Şimdi Ara

MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor
    Bilgisayar donanımı üreticisi MSI, bir siber saldırının kurbanı olduğunu bildirdi. Şirketin web sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:



    "MSI kısa süre önce sistemlerinin bir kısmına yönelik bir siber saldırıya maruz kaldı. BT departmanı derhal uygun koruma mekanizmalarını devreye sokmuş, kurtarma faaliyetlerini yürütmüş ve olayı devletin kolluk kuvvetlerine ve siber güvenlik birimlerine bildirmiştir. Etkilenen sistemler şu anda normal çalışmaya devam etmektedir."



    MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor



    Hackerlar 4 milyon dolar fidye talep ediyor



    MSI, kullanıcıları firmware ve BIOS güncellemelerini yalnızca şirketin resmi web sitesinden indirmeye ve üçüncü taraf kaynaklardan gelen dosyaları kullanmamaya çağırdı. Saldırıda kullanıcı verilerinin çalınıp çalınmadığı ise bildirilmedi. Şirket, gelecekte benzer olayların yaşanma riskini azaltmak için siber güvenlik mimarisini daha da güçlendireceğine söz verdi.



    MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor
    MSI'a yönelik bir siber saldırı hakkında ilk bilgi 6 Nisan'da ortaya çıktı. Money Message adlı bir fidye yazılımı çetesinin 1,5 TB veri çaldığını iddia ederek 4 milyon dolar fidye talep ettiği bildirildi.




    Kaynak:https://www.msi.com/news/detail/MSI-Statement-141688







  • 4 milyon dolar fidye... yani 100 tane RTX4090 istiyorlar.

  • Hacker İmam kullanıcısına yanıt

    Neyse 2 sene sonra 100 adede tekabül eder, sıkıntı yok.

  • Hacker İmam kullanıcısına yanıt

    Toptan alırsan indirim yaparlar MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor 

  • Hiç şaşırmadım güldüm hatta. Daha geçenlerde " ulan bunlar böyle berbat yazılım yapıyorsa günvenlikleri de tırttır demiştim" şimdi de bu haberi görüyorum.


    Çünkü msi meknaik klavye aldım iyidir güzeldir dedim. RGB ile çok işim olmaz ama ara sıra oyun oynarken senkronize olur ya da isteğe göre renklendiririm dedim full RGB seçtim.


    GK 50 modelini almıştım.İnanılmaz yay sesi var. Metal kaplamasında yay sesi kilise çanı gibi yankılanıyor.


    Yazılım BER BAT. Yani o kadar berbat ki, adona MSI center deme, kıytırık bir çin malı salla, hiç yabancılık çekmezsin yani, çakma program ancak bu kadar olur dersin.

    Full teknokta RGB klavye yapmışsın, yazılımında 7 8 tane animasyon var, gradyan renk seçimi yok kişiselleştirme sıfır. Mesela kırmızdan maviye bir geçiş yapayım diyeceksin yapamıyorsun, 10 tane tuşu seçeyim kırmızı yapayım diyeceksin yapamıyorsun, 10 tuşu tek tek seçeceksin. 3 tane profil var 3 profilde 1 tane custom seçenek var. Klavyeye 1 tane profil yüklenebiliyor ve custom prfillerin arasında geçiş yapamıyorsun.


    Custom yaptın kullanıyorsun, uğraştın tek tek renklendirdin o berbat programda. PC uykuya dalıp uyandırdığında, custom profilin seçiliyken yanmıyor. Modlar arasında geçiş yap yine yok, programa bakıyorsun silinmiş. MSI siber saldırıya uğradı: 4 milyon dolar fidye isteniyor 


    Makro desen beş para etmez bir makro düzeni var,

    Oyun desen hiç bir oyunu tanımıyor. Klavyede oyun senkronizasyonu için MSI anakart lazım dediler,

    Üçüncü parti programlar görür diyorlar. RAZER synapse MSI center ile çalışmıyor berbat SDKları var. Zaten bırak üçüncü parti ile çalışmayı kendisi adam gibi çalışamıyor.


    Biraz kullanayım da, yazılımsız düz klavye olarak kullanan birine satacağım 7 8 ay sonra. Şu an mecbur kullanıyorum. Bi iyiliği low profil olduğu için yazması çok zevkli.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.