Şimdi Ara

MSI Laptopta dırrrr dırrrr diye ses gelmesi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Şu son 3-4 haftadır başıma gelen saçma sapan bir sorunla boğuşuyorum. Sorunu anlatmadan özellikleri yazayım.

    MSI gl72 7rd laptop:

    i5 7300hq işlemci
    GTX 1050 2gb ekran kartı
    8 gb ram
    240 gb ssd

    Başlıca sistem özellikleri bunlar. Şimdi gelelim soruna. Ben iç mimarlık öğrencisi olarak 2 seneye yakındır kullanıyorum bu pcyi ve oyun da çok oynayan bir insanım aynı zamanda.Bundan yaklaşık 1 ay önce falan pubg oynarken ses seviyesi %35 lerde kulağımı patlatacak gibi olurdu, daha sonra bir gün oynarken arkadaki sesler dırrrr dırrrr diye gelmeye başladı pc donar gibi oldu art arda ve kendine geldiğinde ses yoktu. Sanki mavi ekran vermeye çalışıyormuş da veremiyormuş gibiydi. Sonraları komple sistemde (oyun, video vs.) sesi %100 yapsam da çok az ses gelmeye başladı. Ses driverlerini sildim bir daha kurdum düzelmedi aklınıza gelebilecek her driveri sildim kurdum işe yaramadı, ayrıyeten aynı oyunda (pubg) performans düşüşleri aşırı olmaya başladı. Orta ayar 1080p de 60 fps civarı oynarken yine aynı ayarda sabitken 60 küsür fps alıyorum ama mausu hızlı hareket ettirince 30 lara falan düşüyor. Ayar düşürmek de bir işe yaramıyor yükseltsem de düşürsemde fps oranı hep aynı. Bu ani düşmelere MSI Afterburner programı ile baktım o anlık düşmelerde ekran kartı kullanımı %99 dan 20 lere düşüyor sonra çıkıyor. Bazı oyunlarda ise %50 üstüne bile çıkmıyor. Bu sorunlardan sonra bi umut pcyi formatladım. Ses sorunum düzeldi yani eskisi gibi yine %35 lerde kulak patlatacak seviyeye çıktı derken.... Aynı sorun bir daha oldu ne kadar uğraştıysam olmadı ve tekrar formatladım ancak bu sefer ses olayı düzelmedi.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama başımdaki sorunlar bunlar bu dırrr dırrr sesi son zamanlarda sürekli olmaya başladı. Var mıdır bir bilgisi olan? Çıldıracağım kafayı yedi pc iyice. Teşekkürler şimdiden...







  • Arkadaşlar konuyla alakalı bir bilgisi olan yok mu? Çıldıracağım sık olmaya başladı bu sorun. Birde şunu fark ettim ki oyundayken ve discord açıkken oluyor daha çok.
  • Oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne?
    Daha önce bios ayarlarını kurcaladınız mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coastr kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar 70-80 derece civarında oyundayken. Bios kurcalamadım hiç. Bide msı afterburner dan takip ediyorum cpu sıcaklık normal zamanlarda da 70-80 gösteriyor ama pcye dokunuyorum soğuk herhangi bir sıcaklık yok, kullanım da yok. Ama sıcaklık yüksek gösteriyor. Afterburner da sıkıntı var sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses sorunu ve diğer donanım sorunları için firmware update yaptınız mı? Ayrıca msi sitesinden firmware ve bios güncellemelerini takip edin uygulayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.