Şimdi Ara

Msi Ge60 FPS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten inanılmaz bir fps problemi yaşıyorum. Eskiden Cs-Go ve Dota oynarken 300 kadar Fps alırdım şimdi low özelliklerde 60 fps ye zor ulaşıyorum. Neden olduğu ile ilgili bir fikri olan var mı? Yeni termal macun sürdüm ve temizledim, kesinlikle sıkıntı yok bu konularda her şey düzgünce yapıldı.

    Sistem özellikleri

    i5-3230M
    Ge Force Gtx 660m
    2 GB, 1920x1080

    Denediğim şeyler;
    Ekran kartı güncelledim, kesinlikle yüksek grafik işlemcisiyle açıyorum.



  • sergen_1993_12 S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartlarının sürücülerini güncellemek yerine en eski sürücülerini bulup tekrar yüklemeyi dene.

    Bilgisayarının güç planı bölümünden yüksek performansta olduğundan emin ol.

    Oyunlarda özellikle VSYNC ayarın açık ise monitörün desteklediği en yüksek fps hızı ile ekran kartından gelen fps hızı eşitlenir ki monitörünün tahmini en yüksek fps değeri 60'dır. O yüzden 60'dan daha yukarı bir değer göremezsin. VSYNC açık ise tabi.

    Zaten 300 fps almanın senin açından pek bir faydası yok. Monitörün bu hızı desteklemediği için bir anlamı yok. Monitörün 300 fps'yi gösteremediği için oyun içinde görüntülerde kırılmalar yırtılmalar olacak. 60 fps en iyisi.

    Ek olarak güncelleme her zaman performans olarak geri dönecek diye bir anlam taşımıyor. Bunu tek bir şey için konuşmuyorum. Güncelleme yapılırken ekran kartı sürücüleri ses sürücüleri, ağ kartı sürücüleri vs... sürücüleri de güncellenir ve ayrıca windowsun yapmış olduğu güncellemeler. Bilgisayarın da hali hazırda yüklü olan programların kendi yaptığı güncellemeler. Bütün bunlar bilgisayarının sistem kaynaklarını daha fazla tüketir. Oyunları etkileye ekran kartının sürücüsü de eski sürücüne nazaran biraz sıkıntılı ise diğer bütün faktörler ile beraber bu sana fps düşüşü olarak geri dönebilir. Ekran kartı'nın otomatik optimasyonu açık ise Geforce experince programından bahsediyorum. Burada yapılan bazı oto ayarlar senin bilgisayarında performans artışı olarak geri dönüş sağlamayabilir. Ekran kartlarında oyun içinde olmayıp kendi programının (Nvidia denetim masası) içinde ek ayarlar vardır. Bu ayarlar oyun içi performansını da etkiler. Oyundan ayarları düşsende Nvidia Denetim masasında bu ayarlar değişmez. Ek ayar yapmak gerekebilir.

    Velhasıl fps düşüsüne bir çok şey neden olabilir. Önceliklik ekran kartı sürücüsü tabi ama bunun dışındada etkili çok şey var. Benim saydıkların sadece bir kısmı daha belki çok şey vardır.

    Kolay Gelsin.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yüksek performansta zaten bende bilgisayar okudum basit olan her şeyi denedim diyebilirim. 60 fps olsa yeterli biliyorum ama low da 60 fps ile oynadıktan sonra bir anlamı yok. Eskiden ultrada sorunsuz oynadığım oyunları şimdi ancak low da oynayabiliyorum. Ekran kartının eski sürümünü yüklemeyi deneyeceğim önerilerin arasından. Diğer anlattığın her şey olması gibi zaten. Windows 10 a yükseltsem bir yararı olur mu sence? Windowsum zaten lisanslı. Bu arada ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.
  • Yanlışlıkla çözüldü olarak işaretledim arkadaşlar çözemedim hala
  • sergen_1993_12 S kullanıcısına yanıt
    Windows 10'a yükseltmek sistemini biraz rahatlatabilir. Grafiksel yönden ise sürücüler iyi optimize edilmiş ise performansını arttırabilir tabi. Windows 10'a yükseltenler büyük oradan hız artışı bu bağlı performanslarında baya bir iyileşme olduklarını söylediler. O yüzden neden olmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.