * götürse bile seneye dolar kurunun ne olacağı belli değil acaba hazır kur aşşağıdayken bi laptop almak en mantiklisi mi olur bilemiyorum .
    * diyelimki almaya karar verdim ,bi tane oh be 7000 tl verdim ama deydi diyeceğim bi laptop yok gibi duruyor , laptop konusunda ne önerirsiniz ? Sırasıyla arastirdigim laptoplar ve sonucları :
    * monster serisi : dayanıksız deniliyor ve linüx desteklenmiyor , ileride yazilim alanina dönme sansim var o yüzden alamam .
    * msi ,ancak gf63 modelini alabiliyorum ( gtx 1650 i5 9300 ) çok ısınıyor ve panel kalitesiz deniliyor
    * hp paviliyon 15, i7 9750 gtx 1650 , donanımı güzel ama çok çok fazla ısındığı söyleniyor
    * lenovo l340 i7 , gtx 1650 fiyat süper ama max q islemci , sogutmasi kötu , daha dogrusu sogutamayacagini anlayinca islemci frekansini düşürüyor . Ayrıca soğutucu çıkışı ekranın altına sıcak hava ekrana vuruyor .
    * acer an 515 , yine malzeme kalitesi dayaniksiz , 4 5 sene götürmez deniliyor ve buda hp kadar ısınıyor testlerde

    Kısaca bu tarz şeyler yüzünden bi türlü karar veremedim neredeyse 2 haftadır şu konuyu bi çözersek süper olur valla . ( not pc de ünide gereken şeyleri yapıp ara arada oyun oynarım
    Bi 4 5 sene götürmesi de en büyük temennim tabi . )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Şöyle diyeyim ne yazıkki sen ister 9300h ister 9750h al ısınıyor hocam yani 50-55 sıcaklıklar bu işlemciler için normal. İkinci olaraktan yani her leptop ısınıyor ama zararı olmayan biçimde ısınıyor. Bende HP omen 9300h ve 1650 kombinasyonlu 16gb ram li versiyonu var. Şuan için boşta 50 derece turboyu açarsam 45 e kadar düşüyor bunlar normal dereceler yani. Onun dışında bf3 deneyimleme şansım oldu işlemci maksimum 85 derece gördü ki anlık bir değerden bahsediyorum ortalama işlemci 80 derece ekran kartı 65 civarıydı heralde yalan olmasın. Bu arada oyun yüksek-ultra ayarlarda gayet fazlasıyla akıcı oynayabiliyorum üstünü denemedim ama istersen hemen şuan deneyebilirim full ultra da. Onun haricinde aynı modeli alan bir arkadaş daha oldu oda pubg Lite denediğini ve işlemcinin 60 maksimum 65 gördüğünü söyledi ki turboyu açmamıştı. Eğer ki yayın vs yapmayacağım diyorsan şahsi fikrime göre 9300h şuan için seni 3-5 yıl götürür ekran kartı için çok birşey diyemeyeceğim ama Oyunları ultra yüksekte değil orta ayarlarda oynarım diyorsan oda seni 3-5 yıl götürür. Ayrıca teknoloji bu sürekli demişimdir sen bugün en iyisini alsan bile bi oyun çıkar ay ayar düşürüyorum der yine model yükseltirsin yani bunun sonu yok. Onun haricinde endüstri mühendisliği okuyacağım demişsin, benim ablamda bu yıl endüstri mühendisliğinden mezun oldu açıkçası öyle çok ekstrem programlar kullanmıyorsunuz hatta bölüme gelince fark edersin yani biz bu bilhisayarı Excel düzenlemek için mi aldık diyeceksin :)

    (herhangi bir aşalama algılama)

    Onun haricinde indirim takip etmeni öneririm ben 6100 e aldım ki tasarım,kalite vs olarak da birçoğuna göre üstün ki ses aşırı tatmin edici. Bir diğer önerim bilgisayarların kendi sitelerine girip ekran kartlarına bakman çünkü içinde bazen max-q modeli olabiliyor aman dikkat et. RAM olarak ilk tercihin 16 GB olsun Çünkü şuan bilgisayar karşımda win10 orjinal lisanslı yüklü olarak geldi bilgisayar ve 3,68 GB yani 4 GB a yakınını zaten sistem kullanıyor.

    L340 şahsen çok övüyorlar ama ben daha korkarak bakanlardanım neden diyeceksen ya aşırı ince yani ısınma ihtimali çok yüksek onun haricinde pavlion serisi fena değildir arada iyi indirime giriyor fan olayı yeni HP lerde bende gördüğün gibi çözülmüş yani rakipleri kadar ısınıyor ki altına bir soğutucu alıp 5 derece daha düşürsen çok daha iyi ki İnan çok daha fazla fark eder tahminimce bi 10-12 arası çünkü leptopu saniyelik havaya kaldırınca bile 3-5 derece oynama oluyor, desteklenen fanlar ile çok daha fazla olacaktır.

    Monster leptopları soracak olursan eskiden çok iyi geri dönüşler alındığını okuyordum ancak insanların 2 yıldan sonra Lehim kopması, anakart yanması, panel sorunları vs çektiğini duydum. Şahsi fikrime göre bu biraz şans işi çünkü bizim fabrikada bir mühendis var yeni mezun kendisi 2-3 senedir monster kullandığını söylüyor ve herhangi bir sorunla karşılaşmadı.

    Dediğim gibi açıkçası ben normal kullanım-günlük kullanım için i7 yi biraz fazla görüyorum ha ama elbette ileride farkı çıkacaktır ama merak etme o zaman da ekran kartı yetersiz kalacak işlemci ekran kartını dar Boğaz edecek :)

    İ5 9300h modeli i7 7700HQ modeline göre ortalama %20-%25 arası daha performanslı yani genel olarak yayın, render vs yapmayacaksan seni üzmez.

    Çok yazdım heralde kusura bakma neden böyle oldu bende bilmiyorum ama umarım sana yardımcı olmuşumdur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok hocam ne kusura bakmasi çok yazman daha iyi olmuş hatta :D , sadece 1 soru daha sorayım , yeni laptop almayıp yukarida yazdiğim i5 3210 , gt630, 8gb ddr3 ram laptopu tamir ettirip bir süre bununla gitmeyi düşünsem ne dersin ? Endüstride senin dediğin gibi çok fazla pcyi yoracak seyler yapmiyoruz sanirim en azindan ilk 1 2 sene , internetten baktim ilk dönem bi autocad dersi var sonra daha yok gibi ama tamda anlayamadım.tabi , pc autocadin sitesinden inceledigim kadsriyla 2016 2017 versiyonlarına kadar tertemiz calistiricak gibi , sen ne dersin bu konuda bi süre bu pc ile mi idare etsem ? Ablan endüstri mezunuymus , seninde fabrika ile bir baglantın var illaki bi fikrin olur diye düşündüm 😅



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sr.Hadron -- 21 Ağustos 2019; 12:6:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sr.Hadron S kullanıcısına yanıt
    Şimdi burada biraz daha bütçen ve ne kadar oyun oynayacağına bağlı çünkü şuanki sistem de iyi kötü seni çok hızlı olmada da götürecektir ama o ekran kartının 3 modeli vardı hatırladığım kadarıyla yalan olmasın hangi model olduğu önemli benim gözümde çünkü eski ve düşük sistemlerde her değer çok önemli. Eğer arkadaşlarla oyun oynarız bf4 vs indirir online girebiliriz tarzı dersen yetmez. Birde bu Arada endüstri mühendisleri genellikle insan kaynakları departmanı , üretim planlama departmanı ve satın alma gibi yerlerde çalışıyor özel sektörde. Yani seni yanlış bilgilendirmiş olmayayım ama öyle çok iyi seviyelerde autocat öğreneceğinizi düşünmüyorum eğer iyi bir Üniversitede değilsen yani sana bağlı birazda o yüzden ne tür oyunlar oynayacağına tam karar vermelisin birde unutma teknoloji bu bu yılın en iyisi 2 yıl sonra çok devasa bir oyun çıkar ayar kısmak zorunda kalırsın moralin bozulmasın yani.

    Ekleme olarak bütçeni söylemiş miydin hatırlamıyorum mobilden girdiğim için şuan bakamıyorum ve ilk yıl hazırlığın varsa kesinlikle indirim takip etmeni öneririm fiyatlar ara ara sağlam düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Yanı şöyle ki , dediğiniz gibi endüstri genelde işin fabrika autocad ayağında olmuyor bende dediğiniz gibi düşünüyorum o yüzden sadece okul anlamında iyi bi pc gerekmez gibi geliyor , size de bunu sordum aslinda sanirim ayni fikirdeyiz , isin oyun kisminda da yaklasik 2 yildir pc yok evde , dolayisiyla oyun oynamiyordum , yani bu pc yi yaptirirsam ders harici cok cok oyun oynamak gibi bi amacım olmayacak , steam daki eski oyunları dönerim sırayla :) , yeni alirsamda üninin sonuna kadsr götürmesi gerekiyor tabi , o yüzden acaba hemen almasam mı diyorum , 2 haftadır tam olarak bu şekilde 1 adım ilerleyemedim iste :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Unutmuşm , bütcdm 6500 maks 7000 ( üzerine 1 kuruş cikamam sanirim ) ve hazırlığım yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.