Şimdi Ara

Muhabbet kuşum bana alışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerdeyse 5 aydır bende arada bır konuşurum sevgımı fılan gosterırım ama bir türlü alışamadı bana sevıyor dıye ballı yem alıyorum yemı takarken bıle elımı ısırmaya çalışıyor hemen çekıyorum tabı gogsune dokınıyım elıme gelsın dıyorum yıne ısırmaya kalkıyor onun ısırmasından ne olcak dersınızde sımdı ister istemez tırsıyor ınsan



  • .Kuşunu yetişkin mi aldın ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03CeLLaT03

    .Kuşunu yetişkin mi aldın ??


    evet büyüktü baya
  • Bence öncelikle kuşun güvenini kazanmalısın.Kuş senden korktuğu için seni ısırıyor. Güvenini kazanmadığın sürece seni ısırmaya çalışacaktır.
    Senden önceki sahibinde iyi bakılmamışsa sürekli korku içinde olur.
    Öncelikle kafesinden yemlikleri çıkar ve 3-4 saat kadar kuşa yem verme, sonrasında avucunun içine bir tutam yem koyup elini kafesin içine yavaşça sok, kuş ilk etapta elinden korktuğu için ya saldıracak yada elinden kaçacaktır.
    Elini hiç oynatmadan kafesin içerisinde tut, kuş bir süre bekleyip eline yanaşmayacaktır, bu süre biraz uzun olabilir, sabırlı olman lazım. Benim kuşu eğitirken ben 45-50 dakika beklediğimi bilirim :)
    Kuş dayanamayıp gelip gagasıyla elini ısıracak gibi eline vurur hatta bazende ısırır, ne olursa olsun elini oynatmayacaksın. Eline vurduktan sonra elini çekmediğini görürse kendisi biraz geri çekilip bu hareketini birkaç kez daha tekrarlar.
    Bir süre daha bekledikten sonra gelip elinden yem yemeye başlar. aradan 1-2 saat geçmesine rağmen gelip elinden yem yemeyecek olursa fazla zorlama ve ertesi gün yine dene eninde sonunda elinden yem yiyecektir.
    Elinden yem yerken elini mümkün olduğunca kımıldatma, yoksa kuş kaçar yine başa dönersiniz.
    Bu işlemi bir hafta boyunca kafesin içerisinde uygula, sonrasında kuşun eline veya parmağına çıkmasını sağla.
    Tabi bunları yapmadan önce sürekli onunla konuş onu sevdiğini hissettir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.