Şimdi Ara

MSI MS-6595 648F Neo Anakart Bios kurtarma yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI MS-6595 648F Neo model anakartına bios yüklerken bir hata oldu ve sistem açılmıyor anakarttın bios türü AMI acaba nasıl kurtarabiliriz bu sistemi ???



  • Eski sistemlerde isa yada pci ekran kartı ve fdd ile açıyodu makinalar ama epeydir böyle bişey başıma gelmedi. Tam hatırlayamadım şimdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jibe

    MSI MS-6595 648F Neo model anakartına bios yüklerken bir hata oldu ve sistem açılmıyor anakarttın bios türü AMI acaba nasıl kurtarabiliriz bu sistemi ???


    Selamlar bende aynı dertten muzdaribim;

    http://forum.donanimhaber.com/m_9146369/tm.htm

    tabi bir kişiden bile bir yanıt gelmedi ayrı konu..

    internetten edindiğim bilgilere göre, anakartın üreticisinin sitesinden en son güncel biosu indirip, ismini AMIBOOT.ROM olarak değiştiriyorsun.(Uzantı yine ROM olarak kalmalı)

    Bunu boş bir diskete atıyorsun, diskette başka hiçbirşey olmamalı.
    Bu disketi takıyorsun, ve CTRL ve HOME tuşlarına aynı anda basılı tutarak sistemi açıyorsun, bir süre sonra floppy nin ışığı yanıyor ve yüklüyor (muş!!!!) AMI bios larda böyleymiş!! ama bende olmadı tabi, birde sen dene bakalım..

    Bu bilgi her sitede aynı, google de arattırınca, bios kurtarma diye arattırınca gelen linklerde hep bu şekilde yazıyor, Bir bios kurtarma makalesi var, zamanında biri uğraşmış emek vermiş yazmış, sonrada herkes ondan çekmiş kendine kopyalamış, kopya hesabı!! Yeni bir bilgi yok, göz doldurma var!..



    Eğer bu teknik işe yaramazsa, (tahminimce yaramaz), o zaman anakart üstündeki çipi söküp bir eeprom programlayıcıya gidip, son bios sürümünüde bir diskette götürüp, çip e yazdırman lazım, bunu anakarta tekrar geri takınca sitemin açılır, ben bu hafta sonu bunu deneyeceğim, kadiköyde yazıcıoğlunda illaki böyle yerler vardır diye düşünüyorum, nere tavsiye edilir diye konuda açtık ama ilgilenen pek olmadı tabi.. CD-Rom alacam hangisini alayım desem bisürü yanıt olurdu ama heralde..




  • Kendin çalışma bi teknik servise varsa garantiye ver geri dönülmez hasarla verebilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.