Şimdi Ara

MSI GE70 2PC 460 XTR ( inceleme )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.Bugün saat 16:28 itibariyle bilgisayarı almış bulunuyorum.Bu bilgisayar hakkında açıklayıcı bir konu bulamadığımdan kendi çapımda bi inceleme yapmaya karar verdim umarım bazı soru işaretlerini kaldıbilirim kafalardan..

    Öncelikle bilgisayarı ebrar bilgisayardan elden teslim aldım.Üsküdarda dolaşırken bi anda karar verdim ve gittim.Gayet sıcak kanlı karşılamanın ardından stok durumunu sordum ellerinde şu an 1 adet olduğunu söylediler,arkadaş hemen getirdi bilgisayarı ve ödemeyi gerçekleştirdim.Orada bilgisayarı şarja takıp güçte bi sıkıntı olup olmadığına baktıktan sonra,görüştüğüm bayandan işletim sistemi konusunda yardımcı olmalarıni istedim,kendilerinin bi işlem yapmadığını fakat yönlendirebilecekleri bir bilgisayarcı olduğunu söyledi.Notebook alışverişlerinde hdmi kablosunu yarı fiyatına verdiğiniz yazıyor,alablir miyim dedim,kablo için ücret vermeyin zaten bilgisayar ücretini. Büyük kısmını peşin verdiniz dediler memnuniyetle karşıladım.(kablo ücreti %50 indirim ile 9,90 tl ye geliyor normalde)
    Direkt olarak bilgisayarcıya gittim ellerinde win 8 oldugunu,yamalarla zaten 8.1 e dönüştüreceklerini söylediler kabul ettim,bir de başlat menüsü yüklettim,çeşitli programlar vs ile 2 saati buldu windows yüklemesi.Eve geldikten sonra bazı resimler çektim,fakat şu an evde değilim eve geçtiğimde tüm resimleri paylaşıcam.

    2 bin tl peşin,620 tl de karttan 3 taksite böldürdüm 2620 tl yani toplam.10 tl hdmi kablosunu bedava aldığımdan düşüyorum ve bilgisayarcıya da 40 tl verdim toplam 2650 tl'ye geldi.

    Bilgisayar ile birlikte msi gaming çanta ve gaming mouse hediye olarak verdiler.Bu standart sanırım,gerçi mouse bilgisayar kutusunun içinden çıkıyor paketli olarak.Çantanın malzemesi de sağlam görünüyor.

    Yaklaşık 1 buçuk aydır takip ediyorum,en ucuz sanalmarketim'de satılıyor şu an ve fiyatı peşin/tek çekim 2.537 tl Bir ara 2.499 tl'ye kadar düştü sanalmarketim'de. Ebrar bilgisayarda peşin/tek çekim 2.567 tl,yani 53 tl için hepsini peşin vermiyim dedim 620 yi taksite böldürdüm.

    Bilgisayarın teknik özellikleri :

    Model : GE70 2PC-460XTR Apache
    İşletim Sistemi : FreeDos
    Ekran : 17.3" Full HD (1920x1080)Yansımasız ekran
    İşlemci : Intel® 4.Nesil Core™ i5-4200H 2.8GHz İşlemci (3MB Önbellek 3.4GHz'e kadar Turbo Frekans; Intel® HD Graphics 4600 ile)
    Chipset : Intel HM86
    Hafıza : 8GB DDR3L 1600MHz
    Hafıza Slot : 2 Slot ile en fazla 16GB
    Ekran Kartı : nVidia GeForce GTX850M 2GB GDDR5
    Hard Disk Kapasite : 1TB HDD 7200Rpm
    Klavye : Tam-Renkli Arkadan Aydınlatmalı SteelSeries Türkçe Q Klavye
    Optik Sürücü : DVD Super Multi
    USB 3.0 : 2
    USB 2.0 : 2
    Card Reader : SD (XC/HC)
    Aduido : - Sound by Dynaudio(2Wx4)
    -Support 7.1 channel SPDIF output
    -Exclusive Audio Boost technology
    -Creative Sound Blaster Cinema
    VGA : 1
    HDMI : v1.4
    Dynaudio Speakers : Yes
    Speakers : 4x2W
    Ses Çıkışları : 7.1
    Mikrofon Girişi : 1
    Kulaklık Çıkışı : 1
    SPIDF : Yes
    LAN : Killer Gb LAN
    Wireless LAN : 802.11ac
    Bluetooth : Bluetooth v4.0
    Webcam : HD type (30fps@720p)
    Batarya : 6-Cell Li-Ion (4400mAh 49Wh)
    Güç Adaptörü : 120W
    Boyutu (WxDxH) : 418x269.3x39mm
    Ağırlığı : 3.0Kg (w/ Battery)
    MSI Özellikleri :
    SteelSeries Engine
    Xsplit Gamecaster
    Matrix Display
    Audio Boost
    Cooler Boost

    Ilk izlenimlerim :

    - Kasası çok hoşuma gitti.Ağırlığı 3 kg,gayet sağlam görünüyor elinize aldığınızda da hissettiriyor sağlamlığını,hatları güzel.El izi sorunu var malesef ama okadar sorun etmiyorum bi kadife bez alır her kullanımdan sonra silerim :)
    - Ekranın büyüklüğü bence çok iyi.Tatmin olmamak imkansız.Bilgisayarcıda test ettirdim ölü piksel çıkmadı çok şükür.Eve gelince youtube dan otilla-billionera yı izledim 1080p çok güzel bir histi Ekranın arkasında msi'ın logosunu ışıklı konumlandırmaları görüntüye + olarak yansımış.
    - Touch pad'in verdiği his insanı mutlu ediyor güzel bi yüzeyi var ama touch pad tuşlarının pad'in altına konması bencebkötü olmuş.Yani tuş yok gibi,alt köşelere basınca varlığını hssediyosunuz ama biraz fazla basmak gerekiyor.Bi süre sonra daha da içeri çöker gibi bi his uyandırdı ama hayırısı.
    - Optik sürücü hafiften oynuyo ama bi sorum yaratacağını zannetmiyorum.
    - Sadece çok hafif bir fan sesi geliyor başka ses yok çok şukür,son derece sessiz.
    - Fazla deneyemedim ama hoparlörlerin denediğim kadarıyla durumları baya iyi,bilgisayarın alt tarafında da 2 woofer var sanırım gördüğüm kadarıyla.
    - Klavye ışıkları karanlık ortamda hoş görünüyor.Klavyenin hissiyat olarak tepkimsii ise gerçekten muazzam.Sağlam olduğunu tuşlara basmaya başlayınca anlıyorsunuz.
    - Internette bilgisayar bilgilerinde işlemcinin 2.8 ghz,işlemci kodunun ise 4200H olduğu yazıyor,fakat ben bilgisayarımdan sağ tıklayıp özelliklere baktığımda işlemci hızının 2.9 ghz,işlemci kodunun ise 4210H olduğunu gördüm.Iyi mi kötü mü anlamadım yahu.Resimleri paylaşıcam.
    - Bilgisayarın açılışı 68 saniye sürüyor.Kendine gelmesi yani.8 saniyede açıldığını söyleyenler var garip geldi bendeki süre.

    Şimdilik bu kadar arkadaşlar.Otobüsteyim aklıma gelmiyo başka ne yazacaktım.Eve gittiğimde resimleri de paylaşıcam.Varsa bakmamı istediğiniz bir özelliği,söyleyin elimden geldiğince bilgi aktarmaya çalışayım.

    NOT : Inceleme işinden anlamam,ama izlenimlerimi kendi çapımda anlatmaya çalışıyorum öneriniz varsa söyleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emofemi -- 11 Haziran 2015; 19:06:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim öncelikle hayırlı olsun :D bende aynı cihazı aldım ancak hdd den cızırtı geldiği için servise gönderdim değişim raporu verdiler ve bugün yeni cihaz geldi bundada öncekine kıyasla az da olsa cızırtı geliyor. sende böyle bir sorun varmı
  • Kardeşim hayırlı olsun önümüzdeki günlerde bende alıcam ebrar bilgisayardan bu ürünü memnunmusun resim eklersen sevinirim ayrıca oyunlarda nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim son olarak bu önerdiği bilgisayarcı senden kaç para aldı bende ona giderim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klavye ışığını beyaz yapınca; fn, sol ctrl, numlock 0, yön tuşlarında sağ ve sol bakarmısın tam beyazmı. Ama üstten değil sadece, tuşların arasındanda bakarmısın rica etsem aynı anda altta kırmızı ve sarıda yanıyormu?
  • hocam sen cihazı nereden almıştın? birde işlemci neydi?
  • Adam gömüldü makinaya unuttu burayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaç tane hdd slotu var.Normal ssd takılabilir mi? Birde sordun mu ssd yi kendin takarsan cihaz garanti dışı kalıyor muymuş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modeli alalı 3 gün gecti.İlk defa msi kullaniyorum.Hala oyun acarken ekran kartı secimini nerden yapıyoruz fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cihazla gelen çanta 17.3 inch mi yoksa 15 mi gönderiliyor?
  • Q2ID Q kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün 17.3 inçlik modelidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __SpartacuS__

    Hocam kaç tane hdd slotu var.Normal ssd takılabilir mi? Birde sordun mu ssd yi kendin takarsan cihaz garanti dışı kalıyor muymuş?

    Bende GE60 Apache modeli var. SSD, HDD yada RAM değiştirmek için arka kapağı açtığın zaman garanti dışı kalmıyor. Yani SSD'yi kendin takabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokujin

    Bu modeli alalı 3 gün gecti.İlk defa msi kullaniyorum.Hala oyun acarken ekran kartı secimini nerden yapıyoruz fikrim yok.

    Masaüstünde boş bir yerde sağ tıklayıp, NVIDIA Denetim Masasına giriyorsun. Ardından oyunun exe'sini bulup, harici ekran kartına ataman yeterli.

    https://store.donanimhaber.com/3d/ba/6b/3DBA6B2956D61C66A2A5E5C97506424C.JPG
  • Draker kullanıcısına yanıt
    Arka kapak açılmasın diye deliklerden birinin üzeri beyaz bir etiket ile kapatılmış. Bu uygulama tüm modellerde yok galiba.
  • selocad S kullanıcısına yanıt
    17.3 inç olan modeli sormuştum zaten. Gönderilen çanta 17.3 çantası olması gerekirken 15/15.4 çantası geldi. Eğer herkese bu şekilde geldiyse yapacak bir şey yok. Yok sadece bana bu şekilde geldiyse iade edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokujin

    Bu modeli alalı 3 gün gecti.İlk defa msi kullaniyorum.Hala oyun acarken ekran kartı secimini nerden yapıyoruz fikrim yok.

    Oyun harici ekran kartı gerektiriyorsa bilgisayar onu kendi yapar zaten senin ayarlamana gerek yok.

    Bilgisayarın hangi ekran kartını kullandığını güç ışığına bakarak anlayabilirsin, maviyken intel, turuncu iken nvidia.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Q2ID

    Arka kapak açılmasın diye deliklerden birinin üzeri beyaz bir etiket ile kapatılmış. Bu uygulama tüm modellerde yok galiba.

    Hepsinde var da garanti dışında bırakmadığı söyleniyor o etiketi yırtmanın.

    En iyisi bizzat arayıp sormak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07ONUR

    quote:

    Orijinalden alıntı: Q2ID

    Arka kapak açılmasın diye deliklerden birinin üzeri beyaz bir etiket ile kapatılmış. Bu uygulama tüm modellerde yok galiba.

    Hepsinde var da garanti dışında bırakmadığı söyleniyor o etiketi yırtmanın.

    En iyisi bizzat arayıp sormak.

    Hocam ben teknik servise bizzat sordum, arka kapaktaki etiketi sökünce garanti dışını çıkmıyor.
  • SPDIF var mı gerçekten cihazda? (Kulaklık jakı takılan girişte kırmızı ışık yanar varsa. Yada ses ayarlarının detaylarına/ayrıntılarına bakınca SPDIF ayarı vardır.)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.