Şimdi Ara

Mühendis arkadaşlar bir yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ben muhendislik okumayi dusunuyorum. Hedefim ODTÜ ee. Ama millet muhendislik okuma asgari ucrete calisirsin, alacagin maksimum para 5-6 bin olur diyorlar. Dolayisi ile cok kararsizim.

    Simdi ben ODTÜ ee'den yuksek bir ortalamayla mezun olsam, almanca ve ingilizce bilsem 25-30'lu (ticaret harici) yaslarimda 10.000₺ alma ihtimalim var mi?

    Lise 3.sinif ogrencisiyim ve fizigi cok seviyorum. Muhendis olmak istiyorum ama para da ozgurluk demek devrimizde. Parasi olmayana kiz bile vermiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Soruyu soruş biçiminden bile yeterince araştırmadığın , bilmediğin belli. Lise3 e geçmişsin galiba. Sana vereceğim tavsiye ODTÜ , İTÜ gibi değil ya da şu kadar maaş alırsın şeklinde değil.
    Adam gibi derslerine çalış şeklinde olur. Sınav döneminde yeterince düşüneceksin bunları şuan derslerine odaklan . En sonunda YGS LYS den iyi bir sonuç alırsan zaten iyi bir yere gidersin.

    Edit: Yeterince araştırmadığın falan derken yanlış anlama. Lise 3 e geçtiğimde ben de öyleydim. odtü ye mi gitsem , itü ye mi gitsem diye düşünürdüm. Sen hele bi o puanı al. ODTÜ ee sıralamasını yakala, gerisi istemesen de gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FKY -- 6 Temmuz 2016; 13:00:14 >
  • Açıkçası soruyu okuduktan sonra tahmin edilebiliyor liseye gittiğin ama sana şöyle bir güzellikte bulunayım öncelikte mevcut forumu iyi araştır; bu tip soruların ne denlisine yeterli yanıtlar verilmiş durumda. Şunu diyebilirsiniz tabii ki araştırmadığımı veya bakmadığımı nereden biliyorsunuz diye; şuradan tahmin ediyorum ortalama yaparak mezun olsam ibaresi, almanca-ingilizce dil bilsem ibaresi ve direk talep edilen maaşa odaklanma açıkçası pek araştırma yapmadığını gösteriyor. Dil bilmek artık maaşa ekleme yapan bir olay değil; belli bir ücrette maaş talep ediyorsan zaten bilmek zorundasın. Hani şu dili öğrensem iyi olur diye dil kurslarına yazılma döneminden bu işte belli bir kalitede çalışacaksan şu dilleri bilmek zorundasın dönemine geçilmiş durumda. Bunun yanında üniversitede yaptığın not ortalamasının sana şahsi getirisi ve akademik kariyer beklentisi dışında hiçbir getirisi bulunmamaktadır spesifik örnekleri ayırıyorum. Burada önemli olan sosyal CV hazırlarken altına yazdığınız programlar, geçmiş tecrübeler, staj yerleri, tabii ki üniversite etkisi ve pozisyonunuz. Ve sizin şunu da bilmeniz gerekiyor millet mühendislik okuma asgari ücret alırsın derken tabii ki bazı örneklere dikkat ediyor, duyuyor görüyor yani toplumda belli örnekler var ama asıl sorunuz millete şu olmalı iyi bir üniversiteden kalifiye şekilde program dilleri ve yabancı dilleri bilerek mezun olsam diye yönettliğinizde asgari ücret diye atıf yapılan miktar sizin ancak priminiz olabilir. Bu konuda en önemli detay, sizin üniversiteye nasıl ne şekilde hangi zekayla nasıl bir azim ve imkanla girdiğiniz değil veya kaç ortalamayla, kaç yılda, hangi şekilde çıktığınız değil piyasada yürürlükte olan çalışma yöntemlerine olan uyumunuz. Ben mecburiyetten kendi mesleğimden örnek vermek durumundayım; farazi yani kafadan atarak uyduruyorum mesela bir firma için ODTÜ İnşaat 4,00 ortalama mezun olmuş ve öyle kalmış biri mi yoksa Irak'tan bilinmez görünmez bir üniversiteden mezun ama 3D MAX yazılımını elinden kolundan daha iyi kullanabilen biri mi? Dediğim gibi önemli olan bence sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz; büyük üniversiteler bunun için ciddi imkan cazibe ve öncelik yaratsa da Siz işin içinde olmadıktan sonra şansınız yoksa yetersiz kalmaktadır. Tabii yanlış düşündüysem bu konuda bilgili arkadaşlar düzelteceklerdir beni.




  • Yukarıdaki iki arkadaş da çok güzel özetlemiş durumu :) Bende de vardı, hangi üniversiteye gitsem, hangisinden mezun olursam daha yüksek maaş alırım soruları falan. 11.sınıftan itibaren tercih kitapçıkları falan elde ele dolaşıyor zaten artık liselilerde bizde de öyleydi... Bozkurt Bey'in de dediği gibi senin hangi üniversiteden hangi notla ne ortalamayla mezun olduğundan ziyade sen o işveren için somut olarak ne yapabilirsin o önemli.. Adamın umrunda değil senin hangi derste ne not aldığın ne cevap verdiğin bazı istisnalar dışında.. "Sadece derse girerek mühendis olunmaz" derler. O yüzden bence de senin odaklanman gereken nokta YGS - LYS. Yoksa sen bunlara kafa yorarken bir bakmışsın sınav zamanı gelmiş olur, ne ODTÜ'sünü ne İTÜ'sünü görürsün, Allah korusun.. Her şeyin zamanı var :) Sabır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.