Şimdi Ara

MTB'yi Yol Bisikletine Çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bulunduğum konumun şartları arazi bisikletine daha uygun olduğu için MTB bisiklet satın almayı tercih ettim. Fakat hesapta olmayan bir değişiklik ile şehre taşınmak zorunda kaldık ve artık bisikletimi asfalt yollarda sürmem gerekiyor. MTB hem ağırlık olarak hem de lastik olarak beni asfaltta çok fazla zorluyor. Çok fazla efor sarf etmeme neden oluyor ve işe bisiklet ile gidip geldiğimde bile tükenmiş vaziyette oluyorum. Neyse asıl merak ettiğim şeye geçeyim. Bisiklette henüz yeni sayılırım ve bilgi sahibi değilim. Henüz bisikletim 1 aylık bir bisiklet bile değil fakat ben bunu artık yol bisikleti ile değiştirmeyi veya yol bisikletine dönüştürmeyi istiyorum. Hemen gidip yol bisikleti alabilecek durumum da yok açıkçası. O yüzden parçalarını zamanla karbonları ile değiştirmek istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür ? Misal düz maşa almak istiyorum şu anda. 28" lik maşa benim 27.5" lik jantıma uyum sağlar mı sıkıntı çeker miyim ?

    Bisikletim B'Twin marka Rockrider 540 olarak geçiyor.







  • Merhaba, dag bisikletini satip yerine kilitlenebilir masali bir sehir/tur bisikleti alin. Dag bisikletine yapilabilecek tek sey var o da ince lastik takmak. Bu da performansta ciddi bir etki yaratmaz. Size daha hafif kadro ve jantlar lazim... Bosuna masraf yapmak mantikli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisikletini yol bisikletine dönüştürme imkanın var. Fakat her ne kadar kaliteli parça kullansan bile normal standartlara uygun bir yol bisikleti kadar performans alamassın. En başta lastikler, fren kolları ve diskleri, vites sistemi, gidon, (mümkünse kadro), maşa. Nerdeyse 1 tane giriş seviye veya orta kalite bir yol bisikleti kadar masraf yaparsın. Onun yerine rr540 modelini uygun fiyata satıp btwin triban100 modeline bakabilirsin. Bisiklete yeni başlayanlar yol bisikleti kullanmaya uygun değildir. Çünkü tur bisikletleri kadar rahat, konforlu ve çok amaçlı değillerdir. Eğer bisikleti satamayacak durumdaysan lastik kalınlığını 1.75 ile değiştir. En az bir tur bisikleti kadar performans alırsın.
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.
  • Merhaba. Aslında benim amacım da zamanla bisikleti yol bisikletine çevirmekti. İlk olarak lastikler. Daha sonra hidrolik disk frenleri söküp V fren kullanmak. Daha sonra maşa, gidon, boğaz, sele borusu, sele jant vs. derken en sonunda tüm parçaları karbon olacak ve birbirine uyumlu olacak şekilde yol bisikletine çevirmek. Ve tabii ki de son olarak kadro değişimi. Yani zamanla hem bisiklete alışmak hem sonunda kaliteli bir bisiklete sahip olmak hem de bir anda masraf etmemek amacım. Zaten bu dediklerimin hepsini değiştirmem 2 yılımı falan alır gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.