Şimdi Ara

MSI DKA790GX PLATINUM - OC PAYLASIM TOPIGI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet toprak neyaptıysam olmadı anlmadığım prime 95 te calısırken olması fazlamı yüklendi acaba neyseartık kutuladım exaya göndercem nasip olursa bundan sonra msi biraz zor dfi alıcaktım bulamadım teşekkürler
  • Dün itibariyle düz olan modelini alarak aranıza katıldım DKA790GX

    Dün gece biraz işlemciye yüklendim, orthos, prime95 filan bu değerlerde stabil olarak kullanıyorum.

     MSI DKA790GX PLATINUM - OC PAYLASIM TOPIGI
  • @F@ruk

    Güzel değer kardeşim.

    Ama durmak yok abanmaya devam ver ver verrr ayarı bastırr

    Elini korkak alıştırma
  • Hacım sağol Dediklerini dikkate alacağım, durmak yok kastırmaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 16 Mayıs 2009; 11:46:22 >
  • Arkadaşlar anakartta, CPU için kırmızı değerli olan voltları verdiğimiz zaman sistemi açmıyor. Mavi ekran verip duruyor sadece bende mi böyle=?

    Birde bu CPU VDD VOLTAGE tam olarak ne oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 7 Haziran 2009; 11:31:29 >
  • Bu anakarttan memnun musunuz beyler ? Ne dersiniz alinabilir mi? Onerebileceginiz baska anakart var mi ? Bana fiyat olarak cok iyi gorundu de. Bu ozelliklerde baska bir kart var midir onerebileceginiz , yoksa al bunu tamamdir mi dersiniz? Overclock isine pek gircek biri degilim. Benim icin onboard VGA'si ve ucuza bir sistem kurmam bakimindan bu kart tercih sebebi olacak da... Alakaniz icin tesekkurler simdiden...
  • Ben Platinum olmayan düz versiyonunu kullanıyorum.Bir çok kişi MSI dan şikayet ediyor açıkçası ben şanslı olanlardan mıyım diye soruyorum kendime.Ben oldukça memnunum.Kartın soğutması çok iyi.OC ye oldukça müsait.Zaten SB750 güney köprüsüne sahip.Gelişmiş bir OC menüsü var.NB ve HT çarpanlarını değiştirebilirsin.NB ve HT ya voltaj verebilirsin.Onboard IGP si olan HD3300 oldukça güçlü bir çip.Crysis i dahi düşük ayarda oldukça akıcı bir şekilde oyanatabiliyor.PES2009 u yüksek detay ve çözünürlükte oynattı ben çok şaşırdım.Test Drive Unlimited i dahi oynadım.Ayrıca IGP sine OC dahi yapabiliyorsun.Karta biraz alışmak lazım o kadar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -dehşet-

    Ben Platinum olmayan düz versiyonunu kullanıyorum.Bir çok kişi MSI dan şikayet ediyor açıkçası ben şanslı olanlardan mıyım diye soruyorum kendime.Ben oldukça memnunum.Kartın soğutması çok iyi.OC ye oldukça müsait.Zaten SB750 güney köprüsüne sahip.Gelişmiş bir OC menüsü var.NB ve HT çarpanlarını değiştirebilirsin.NB ve HT ya voltaj verebilirsin.Onboard IGP si olan HD3300 oldukça güçlü bir çip.Crysis i dahi düşük ayarda oldukça akıcı bir şekilde oyanatabiliyor.PES2009 u yüksek detay ve çözünürlükte oynattı ben çok şaşırdım.Test Drive Unlimited i dahi oynadım.Ayrıca IGP sine OC dahi yapabiliyorsun.Karta biraz alışmak lazım o kadar.


    benim arkadaşımda da var oda baya bir düşündükten sonra aldı ve şuan çok memnun şanslılar grubundan sınız galiba :D




  • slm arkadaşlar bu ana kartın biosundan nasıl cpunun voltajını nası yükseltirim biosda nereye girmen gerek bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim şimdiden alakadar olan arkadaşlara teşekkürler.
  • 3-4 aydır kullanıyorum bu kartı ve gerçekten muhteşem bir kart.
    paraya kıyın bu kartı alın derim.
  • bende bu kartı kullanıyorum.Corsair 4gb 1066 ram aldım toplarken xms2.Bu kartı ne yaptıysam 1066 geçiremedim 800mhz görüyor.Voltaj 2.1 verdim timingleri fln ayarladım.Bana biri tam olarak nasıl yapıldığını anlatabilir mi acaba?(timinglerde hangisine 5 hangsine 15)Voltaj kaç vericez biraz yardımcı olursanız sevinirim.Bu konuda bilgisizim de detaylı anlatırsanız sevinirim.Biosta nerden nereye girip ne yapıcağımı.
  • bir up da bu topige :D
  • baya kişi kulanıyor burda MSI DKA 790GX Platinum yeni denemeler yapan yokmu
  • 1.8 bios ile X3 720 nin 4. çekirdeği açılıyordu şimdi 1.9 bios çıkmış, deneyen var mı çekirdek açmaya devam ediliyor mu. Problem varsa bu biosu yüklemeyelim.
  • Evet ben yükledim, 1.9'da da çekirdek açılması devam ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

    bende bu kartı kullanıyorum.Corsair 4gb 1066 ram aldım toplarken xms2.Bu kartı ne yaptıysam 1066 geçiremedim 800mhz görüyor.Voltaj 2.1 verdim timingleri fln ayarladım.Bana biri tam olarak nasıl yapıldığını anlatabilir mi acaba?(timinglerde hangisine 5 hangsine 15)Voltaj kaç vericez biraz yardımcı olursanız sevinirim.Bu konuda bilgisizim de detaylı anlatırsanız sevinirim.Biosta nerden nereye girip ne yapıcağımı.



    Kardeş aynı Ram'leri bende kullanıyorum Corsair 4GB 1066Mhz bende ne yaptıysam 960 Mhz'den yukarısını goremıyorum gercekten yardımcı olacak arkadas varsa cok makbule gecıcek
  • Mrb Arkadaşlar,aranıza biraz geç katıldım. Phenom II X2 555 BE@X4 955 BE olarak çalışan işlemci, 2*2GB 800mhz ADATA 5/5/5/18 biraz takoz ama performansı iyi olan ramlarla kullanıyorum. intel kullandığım için AMD ile biraz acemiyim overclock ve anakartın biosu konusunda bilmediğim noktalar var. Öncelikle çarpan kiliti açık olduğu için basit bi şekilde oradan overclok yapmak istedim lakin sadece bir çarpan(x17) yükseltebildim. X17.5 yaptığımda sistem açılmıyor bile... fakat fsb'yi artırarak daha yüksek saat hızında bile sorunsuz çalışabiliyor? işlemciye voltaj falan vermedim...

    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1195286

    Aslına bakarsanız sistemin başarımı ve stabilitesinden bu ayarlarda oldukça memnunum em 4 çekirdek, hem cool n quiet, scynte bir kiloluk büyük bi soğutucu var ve fansız soğutabiliyor(hemen yanında 12cm eksoz fanı var ve işlemciyi 45C'de tutmaya ayarlı,işlemci ısınınca devir artırıyor...)
     MSI DKA790GX PLATINUM - OC PAYLASIM TOPIGI



    Yine de insan acaba daha fazla potansiyeli var mı diye merak ediyor, ve bios detaylarını, neyin ne işe yaradığını bilmek istiyorum. Örneğin C1E nedir ne işe yarar? CPU-NB Ratio nasıl yapılandırılmalı? Benim biosta Voltaj değerlerini ayarladığım kısım kapalı, aktif yapmak için ne yapmalıyım. Şu anda islemci kullanılmadığı durumlarda otomatikmen frekansı ve voltajı düşüyor, işlemciye voltaj verdiğimde bu özelliği kapatmam gerekir mi? Spread Spectrum özelliği ne işe yarar? Kartın CD'sinde gelen hiç bir yazılım ya da sürücüyü kurmadım(malum win7 herşeyi kendi tanıyor) bi dezavantajı var mı? Bir de çekirdek-çekirdek overclock mümkün mü? yani 2 çekirdek 4ghz, diğer 2si 3500mhz, CELL menude tüm çekirdekler için bir % değeri (default %-2) var, değiştirdiysem de bişi olmadı...Tüm çekirdekler 3500de çalışıyor... Çok soru sordum ama overclocktan anlayan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim... Teşekkürler.




  • UP

    bu hafta icinde Phenom II X2 555 BE aliyorum. uzun zamandir oc denemeleri yapmamistim. cpu gelsin sonuclari yazarim.
  • evet, cpuyu aldim. takmadan once bios clear cmos yaptim. taktim ve sistemi hic acmadan biostan cekirdegi aktif yaptim. geri kalan hersey auto. ve sistem acildi : x4 BE55 .
  • Overclock sonuçlarını bekleriz :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.