Şimdi Ara

msi cx61 20d vs asus k56cb i5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus'u uzun zamandır takip ediyordum. Ve üstünde yoğunlasmistim. Taki bütçeme uygun Msi 4. Nesil işlemcili laptop çıkarana kadar. Beklemeye aldım ve kıyaslama yapmaya karar verdim.
    Direkt göze çarpan Msi in işlemci olarak bariz bir şekilde üstünlüğü idi. Ama render işlemleri ile çokça haşır neşir olmuyorum..
    Asusun önde gözüktugu kısım ise 740m 128 bit ekran kartı rakibine göre kağıt üstünde üstün gibi gözüksede 740m 64 bit in saat hızı fazla olduğundan farkın hissedilebilir olmadığını savunuyorlar.
    Aslında benim için ekran kartının performansi daha öncelikli..

    2 modeli de kullanmış ve ya hakkında yeteri bilgi sahibi olanlar benim kriterlerim doğrultusunda hangisini seçmem gerektiğine yardımcı olursa sevinirim. Iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Asus bu modelinde normal i5 3230m gibi bir işlemci kullansaydı lenovo z500 bunun gölgesinde kalırdı.İşlemci ultrabook işlemcisi az güç tüketir az ısınır ama bu donanımda ve incelikte bir makinede oyun oynadığınızda ısınma yapar ki yapıyor.Msi'nin bu kasaları donanım olarak iyi oluyor ama kasası hiç güven vermiyor bu kasanın i5 3230m işlemcili gt635m kartlı donanıma sahip olanları 1000-1100 aralığında fiyatlardan satılıyor donanımı şişiriyor ama bazı özelliklerden de feragat ediyor.Msi'de i7 kullnılmış olabilir oyunlarda gerekli soğutmayı yapabilecek mi sıcaklığın pek düşük olacağına ihtimal vermem,asus'un ekran kartı biraz daha güçlü ama soğutma konusunda sıkıntı olabilir arkadaşlarıma bilgisayarlar aldım ama bunlara yanaşmadım şahsen oyun konusunda kart olarak güçlü olabilirler ama ısınma konusunda güven vermiyorlar bu benim düşüncem.
  • Görüşlerin için eyvallah hocam. Ama benim kriterlerime uyan laptoplar bunlar bunlardan daha düşük performansli donanima sahip modellere sırf isinmayacakmis gözüyle yaklasip almak istemiyorum.elbette uzun kullanimlarda iki makinede isinacaktir bunun bilincindeyim en kötü fan alıp kullanma girisiminde bulunabilirim..
    Bu arada haswell mimarisi enerji tüketimini dusurmeye yönelik çıkmış bir proje diye biliyorum. Isi problemi olmayablirde. Tabii farazi konuşmak yerine kullanici yorumlarini baz almak istiyorum.

    Msi'in kasa Malzemesi fazlasıyla düşük gözükuyor.
    Asus bu konuda bir adim önde gibi inceligide cezbediyor..

    Birde haswell ve i5 3317u işlemci arasında oyunlarda fps farkı aşıri derece oynar mı?
    Ikisini kullanmis bir arkadaş lol'de Msi in asus a oranla iki kat daha fazla fps aldığını söyledi. Önemli olan ekran kartı degil midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Updullah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smurfs S kullanıcısına yanıt
    oyunda işlemci heleki basit bir oyunda fark oluşturmaz saçmalamış yazan dediğin gibi ekran kartı öncelik
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Elimde 2 cihazda vardı, aralarında rahat 50fps fark vardı lol oyununda, işlemcileri arasında dağ var tabi ki fark olacak.
  • earthfrost kullanıcısına yanıt
    bakarak mı donanımları yorumluyorsunuz? kullndığınız makineler bahse konu makinelermiydi.Birde ağır oyunlarda deneyin birde bunu normal online mi oynadınız bilgisayara yükleyerek mi? basit bir oyun.İşlemci okadar fark oluşturmaz birde her iki bilgisayarda harici kartı kullndığına eminmiydiniz bu kadar yüksek fark olmaz ağır oyunlarda ben çok denedim i7 ve i5 arasında sadece 3-4 fps bir fark söz konusu oluyordu.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Evet bahsedilen cihazlar, asus k56cb ve msi cx61, 1 hafta asus kullandım 2 aydır da msi kullanıyorum. Ağır oyunlarda denemedim sadece LOL de denedim her ikisinde de, evet harici kartı kullandı tabi ki, i5 ile i7 diyip geçmeyin asusda 3. nesil ultrabook işlemcisi olan "U" serili işlemci varken Msi'da 4. nesil (haswell) "QM" kodlu quad core işlemcisi var. İkiside aynı seri olsa dediğiniz doğru ama aralarında dağlar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.