Şimdi Ara

MSI P965 Neo Eziyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cazip fiyatıyla herkesin dikkatini çekmiştir. Bende bu cazip fiyata aldanıp bu kartı c2duo 6300 işlemciyle beraber aldım. Almaz olaydım. İlk olarak anakart dvdrw ı görmedi. Evet yanlış anlamadınız sistem kurmak için lazım olan temel şeyi tanımadı. Neyse ki bios uptade ile dvd rw ımı boot seçeneklerinde görebildim ama master ve primary ide listelerinde ne hdd nede dvd rw gözükmedi. Bunun sonucunda dos ortamında hiç bir şekilde optik okuyucuyu tanımıyor. Sadece cd açılabilip sistem kurulabiliyor.

    Neyse sistemi kurdum bu seferde garip garip mavi ekran hatalarıyla karşılaştım. ( forumda okuduğum kadarıyla twinmos larla bi sorunu varmış elemanın benimki de şansıma ondan) 2 tane 512 ramin slotlarını değiştirdim. 1-3 yerine 2-4. slotlara taktım ve mavi ekran hataları kayboldu. Rami bir şekilde hallettim ama şu dosta cd nin gözükmemesi baya bi canımı sıkıyor.

    Şimdi sizden isteğim yaklaşık aynı fiyata (100- 110 dolar) 945 chipsetli bi anakart önerebilir misiniz. Biliyorum core 2 dou için uygun olmaz ama bütçeyi fazlasıyla aştım. Hiçbir şejkilde overclock yapılamayacak. O yüzden benim için önemli olan stabil çalışması. Yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmypc -- 20 Ekim 2006; 0:46:23 >







  • sorun ich8 çipsetinden kaynaklanıyor. win xp de sata portlarını ide modunda çalıştır. jmicron gibi harici bağlantılar varsa ve cdrom gibi cihazlar buna bağlıysa ahcı olarak çalıştır. bu hataların hepsi xp için geçerli vistada hiç birisi olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 17 Ekim 2006; 18:10:27 >
  • Yok zaten xp de bi sorun yaşamıyorum çok şükür. Tek sorunum dos artamında cdrom okuyucu tanımaması. Bu ne işine yarayacak diyosanız, aslında işe yarayacak. Şöyle ki herhangi bi boot cd bu şekilde çalışmıyor. Hata veriyor. Ayrıca kurduğum sistemde içime sinmeyen bir şeyin olmasınıda istemiyorum.
  • Ben anakartın bios'un ilk sürümünü kullanarak windows yükledim cd-rom boot etmek için listeden cd-rom yerine cd rom markasını listenin en altından seçmeniz gerekiyor. Ayrıca dos ortamından kastını da pek anlayamadım eğer post ortamından bahsediyorsan zaten listelerde ide harddiskler gözükmez herneyse ben bu anakartı kullanıyorum ve rezalet olarak nitelendirmek çok zor bana kalırsa bu fiyata o/c potansiyeli iyi olan bir anakart eğer bir problemin olursa yardım etmeye çalışırım
  • 2001 den bu yana kullandıgım en stabil anakart imzamdaki GIGABYTE 945P-S3 , hiç bir sorunum yok gerçekten , inanılmaz stabil bir board .

    overclock yeteneğide gayet tatmin edici , ddr2 400 ram desteklediği için ram çarpanı diğer anakartlardan daha düşük seçilebiliyor bu durumda cok rahat elininizdeki ram dandik bile olsa yükske hızlara cıkmaya olanak veriyor.ramlere 2.4v a kdr verebiliyor cpu ya 1.6v galıba ....

    imzamdaki değerlerde günlük değerler . sanırım oc limiti var bıostan , 365fsb yi 1 bile gecsem acmıyor . verilen voltajlarda buna etki etmiyor . yeni bıoslarla 400fsb gelir diye temennimiz...

    superi 1m = 21sn

    ramler corsair vs. 1gb ddr2 667 -

    timingler 4-3-3-4 2.0v
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maybera

    2001 den bu yana kullandıgım en stabil anakart imzamdaki GIGABYTE 945P-S3

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zwandar

    Ben anakartın bios'un ilk sürümünü kullanarak windows yükledim cd-rom boot etmek için listeden cd-rom yerine cd rom markasını listenin en altından seçmeniz gerekiyor. Ayrıca dos ortamından kastını da pek anlayamadım eğer post ortamından bahsediyorsan zaten listelerde ide harddiskler gözükmez herneyse ben bu anakartı kullanıyorum ve rezalet olarak nitelendirmek çok zor bana kalırsa bu fiyata o/c potansiyeli iyi olan bir anakart eğer bir problemin olursa yardım etmeye çalışırım

    Mesajın için teşekkürler.
    Ben ilk bios sürümünde boot seçeneklerinde dvdmi göremedim ardından bios uptade yaptım. bundan sonra gördü. Canımı sıkan anakarta dvd yi göstermek için bios uptade yapmam. bu bana çok saçma geldi.

    Dos ortamından kastım herhangi bir boot cd veya disketle pc yi açtığımda cd gerektiren programlar cdrom tanınmadığından çalışmıyor.
    Örnek istersen herhangi bir windows açılış disketi veya daha işlevsel olan hirens boot cd deki programlar çalışmıyor. Bu programlarda zaman zaman çok lazım oluyor. Sistem açılmadığı zaman ya da dos ortamında yapılması gereken işlerde şart.

    Ram olayı zaten garip. Sitesinde kullandığım ramlerin bire bir aynı kodlu ramlerin test edildiği yazıyor ama fiyasko.
    Zaten yutdışında bir çok forumda bu kartın ne kadar sorunlu olduğu görülüyor. Hatam yeterince araştırmadan bu kartı almam.
    Son olarak ta şu açılışta 5-6 sn beklemeye neden olan "press any key" muhabbeti tam bi gıcık.

    quote:

    Orjinalden alıntı: maybera

    2001 den bu yana kullandıgım en stabil anakart imzamdaki GIGABYTE 945P-S3 , hiç bir sorunum yok gerçekten , inanılmaz stabil bir board .


    Önerini dikkate alacam. Yorumun için teşekkürler.




  • hmm bak aslında bu anakartın problemi ilginç bir şekilde birazcık acele ile çıkması oldu fakat saydığın sorunların neredeyse tamamı intel bazlı sorunlar (raid desteksiz ich8) o yüzden msi bunları aşabilmek için jmicron kullanmak zorunda kaldı. Benim elixir ramler 800 mhzdeler bana mısın demiyorlar açıkçası ki biri corsair biri oem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmypc

    Cazip fiyatıyla herkesin dikkatini çekmiştir. Bende bu cazip fiyata aldanıp bu kartı c2duo 6300 işlemciyle beraber aldım. Almaz olaydım. İlk olarak anakart dvdrw ı görmedi. Evet yanlış anlamadınız sistem kurmak için lazım olan temel şeyi tanımadı. Neyse ki bios uptade ile dvd rw ımı boot seçeneklerinde görebildim ama master ve primary ide listelerinde ne hdd nede dvd rw gözükmedi. Bunun sonucunda dos ortamında hiç bir şekilde optik okuyucuyu tanımıyor. Sadece cd açılabilip sistem kurulabiliyor.

    Neyse sistemi kurdum bu seferde garip garip mavi ekran hatalarıyla karşılaştım. ( forumda okuduğum kadarıyla twinmos larla bi sorunu varmış elemanın benimki de şansıma ondan) 2 tane 512 ramin slotlarını değiştirdim. 1-3 yerine 2-4. slotlara taktım ve mavi ekran hataları kayboldu. Rami bir şekilde hallettim ama şu dosta cd nin gözükmemesi baya bi canımı sıkıyor.

    Şimdi sizden isteğim yaklaşık aynı fiyata (100- 110 dolar) 945 chipsetli bi anakart önerebilir misiniz. Biliyorum core 2 dou için uygun olmaz ama bütçeyi fazlasıyla aştım. Hiçbir şejkilde overclock yapılamayacak. O yüzden benim için önemli olan stabil çalışması. Yardımlarınızı bekliyorum.


    dostum aynı board arkadasta var. amacın hiren's boot cd yada benzeri biseyden boot edip yedek vs gibi işlemleri yapmaksa boot etmiyorhaklısın . eger amac buysa BART PE var bootable oda onu kullanabilirsin calisiyor icinde herturlu yedek ve tool var.bendeki asus p5b de hirens le boot etmiyor sanırım tek ide kanalı problem cıkartıyor. kolay gelsin




  • Stabilite konusunda Gigabyte çok iyidir.
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=12001 bu kartı tavsiye ederim.
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=11996 birde bu modeli var ama bunda fsb 800mhz. Ben ilk yazdığımı tavsiye ederim.
  • MSI anakart almayın;rengarenk kutusuna;reklamlarına aldanmayın...
    bu sözüm sadece anakartları için geçerlidir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiMarzio

    MSI anakart almayın;rengarenk kutusuna;reklamlarına aldanmayın...
    bu sözüm sadece anakartları için geçerlidir...


    LÜTFEN YORUMLARINIZI GEREKÇELERİYLE BELİRTİN!!! BEN BU ANAKARTI ŞU ANDA SORUNSUZ 350 FSB'DE KULLANIYORUM!!!!AKLINA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ BENCHMARK TESTİNİ UYGULADIM HİÇBİR SORUN YOK!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAHA FAZLA FSB GÖREMİYORUM ÇÜNKÜ RAM ENGELİNE TAKILIYORUM!!!TEKRAR SÖYLÜYORUM YAPTIĞINIZ YORUMLARI LÜTFEN NEDEN YAPTIĞINIZIDA YAZINIZ!!!




  • Haklısın arkadaşa almıştım bende beğenmedim anakartı, herşeyini kırpmışlar tek sata kablosu var flopy kablosu yok...Windows'u kurmak tam bir eziyet ancak bunda MSI ın suçu yok, Asus P5b de de böyle. e6300 gibi harika işlemci çıkaran intel adam gibi güney köprüsü çıkaramadı hala. Stabilite konusunda bi sorunla karşılaşmadım ama 330 Fsb yi geçmiyor. İmzamdaki sistem 430 Fsb ile sorunsuz çalışıyor...Bios update ile 400 oluyormuş galiba...
  • anakart marka sıralaması; tabi çipsetleri aynı olmak şartıyla

    1- ASUS

    2- GIGABAYTE

    3- ABIT

    4- MSI

    diğer anakartlara güven olmaz bence İNTEL buna dahil.

    Yeni çıkmış bir işlemcinin yeni anakartlarının sorunlu olması doğal, biraz daha beklemekte fayda var.
  • Sistem AMD ise Epox ve DFI 'yı kesinlikle tek geçerim....
  • Conroe'yu ilk alanların kobay pozisyonunda olacağını söylemiştim hep...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emretur

    anakart marka sıralaması; tabi çipsetleri aynı olmak şartıyla

    1- ASUS

    2- GIGABAYTE

    3- ABIT

    4- MSI

    diğer anakartlara güven olmaz bence İNTEL buna dahil.

    Yeni çıkmış bir işlemcinin yeni anakartlarının sorunlu olması doğal, biraz daha beklemekte fayda var.

    böyle bir sıralama yapmak çok saçma.şimdi sen p5b deluxe ile 965neo f i karşılaştırırsan tabi ki asus öndedir.önemli olan marka değil modeldir.mesela msi ın platinum ve diamond serisi anakartları harikadır.asusun da permium ve deluxe serisi.gigabyte ın royal serisi.her markanın üst modelde çok iyi anakartları vardır ve sorunsuzdur.aynı fiyat seviyesindeki anakartlar kalite olarak yakındır.sıralama yapmak doğru olmaz.kaldı ki asrock un bile ucuza kaliteli anakartları var ve sorunsuzlar.300fsb ye kadar da o/c imkanı veriyorlar.anakart piyasasında ne kadar fiyata o kadar köfte kuralı katı bir şekilde işliyor dolayısıyla bu marka yi bu marka kötü demek akıldışı olur.




  • yahu arkadaşlar sonuçta önemli olan express chipset farkı değil mi bu sorunların tamamı sadece güney köprüsünden kaynaklanıyor... Ayrıca şunu da belirtmek lazım iyi ramlerle 490 mhzde çok rahat kullanılıyor bu kart forumlarda aratın biraz... Bu arada gigabyte anakart almıştım mesela 150 mhzi hiç geçmezdi hiç de stabil değildi yani öyle sıralamalar falan garip
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zwandar

    yahu arkadaşlar sonuçta önemli olan express chipset farkı değil mi bu sorunların tamamı sadece güney köprüsünden kaynaklanıyor... Ayrıca şunu da belirtmek lazım iyi ramlerle 490 mhzde çok rahat kullanılıyor bu kart forumlarda aratın biraz... Bu arada gigabyte anakart almıştım mesela 150 mhzi hiç geçmezdi hiç de stabil değildi yani öyle sıralamalar falan garip

    sadece güney köprüsü değil kullanılan pcb ve bios da çok önemli.
  • Dünyanın parasını verip sistem kurduğumda herşeyin içime sinmesini isterim. Bunu herkes ister tabi. Ben msi anakartlara önyargılı bir insan değilim. Kaldı ki önceki anakartımda yine msi 865 neo2 idi ve bu karttan da çok memnundum. Galiba sorun intelde öyle gözüküyor. Raid işide açılışta süreyi uzatıyor. Beni çıldırtan dvd rw ı tanıtmam için bios uptade yapmam. Ve twinmos ramlerde sorun çıkarması. Kingston takınca sorun ortadan kalktı. Belki rezalet tanımlaması ağır kaçmış olabilir ama 20-30 dolar daha verebilecek kişilerin alacağı bi kart değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.