Şimdi Ara

Muhabbet kuşu Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
23
Favori
221.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemesis-Prime

    Evet hocam. Haftada bir kafesi temizlerim. Yemlerini haftada iki kez üflediğim/tazelediğim oluyor.

    Bu arada Avisol B’yi dediğiniz gibi koydum suluğa. Koyar koymaz içti bizim maviş. Diğeri de içecektir ihtiyaç duyduğunda. Marul, havuç veriyorum. Kuşlarımın ikisi de tüy dökmeye devam ediyor. Sanırım tüy dökme sürecindeler.
    evet senede 2-3 defa giriyorlar. b vitaqmini ile hızlıca atlatıyorlar. ekmek içide ver arada, özellikle kışın havalar soğuk, biraz kilo alsınlar, soğuktan etkilenmesinler.
  • evet geri vereceğim de az önce bu erkek buna ayak atıp çıkmaya çalışıyordu anlamadım ama garantiye alıp değiştireceğim
  • RızaEnesKaya R kullanıcısına yanıt
    Erkek kızgın ise yavru yerine direk 1 yaşında kızgın dışı alın. Yavru alırsanız döver erkek. Yasi yaşına alınmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yaşında dişi bulmak benim için zor muğlada oturuyorum 6 tane petshop ya var ya yok ama geri verip oradan daha büyük bir kuş bulabileceğimi düşünüyorum ya da başka yerden alacağım :/ (teşekkürler)
  • Merhaba 6 yaşında muhabbet kuşum sürekli sol ayağıyla oynuyordu baktım koparmış ayağının altını ve soyulmuştu. Batikonladım ama surekli ısırıyor. Akşm tekrar baktım üstü kapanmış gibi kurumuş biraz ama korkuyorum. Canıda acıyor bellıkı salıncagına bıle cıkmak istemıyor. Mantara benzemıyor ama kasınıyor oyüzden yapıorsa diye tyrosid mantar kremi sürdüm bugun ilkkez. Bir bakarmısınız resimlerini yüklesem bilinen bir hastalık falan mi.. tesekkurler şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler yüklenmiyor mu anlyamadm
    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]
    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bhrgr07

    Resimler yüklenmiyor mu anlyamadm

    gagası ile, yara yapmış gibi gözüküyor. yemiş ayağına yani. bepantane varsa sürün, deri iyileşme hızını, yükseltecektir vitamin takviyeside yapın.


    eğer mantar ise, terraymacin deri kremi olanı iş görür. tabi bunun nedeni mantar kaynaklı ise, kafes hijyeni ile alakalıdır. ayrıca tünek olarak plastik kullanmakta yapar. ağaç olan tercih edilmeli




  • Ağaç tünek kullanıyorum. Kafesini günlük temizliyorum. Terramycine krem antıbakterıyel yalnız.. tyrosid mantar kremi ama bilemedim ya.. inşallah biran önce geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bhrgr07

    Ağaç tünek kullanıyorum. Kafesini günlük temizliyorum. Terramycine krem antıbakterıyel yalnız.. tyrosid mantar kremi ama bilemedim ya.. inşallah biran önce geçer
    Terramycin mantara karşı etkilidir. göz ve deri olan için 2 ayrı krem var, deri olanını alacaksınız. tabi önce bepantene varsa, çünkü gaga, kaşıma sonuçu olmuş gözüküyor, stresten dolayı yapmış olabilir, yada kızgınlıkta ise, mantar çünkü pek gözükmüyor, soyuk deri var.
  • Benim kuş kafayı yedirtecek bana her moktan korkuyo, yemin ederim bakmak eziyet gibi geliyo artık. Ne bi ele gelmek var, ne omuzda durmak var, hiçbi şey yok.
  • Arkadaslar merhaba. 10 yili askin suredir bizimle olan kusumuz bir garip davranmaya basladi. Videoya almaya calistim ancak son zamanlarda hic ses cikartmiyor fakat yanimiz kalince kuyrugunu yukseltip kanatlarini indirip kapatiyor gozlerini. uyuyor sanki bilemiyorum, kafesinde de devamli uyur halde. Yaslanmis olabilecegini anliyorum ancak bu bolgedeki veterinerler cok hakim degil konuya. Yapabilecegimiz birsey varsa esitgemeyin lutfen yardimlarinizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinodinson -- 24 Şubat 2020; 2:15:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinodinson

    Arkadaslar merhaba. 10 yili askin suredir bizimle olan kusumuz bir garip davranmaya basladi. Videoya almaya calistim ancak son zamanlarda hic ses cikartmiyor fakat yanimiz kalince kuyrugunu yukseltip kanatlarini indirip kapatiyor gozlerini. uyuyor sanki bilemiyorum, kafesinde de devamli uyur halde. Yaslanmis olabilecegini anliyorum ancak bu bolgedeki veterinerler cok hakim degil konuya. Yapabilecegimiz birsey varsa esitgemeyin lutfen yardimlarinizi.

    hırıltı var mı? üst solunum yolu enfeksiyonu - soğuk algınlığına işaret




  • Öncelikle merhaba ilk defa üye oldum. Resimde görüldüğü gibi 2 adet muhabbet kuşum var bunların ırklarını öğrenmek istiyorum tabi bilen varsa.Kuşlarım ilk defa yumurtladı dişiyi alalı 1 sene oldu erkek olan da 2-3 ay önce almıştım ilk defa kuş yumurtlattım bu konuda bilgim yok.Yavru bakımı hakkında yardımcı oolursanız sevinirim ilk yumurta 11 Şubat'ta geldi sonrasında en son 5. yumurta 19 şubat gibi çıktı. Yem olarak ne önerirsiniz ayrıca vitamin falan için de ne gerekliyse almak istiyorum.Yavru mamasını bugün aldım ayrı kaba koydum.( 11 şubatta yumurtlanan ilk yumurta hala çıkmadı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CİMBOMLU67 -- 1 Mart 2020; 13:8:48 >
  • Evet hocam. Sanki zor nefes alir gibi çıkıyor sesi. Önerdiğiniz bir tedavi var mı? Çok teşekkürler yanıtınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinodinson

    Evet hocam. Sanki zor nefes alir gibi çıkıyor sesi. Önerdiğiniz bir tedavi var mı? Çok teşekkürler yanıtınız için
    antibiyotik ve çeşitli ilaçlar ile tedavi edilir, tabi burada tam teşhiş etmeden söylemek zor. vette pek ilgili değil dediğiniz gibi.
    https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/%C3%BCst-solunum-yolu-enfeksiyonu.63475/

    buraya konu açın foruma, orada üreticiler var, detaylı isim verir ilaç olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CİMBOMLU67

    Öncelikle merhaba ilk defa üye oldum. Resimde görüldüğü gibi 2 adet muhabbet kuşum var bunların ırklarını öğrenmek istiyorum tabi bilen varsa.Kuşlarım ilk defa yumurtladı dişiyi alalı 1 sene oldu erkek olan da 2-3 ay önce almıştım ilk defa kuş yumurtlattım bu konuda bilgim yok.Yavru bakımı hakkında yardımcı oolursanız sevinirim ilk yumurta 11 Şubat'ta geldi sonrasında en son 5. yumurta 19 şubat gibi çıktı. Yem olarak ne önerirsiniz ayrıca vitamin falan için de ne gerekliyse almak istiyorum.Yavru mamasını bugün aldım ayrı kaba koydum.( 11 şubatta yumurtlanan ilk yumurta hala çıkmadı.)
    üstüne yatmıyor ki, çıkmaz o yumurtalar büyük ihtimal. kuşlar rahatsız olursa, insandan çıkmaz yani kuluçkaya yatmadı ise. yinede bekleyin.


    b vitamini önemli, onun yanına multivitamin, onun yanına doğal elma sirkesi. bunları pazartesi b ertesi gün yıkyaın suyu, çarşamba multi perşembe yıkayın cuma elma sirkesi 3-4 damla şeklinde gidin.




  • sagolun hocam cok tesekkur ederim tekrardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinodinson

    sagolun hocam cok tesekkur ederim tekrardan.
    önemli değil, sıcak yerde tutun, vitamin takviyesi yapın bol bol.
  • Yatıyo her gün günde sadece yemek yemeye çıkıyo ben çıktığı anda görmeden çektim bunu görünce giriyo zaten hemen, 14 gündür yatıyo. Son olarak b vitamini ve multivitaöini ne tavsiye edersiniz hepsiburadada falan var mıdır. Şimdiden sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CİMBOMLU67 -- 25 Şubat 2020; 12:48:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CİMBOMLU67

    Yatıyo her gün günde sadece yemek yemeye çıkıyo ben çıktığı anda görmeden çektim bunu görünce giriyo zaten hemen, 14 gündür yatıyo. Son olarak b vitamini ve multivitaöini ne tavsiye edersiniz hepsiburadada falan var mıdır. Şimdiden sağolun
    var, ayrıca kalamar kemiği, yumurtaların güçlü olması, yavruların güçlü olması için kalsiyum şart. kalamar balığı kemiği alın, mineral blok da koyun, bunlar kalsiyum için. vitamin olarak avisol gibi çeşitli markalar var, çok satanlardan alın.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.