Şimdi Ara

MSI GT72 Dominator(Pro) GTX-9xxM Kullanıcıları Kulübü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
5
Favori
11.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Zahmet edip anlattığınız ve paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık bi kenara not alıyorum. İnşallah kullanmak zorunda kalmam ve dedğiniz gibi asla servis konusunu düşünme gibi bi niyetim yok. Hayırlı geceler. :)
  • şu alttaki ssdyi aldım taktım ama çalışmıyor arkadaşlar. bios vs hiç bir yerde gözükmüyor. wd black nvme m2 ssd. sebebi ne olabilir? 4 slot var ssd için. üst taraftaki vidaları açamadığımdan alt tarafına taktım.

    https://www.wd.com/en-gb/products/internal-ssd/wd-black-nvme-ssd.html#WDS500G2X0C
  • Ansroad A kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/1-gxcQCy054





    Buradakini yapin gorunecektir
  • Merhabalar . GT72 D2Q dominator G sahibiyim 5700hq ve 970m 6g versiyonu. tek m2 120gb +1tb
    herşeyinden oldukça memnunum fakat m2 takviyesi yapmak istediğim zaman bi kac problemle karşılaştım.
    960 evo 250 gb satın aldım. super raid 3 icin 4 m2 slotlu adaptoru'ne uymadı.
    MS-17812 REV 1.0 adlı adaptor oldugunu ögrendim.
    sizlerin değerli bilgilerinden yararlanarak mantıklı bi upgrade yapmak istiyorum.

    şöyle bi parça ile karşılaştım .MS-17822 M.2 (https://www.ebay.com/itm/MSI-GT72-Dominator-GT72-serie-MS-17822-M-2-SSD-conector-de-placa-de-tarjeta-de-expansion-/263482488970?_ul=DO&nma=true&si=Kf9nf7ry4QVM%252Fi4N7%252FIfoJNjdM8%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)
     MSI GT72 Dominator(Pro) GTX-9xxM Kullanıcıları Kulübü
    ilk sorum: bu ürün'e terfi etmiş olsam laptopum ile uyumlu olur mu? (güç girişi var extra onu bağlıcak yer var m bilmiyorum)
    ikinci sorum: MS-17822 terfi edemezsem . msata için alınabilcek en idael m2 ssd nedir ? (CORSAIR Force MP300 NVMe PCIe M.2 240G uygunmudur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqR22 -- 9 Ocak 2019; 18:13:45 >




  • ozqR22 O kullanıcısına yanıt
    bir haftadır bu ürünün ismini arıyorum . teşekkürler benim laptopta bunu koyacak yer var fakat oraya aynı boyutlarda farklı bir parça koymuşlar.
  • arkadaşlar bilgisayarının bataryası artık çok az şarj tutan ve sol alt tarafta sürekli kırmızı led yanıp sönen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sroad

    arkadaşlar bilgisayarının bataryası artık çok az şarj tutan ve sol alt tarafta sürekli kırmızı led yanıp sönen var mı?
    benimki çok az şarj tutmaya başladı batarya yarıdayken kapanıyor birden sanırım ömrü azaldı bataryanın
  • voleren V kullanıcısına yanıt
    hocam kırmızı led yanıp sönüyor mu sürekli? benim bataryayla ilgili bir derdim yok da laptop açıkken de kapalıyken de o kırmızı ledin sürekli yanıp sönmesi rahatsız ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sroad

    hocam kırmızı led yanıp sönüyor mu sürekli? benim bataryayla ilgili bir derdim yok da laptop açıkken de kapalıyken de o kırmızı ledin sürekli yanıp sönmesi rahatsız ediyor.
    Hayır kırmızı led yanıp sönmüyor fişten çektiğinde kapanıyorsa senin batarya tamamen ölmüştür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voleren -- 17 Ekim 2019; 19:4:45 >
  • voleren V kullanıcısına yanıt
    yok benim fişten çekince 10dk kadar dayanıyor ama o kırmızı led sürekli yanıp sönüyor. pil göstergesi de sürekli değişiyor bazen %90 bazen 72 falan oluyor. anladığım kadarıyla benim pilin sağlığı kötü ama tamamen bitik değil onu uyarıyor ama kapatabilsem ledi süper olacak. bios'ta falan da bir ayarını göremedim maalesef.
  • Arkadaşlar msi gt72s de 3.0b mxm slotu var ekran kartını yükseltmek istiyorum mxm 3.1 versiyonlu kartlar uyarmı
  • voleren V kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili bir makale vardı şimdi bulamadım ama belli konfigurasyonlardan 1060 takılabiliyor aslında gt72 buna müsait ama uğraştırır.
  • voleren V kullanıcısına yanıt
    serusvon S kullanıcısına yanıt
    net bir şey diyemem ama tahminimce ısınma sorunu veya işlemciden dolayı darboğaz olabilir bu tür bir değişimde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sroad

    net bir şey diyemem ama tahminimce ısınma sorunu veya işlemciden dolayı darboğaz olabilir bu tür bir değişimde.
    https://www.youtube.com/watch?v=EF2JyzfKbkc

    -https://technical.city/en/cpu/Core-i7-6700HQ-vs-Core-i7-4720HQ




  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    hocam tek tek bakmak değil bir aradayken nasıl olacağı önemli. tam olarak attığınız linklerde neyi kanıtlamaya çalıştığınızı anlamadım. ayrıca arkadaş gt72s demiş tüm özelliklerini anlamak model uzantısı olmadan mümkün değil.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Gt72s de 6700hq var ki 4720hq olsa bile ne olacağı görülsün diye linkleri verdim. Videoda 6700hq ve 1060lı sistemin testi var ve %100 besliyor, Bench testinde 6700hq ve 4720hq karşılaştırıyor ve ortalama %3 fark var çıkıyor. Yani hangi seri olursa olsun 1060 ı beslemek 8 çekirdek 3.5ghz lı bir işlemci için çok da zor değil. Gt72s ddr4 sistemli yeni bir anakarta sahip oldugu için bu konu da hem performans hemde soğutma anlamında diğer serilerden daha verimli çalışacaktır. Yani darboğaz ve ısınma sorunu minimal bir ihtimal sayılır.
  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    haklısınız işlemciler arasında pek fark yok. eğer pratikte ayrı bir sorun yaşanmazsa mxm portu veya kasayla ilgili, neden olmasın. ama benim bildiğim kadarıyla mxm olayı upgrade'den ziyade arıza durumlarında işleri kolaylaştırmak amacıyla var olan bir sistem. yani upgrade mümkün olsa da mobil cihazlarda sorun çıkma olasılığı daha fazla diye düşünüyorum. daha önce upgrade etmiş birilerinin deneyimlerinden yararlanmak doğru olur bu işe kalkışmadan önce çünkü maliyetli bir durum.
  • Merhaba arkadaşlar. Gt72s 6qe dominator pro kullanıcısıyım. 2 adet sıkıntım var. Cihazın bataryası ömrünü tamamladı. Yarıda iken kapanma ve bazen şarj olmama sorunu var. Pili orjinal olarak tedarik ederek takmamız mümkün mü? 2. Sıkıntı ise gpu ile alakalı. Pc yi Gpu tuşuna basarak dahili ekran kartına geçirdim. Onay istedi ve cihaz yeniden başladı windows sıkıntısız açıldı. Daha sonra tekrar harici gpu ya geçmek için tuşa bastım. Tekrar onay istedi ve cihaz kapandı. Ve ekrana görüntü gelmez oldu. Pc açılıyor ve windows başlıyor. Ancak ekrana görüntü gelmiyor. Araştırdım yurtdışında aynı sıkıntıyı yaşayan var. Sürücü ile alakalıymış demişler. Yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Mümkün ama komik rakamlar isteyebilirler. Cihazı güvenli modda başlatıp ddu programını indirip ekran kartı driverını silin. Daha sonra sitesinden indirip kurun.
  • Herkese merhaba;

    Adım Tolga, Eskişehir'deyim... MSI GT72s 6QD bilgisayarım ile ilgili ciddi bir sorunum var... Sorun şu şekilde:

    Bilgisayar grafik yükü altında (oyun oynarken) kendiliğinden ve herhangi bir uyarı vermeden kapanıyor... Bu olay olduktan sonra bazen tekrar güç düğmesine basılarak açılıyor (normal bir şekilde) bazen de tekrar açabilmek için adaptörün fişini çıkarıp takmak gerekiyor.

    Bu sorun bazen oyun başlar başlamaz, bazen oyun başladıktan 5 dakika sonra oluyor ama mutlaka oluyor...

    Yurt dışındaki forumları aylardır okuyorum. Benzer sorunu yaşayan çok miktarda kullanıcı var. Ekran kartını değiştirmekten ana kartı değiştirmeye, termal macunları yenilemeye, adaptörü değiştirmeye, BIOS'u güncellemekten driver'ları güncellemeye kadar, hatta eski windows sürümünü (1607) kullanmaya kadar pek çok çözüm yolu denenmiş ama yıllardır bir çözüm yok.

    Ben de bu çözüm önerilerinin pek çoğunu denedim, ama sonuçta bir değişiklik olmadı, ekran kartına yük bindiği anda bilgisayar kapanıyor... Oyun oynamazsam (word, internet vs.)bilgisayar saatlerce açık kalabiliyor bir sorun olmadan.

    Sadece şu forumda son mesajlardan bir tanesinde anakartın üzerindeki IC'nin değişmesinin sorunu çözdüğü yazılmış.

    İstanbul'daki MSI servisini aradım, böyle bir sorunla karşılaştıklarını, ekran kartını değiştirdiklerini söyledi ancak bu bana pek inandırıcı gelmedi zira forumlarda sorunun çözümü için denenen ilk önerilerden bir tanesi ve hiç işe yaradığı yazmıyor. Kaldı ki yüksek bir rakam söylediler olası tamir ücreti için. Sorunu çözmemesi kuvvetle muhtemel bir değişiklik için bu para verilmez.

    Bu başlığı başından itibaren hızlıca okudum, yurtdışında bu kadar yaygın olan bir sorunun forumumuzda olmaması sevindirici.

    Acaba bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı?

    Bu problemi yaşayan ve/veya çözen kimse var mı aramızda?

    IC, integrated circut, yani çip demek bildiğim kadarı ile, acaba linkini verdiğim forumda çözüm önerisi olarak değiştirdikleri IC hangisi?

    Konu ile iglili olarak Ankara'da profesyonel ve bilgisayarı onlara teslim ettiğimden daha kötü bir durumda bana teslim etmeyecek bir anakart tamir servisi önerebilri misniz?


    Böyle bir bilgisayarın bu kadar ölümcül ve çözümü olmayan bir sorun ile karşılaşması gerçekten çok üzücü...

    İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noelon -- 25 Şubat 2020; 10:38:23 >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.