Şimdi Ara

Msi Notebook Elektrik Carpmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba notebookumda bugun bir sorunla karsilastim elimi elektrik carpti ve kendi kendine kapandi sonrasinda actigimda sorunsuz acildi belli bir sure sonra tekrar kapandi bu sefer elektrik carpmadan sonra bi sure daha kullandim yine elektrik carpti batarya ve kablosunu soktum kapattim acaba neden olabilir sebebi ne olabilir nasil duzeltebilirim lutfen yardimci olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ultraslanx3 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayari toprakli priz'de kullanin. Eger toprakli prizde kullaniyorsaniz topraklama hattina bagli oldugundan emin olun. Priz'e sifirlama yapilmissa topraklama olmaz.
  • Toprakli prizde kullaniyorum daha oncesinde hic bir sıkıntı yokken birden dun oldu sadece... Acmaya korkar oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraslanx3

    Toprakli prizde kullaniyorum daha oncesinde hic bir sıkıntı yokken birden dun oldu sadece... Acmaya korkar oldum.

    Sorun toprak hattı olmayan yada toprak hattı sorunlu olan prizden kaynaklanıyor. Sen adaptörü topraklı hatta takabilirsin ama apartmanın toprak hattı ne kadar sağlıklı? Elektrik çarpması bu yüzden kaynaklanıyor.
  • Merhaba,

    Sorun için, aslında tamamen kışın gelmesi ile alakalı denilebilir.

    Şöyle ki; PC sandalyenizde kullanılan kumaş yada herhangi bir materyal ile üzerinizdeki yünlü kıyafet elektriklenme yapınca en yakın iletken madde ile şase yapıyor. MSI markası gaming türü tüm cihazlarında alüminyum üst panel kullandığı için parmağınızı uzattığınız anda çıt diye elektrik çarpıyor.

    Benzer durumu arabadan inerken koltuk ile olan sürtünmeden kaynaklı olarak, araç kapısını kapatırken de yaşayabilirsiniz.

    Çözüm maalesef bulunmuyor. Uğraşırım diyorsan ameliyat eldiveni ile cihazını kullanabilirsin.

    İyi geceler.




  • Cevap için çok teşekkür ederim hocam ama plastik yapısı var alüminyum değil maalesef ona rağmen çarpıyor ve kapanıyor bi kaç kez daha yaptı çözüm bulamıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslanx3 -- 18 Ekim 2016; 13:29:14 >
  • R0ME kullanıcısına yanıt
    Teoriniz statik elektriklenme icin dogru ancak bu bahsedilen sorun topraklama ile alakali. Bu gune kadar plastik ve aluminyum kasali farkli notebook'larim oldu. Ne zaman topraklama olmayan priz ile kullansam, arkadasimizin bahsettigi sorun ile karsilastim. Hatta su anda kullandigim alimunyum kasali Monster'i topraklama olmayan bir prize takarsam, elimi kasaya degdirdigim anda elektrik akimini surekli hissedebiliyorum.
  • Direk gelen hatta takmiyorum ilk carptiginda binadan gelen hatta direk takiyordum fakat sonradinda topraklamali bir prize taktim ama soruna tam cozum olmadi ara sira yine yapiyor bazen kapaniyor bazen kapanmiyor sorunun anakart kaynakli oldugunu dusunuyorum servise gondermeyi dusundum fakat onlarda garantisi bittigi icin daha hic bir islem yapilmadan sadece ariza tespit bedeli olarak 20 dolar + kdv gibi bir fiyat istediler tamiride olursa suanki degerinden daha fazla tutacagi icin yollamak istemedim anakart degisimi deseler en az 500 dolar + kdv gibi bir fiyat cikacak bakalim bu sekilde gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.