Şimdi Ara

MSI GL65 LEOPARD 10SER-253XTR laptopun oyun performansının düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yakın zamanda aldığım msi laptopumun (i7-10750H işlemci, rtx 2060 ekran kartı, 16gb ram) işlemcisi ne zaman bir oyun açsam (cs go, battlefield v falan) süreklü 90 derecenin üzerine çıkıyor. Ayrıca laptopun oyun performansını da pek beğenmedim, battlefield v'de ultra ve high ayarlarda oyunda kasmalar oluyor ve fps süreklü 60'ın altında bu oyunda. Güncellemeleri yaptım, gpu ve cpu'nun sürümleri güncel. Fanlar da son ayarda çalışıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

    teşekkürler




  • Oyundaki kasmaların sorunu ekran kartı deil. işlemcidir. 90 dereceye cıkan işlemci kendini yavaşlatır throttlinge girer. Ekran kartı işlemciye gönderdigi verileri düzgün ve hızlı işleyemez. Dolayısıyla Takılmalar ve Fps düşmeler yaşarsın. Öyle güçlü bir işlemci için Çok saglam bir havalandırma lazım sadece arkada 2 tane hava cıkısıyla içerideki sıcak hava atılması mümkün degil. Altındada hava cıkısları olması lazım + yetmez usb girişlerinin oralardada BÜYÜKçe hava cıkısları olması lazım. +yetmez Sıcaklıgı üzerinde tutmayan bileşenler lazım Alüminyum sert plastik vs.

    Bu şartları sagladıktan sonra yine işlemci yeterince serinleyemicektir. Bunuda daha büyükçe Geniş bir işlemci fanı ve Cooler mastergel maker nano partiküllü bir thermal macun ile her 6 ayda bir yeniliceksiniz.

    Maalesef laptopda oyun oynamanız için bu şartları saglamanız mecburidir.


    ÖNERİM:Elindeki Sıcak calısan Havalandırması Sıkıntlı laptobu satıp kurtularak. MSI GF65 gibi Soğutması daha iyi laptoplara yönelmeniz cünkü ac valhalla cyberpunk rdr 2 gbi ağır oyunlarda bile 60-75dereceleri gecmez bu tarz laptoplar. Hatta işlemcinin boost frekansını kapayıp stock hızında kullanırsanız (o bile yüksek) 60 derecelerde takılır işlemci.


    PC Hocası TVyoutube
    • İnceleme yazısı: https://pchocasi.com.tr/msi-gf65-thin-laptop-incelemesi-110616/ Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bu videomuzda MSI GF65 Thin 10ue adı verilen RTX 3060 ekran kartına sahip oyuncu laptop serisi yeni cihazın performans ve oyun testlerini gerçekleştirdim. Ayrıca artı ve eski deneyimlerimi paylaştım. Cihaz piyasada gördüğüm kadarı ile şuanda 15.549TL gibi bir rakamdan satılıyor. Cihaz PC Hocası ofisine 3 hafta önce ulaştı. O süre zarfı içerisinde tüm testlerini de yaptım. MSI GF65 Thin 10ue özellikler • İşlemci: Intel Core i7-10750H • Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060 6GB • RAM: 2x 8GB 2666MHz • Ekran: 15.6" Full HD • Ekran panel: 144Hz IPS • Depolama: 512GB M2 NVMe • Batarya: 51 (Whr) • Ağırlık: 1.8KG Her bütçe aralığında laptop tavsiye ve laptop inceleme videolarıma devam ederken, MSI laptop serileri arasında da RTX 3060 ekran kartına sahip olan bu arkadaşın Windows açılış hızı, M2 SSD performansı, sıcaklık, FPS, hoparlör testi ve panel değerlendirmelerine kadar yaptım. 180W adaptöre sahip olan bu arkadaşın performansı ve sıcaklıkları hatta kafanız takılan binimum değerler varsa, yorumlardan bana yazmayı ihmal etmeyin. Bir sonraki oyuncu laptop serisi ve laptop inceleme videosunda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın hoşça kalınnn..! • PC Hocası web adresi: https://pchocasi.com.tr
    https://www.youtube.com/watch?v=pevuiqPYnX4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 23 Ağustos 2021; 14:53:47 >




  • Laptoplarin kaderi bu. 110'a kadar çıkabilir sıcaklıklar duruma göre. Çok da fazla yapacak bir şey yok. Artık sıvı metal kullanmaya başladılar ama onunla bile 90+ sıcaklıklar görülüyor. Nispeten dar bir kasada Intel gibi yüksek hızlara çıkma eğilimi olan bir işlemci ile o sıcaklıklar gayet normal. İşlemci odaklı oyunlardan ziyade ekran kartı odaklı oyunlar verilebilecek en iyi tavsiye olur sanırım. Unutmadan soğuk kış günlerinde kullanmak da güzel olur aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Çok saglam bir havalandırma lazım sadece arkada 2 tane hava cıkısıyla içerideki sıcak hava atılması mümkün degil. Altında da hava cıkısları olması lazım + yetmez usb girişlerinin oralarda da BÜYÜKçe hava cıkısları olması lazım. +yetmez Sıcaklıgı üzerinde tutmayan bileşenler lazım Alüminyum sert plastik vs.

    bunların hepsi var, yine de 90'ın üstünde. yeni laptopun termal macununu yenileyemem.

  • Sparrow1911 S kullanıcısına yanıt

    Macunda yenileyemezseniz size düşük ISI için önerim Biosdan işlemcinin boost olma olayını kapatın. Stock hızda calıssın sadece Turbo boost die yazar biosda

    + Oyunlarda 60fps oynamaya calısın. Yani Nvidia Panelde Vysnc acın vysnc ile 60 fpsden fazla alıyorsanız msi afterburner indirin o program Rivaturner kuruyor Rivaturnerdan 60 fps kilit oyun.

    Oyunlarda Vysnc+60 fps oynayarak böylece işlemciniz 90 dereceler görmeyecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.