Şimdi Ara

msi laptop güç tuşu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Msi gp68 laptop sahibiyim ve güç tuşu ile sorun yaşıyorum. Güç tuşuna bilgisayarı kapat komutu atamama rağmen bilgisayarı kapatmıyor. Sanırım el takılmalarını önlemek için geçersiz kılınmuş bu fonksiyonu. Bunu nasıl çözebilirim.




  • msi laptop güç tuşu problemi

    gerekli ayarları yap

  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    bunları yaptım zaten tuş atadığım halde kapanmıyor.

  • msi laptop güç tuşu problemi
  • Merhaba,


    1-2 saniye daha basılı tut o zaman devreye girebilir. Umarım ani kapanma olmadan düzgünce kapanacaktır.*


    Ama önemli not: Çok daha basılı tutarsan zorla ani kapanma olabilir, donma-kilitlenme durumları haricinde bunu kullanmak zararlıdır, her ne kadar içinde koruma devreleri de olsa mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Bu ani kapanmanın olup olmadığını anlamak içinse mesela bir belge açıp bir şey yaz ve kaydetme (Notepad gibi) bilgisayarı kapatınca sana soru sorarsa bu normal kapatmadır.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Hocam çok sağolasın senin dediğin gibi aynı 3-4 sn de kapatıyor normal olarak daha fazlasında ani kapatma yapıyor. Acaba o süre olayını kaldırabiliyor muyuz bu konu da bi fikrin var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOoBER -- 23 Kasım 2023; 8:58:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WOoBER

    Hocam çok sağolasın senin dediğin gibi aynı 3-4 sn de kapatıyor normal olarak daha fazlasında ani kapatma yapıyor. Acaba o süre olayını kaldırabiliyor muyuz bu konu da bi fikrin var mı?

    Bilg. modeline baktım da... Çok güzel öncelikle. Jarrod isimli eleştirmen övmüş epey.


    Bu güç düğmesi konusuda 2:15'te geçiyor:


    Jarrod'sTechyoutube
    Try Pulseway FREE today, and make IT monitoring simple: https://www.pulseway.com/land/jarrods-tech 💲Check MSI GP68 Prices: https://geni.us/gp68 ⚠️ Don't miss out! Save money on your gaming laptop with our daily deals: https://gaminglaptop.deals 💬 Chat with me and the community in Discord and get behind the scenes videos! https://patreon.com/jarrodstech MSI’s Vector GP68HX is the cheapest RTX 4080 gaming laptop I’ve ever seen, but lower price means corners have to be cut elsewhere - find out if it’s worth it in this review! Other items featured: Tools I use for opening laptops: https://geni.us/eT3n Cooling Pad I test with: https://geni.us/d9768J5 Screen Calibration - X-Rite i1 Display Pro: https://geni.us/uhlitT RGB HDMI cables: https://amzn.to/312yrwO EVERYTHING I USE: 💻 My Current Laptop - https://geni.us/JarrodsLaptop 🖥️ My Current Desktop PC - https://geni.us/JarrodsPC 🎥 My Camera Gear - https://geni.us/JarrodsStudio 💍 My Smart Ring - https://geni.us/oFfTMJ FOLLOW ME: 🐦 Twitter - https://twitter.com/jarrodstech 🌍 My Website - https://jarrods.tech 📺 2nd Channel - https://youtube.com/jarrodslaptops MSI Vector GP68HX (2023) Review Timestamps: 0:00 The Cheapest RTX 4080 Gaming Laptop! But… 0:47 Design & Build Quality 1:12 Size & Weight 1:35 Laptop Specs 1:43 Keyboard, RGB Lighting & Touchpad 2:33 Ports 3:59 Getting Inside & Internals 4:29 Wi-Fi Speed, SSD & SD Card Speed 4:56 Upgrade Options 5:27 Speakers & Latencymon 5:44 Battery Size & Power Saving Features 6:11 Battery Life Comparison 6:35 Video Sponsor - Pulseway! 7:08 Cooling Design & Thermal Modes 8:03 Temperatures / Clock Speed / TDP 9:15 Game Performance in Different Modes 9:29 Cinebench CPU Performance (On & Off Battery) 10:24 Does it Feel Hot - Keyboard Temperatures 10:54 Weird Fan Noise Bug… 11:29 My Main Problem With The GP68 11:41 Screen Options 12:10 Screen Color, Brightness, Contrast & Bleed 12:34 Screen Response Time & Latency 13:25 MUX Switch, Advanced Optimus & G-Sync Status 13:40 Camera & Microphone Test 13:54 3 Game Comparison at (4K, 1440p & 1080p) 16:23 3DMark & Content Creation 16:49 BIOS - So Much Customization! 17:09 Linux Support 17:26 Pricing, Availability & Laptop Deals 18:23 Is MSI GP68 Worth Buying? The Good & Bad 20:25 Must See Before Getting RTX 4070 Instead Disclosure: Purchases made through store links above may provide some compensation to Jarrod'sTech.
    https://www.youtube.com/watch?v=SalQne7m0UE


    Güç tuşu klavyenle aynı tip olduğu için "kazaran" etkinleşmesin diye öyle önlem almışlar. Peki bu önlemi opsiyon olarak sunmuşlar mı bulamadım...


    - BIOS'u kurcala. Güç tuşu ile ilgili belki bu konuda bir ayar koymuş olabilirler.


    - Laptop'ın kendine ait yazılımı varsa (SteelSeries GG diye geçiyo sanırım) tuş özelleştirmeleriyle alakalı oraları da kurcala. Oraya koymuş olabilirler... Belki makro atanabilirse oradan da kapat komutu hazırlayabilirsin...


    Tüm bunlara rağmen olmuyorsa çok da yapacak bi şey yok. MSI'a geri bildirimde bulunabilirsin, belki ileride güncelleme getirirler.


    Neyse, çok da kafaya takılacak bir mevzu olmadığı çıktı. Nihayetinde senin cihaza has bi sorun yok, özellik olarak koymuşlar. Modelin çok güzel ve sağlam bilgisayar güle güle kullan..


    Şu da var, yine de bu kapatma konularında üşeniyorsan / engelin varsa vs basit bi Autohotkey scripti aşağı yazıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 23 Kasım 2023; 15:26:22 >




  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Çok tesekkur ederim yardimin ve ilgin için çok yardımcı oldun gerçekten: Iyi aksamlar:

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.