Şimdi Ara

MS4004 Inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an Closed betada yayınlanan MS4004 1 Nisan 2010 da Open Beta ya geçecek. Oyun Hipernet Multimedia tarafından piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Alıştığımız browser oyunlarından çok daha fazla detaya sahip.

    MS4004 adından anlaşılacağı gibi oyun M.S. 4004 yılında geçiyor. Oyunda 3 Irk var. Anakimler, Sirianlar ve Nordikler. Hesap alımı sırasında ırklardan birini secerek oyuna başlıyorsunuz. Oyunda temel 4 adet maden var. Klasik köy geliştirme mantığı ( ada geliştirme ) bu oyundada var. Binalarınızın seviyelerini yukselttikçe geliriniz artıyor, geliştirmeniz gereken 21 adet bina var. Bilim konusundada gelişmek başarılı olmanın anahtarı. Bilimsel araştırma sayısıda oyunda 21 adet yani oldukça detaylı bir gelişim süreci var. 8 adet okyanus üzerine dagalmıs onbinlerce ada var ve bir oyuncu en fazla 10 adet ada üzerinde kolonileşebiliyor.

    Oyunda ilgimi çeken genel farklılıklar,

    Kullandığınız kaynaklar ada üzerinde azalıyor ve kaynaklar bittiğinde yeni bir ada bulmanız gerekiyor. Kaynak artırmıda söz konusu maliyetli bir iş seçim sizin ya bütcenizin bir kısmını yeni maden kaynakları aramaya yöneltirsiniz yada daha hızlı yaklaşan büyük savaşa hazırlanmaya.

    Düşmanlarınızın üretimlerini durdurabiliyorsunuz. 3 gün süreyle ( en fazla ) adalarının üstüne gönderdiginiz bir gemi orada durmayı başarabildiği kadar üretimlerini durduruyor.

    Diğer ırklardan yapılan teknoloji casusluğu oldukça farklı bir özellik. Geliştiremediğiniz diğer ırklara ait özellikleri, teknoloji casusluğu yapan bir gemiyle çalmaya çalışıyorsunuz. Teknoloji casusluğu işlemi, tekniğin seviyesi yükseldikçe zorlaşıyor.

    Düşman binalarını yıkmak mümkün. Oldukça zor bir işlem ve aslında bina komple yok olmuyor seviyesi 1-2 kademe azalıyor.

    Adalara yaklaşan deniz altı ordusunu daha erken farkedebilmeniz için sonar basmanız şart yoksa burnunuzun dibine girmeden denizaltıları farketmeniz mümkün olmayabilir.

    Şu an bir gönüllü ordusu tarafından test edilen oyunun open betaya çıkacağı 1 Nisan 2010 u sabırsızllıka bekliyoruz.

    oyunla ilgili klavuz dosyalarına forumlarından ulaşabilirsiniz.

    MS4004 Forum: board.ms4004.com
    MS4004 Site : www.ms4004.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abidor -- 20 Mart 2010; 8:59:12 >







  • iyi anlatamamıs olabilirim sorf yaparken bu yazıyı buldum bunuda paylaşayım :)

    Yeni Bir Türk yapımı MMOSG --- MS. 4004
    Hipernet Multimedya tarafindan gelistirilen MS. 4004, 1 Nisan 2010 da acık BETA yayınıyla oyunseverlerin begenisine sunuluyor. 15 Subat 2010 itibari ile kapalı BETA yayınını sürdüren oyun, yaklaşık 200 kişi tarafından test edilmeye devam ediyor.
    Oyunun görselleri, 8 aylık bir süreç sonunda 3 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştilmiş. Görsellerin detayları insanı kimi zaman şaşırtıyor. Oyun içi ögelere ait her görsel, tek tek modelleme, rendering ve matte painting safhalarından geçmis. Açıkçası, oyunun arayüzüyle ilk karşılaştğımda, ‘ Vay Be’ demekten alıkoyamadım kendimi. Zira sektörün devleri tarafından piyasaya sürülen yapımlardan, görseller açısından aşağı kalır bir tarafı yok MS.4004’ün.
    MS. 4004’ün tüm senaryo ve yazılımı Hipernet Multimedya tarafından kendi bünyelerinde gerçekleştirilmis. 30’lu yaşlarının başlarında dört veteran oyuncunun girişimiyle kurulmuş olan Hipernet Multimedya, MS. 4004’ü takip edecek yeni projelerinin senaryo ve yazılım kısmını da büyük ölçüde tamamlamış.
    Gelelim oyunun incelemesine....
    GELECEK SANDIĞINDAN DAHA KORKUNÇ, ÇÜNKÜ YALNIZ DEĞİLSİN !!!
    MS. 4004’ün sloganı ,işte bu. Adından da anlaşıldığı üzere, oyun M.S. 4004 yılında geçiyor. 32inci yüzyılda uzayda tüm ırkların katıldığı bir savaş sonucunda, radyasyon dengeleri bozuluyor. Bunun sonucu olarak ırkların yaşam alanları yaşanamaz hale geliyor ve çoğu ırk yok oluyor. Yalnızca, insan soyundan gelen ANAKİM’ler, Artiris gezegeninden SİRİAN’lar ve Etera gezegeninden NORDİK’ler hayatta kalmayı başarıyor ve yaşanabilir son gezegen olan Enova isimli bir okyanus gezegenine göç ediyorlar. Zaten olay da, bundan sonra başlıyor, çünkü bu üç ırkın mensupları bu sefer de Enova’da bir ölüm kalım savaşına girişiyorlar.
    ELEMENTAL GÜÇLER İŞ BAŞINDA
    Oyunda her ırk farklı tipte adalarda yaşıyor. Anakim’ler volkanik adaları, Nordik’ler buzul adaları ve Sirianlar’da ormanlık adaları kendilerine yaşam alanı olarak seçiyorlar. Doğal ortamları sonucunda her ırk farklı bir elemente hükmediyor. Anakim’ler magma tekniği, Nordik’ler frost tekniği ve Sirian’lar ise siklon teknigini kullanıyor. Bu teknikler her ırkın silah ve savunma sistemlerinin yapı taşı. Geliştirdikce, yeni silahlar ve gemiler devreye giriyor.
    EKONOMİ YÖNETİMİ BURDA DA KARŞINIZDA
    Oyunda,emsallerinde bullunan klasik medeniyet gelişimi hemen hemen aynı şekilde işliyor. 4 farklı doğal kaynağı, ilk etapta madenler basarak geliştiriyor ve bu sayede üretiminizi arttırıyorsunuz. Ancak ufak bir fark var. Adalar üzerindeki kaynaklar bu defa sonsuz değil. İşlendikçe ada uzerinde bulunan rezervler tükenebiliyor. Bu arada, doğal kaynaklar her adada farklılık gösteriyor. Kimi ada zengin kaynaklara sahipken, kimi ise son derece fakir kaynaklara sahip. Bu durum, o ada üzerinde inşa edeceğiniz binaların kademelerini de direkt olarak etkiliyor, çünkü fakir kaynaklara sahip bir adaya düştüyseniz, yüksek kademeli binaların maliyeti ada üzerindeki kaynaklardan fazla olup sizi zarara sokabiliyor. Bu durumda iki farklı yoldan birini seçmeniz gerekli. Ürettiğiniz kaynağın bir kısmını, ada üzerinde keşif amaçlı kullarak yeni rezervler keşfedebilirsiniz. Ya da kaynakları tükenen adayı üzerindeki herşeyle beraber terk edip yeni bir adaya kolonileşebilirsiniz.
    BEN YALNIZ BİR KOVBOYUM, AMA OLMASAM DAHA İYİ
    Oyundaki en can alıcı noktalardan biri Federasyon Sistemi. Bir nevi guild sistemi. Her federasyonun bir seviyesi var. Federasyon üyeleri, üretmis oldukları madenlerden federasyon havuzuna kaynak aktarıyorlar. Havuzda biriken madenler belli bir seviyeye ulaştığında, federasyonunuzun seviyeside artıyor. Federasyon seviyesi yükseldikce, üyelerine üretim, silah ve savunma bonusları sağlıyor. Gelde şimdi tek tabanca takıl... Bonuslardan ol... Yok iyisimi, guildime sahip çıkayım ben...
    GÖRÜNMEZ GEMİ Mİ DEDİNİZ ?
    Oyunda beni en cok etkileyen ozellikleri burada size sıraliyim madem.
    - İnhibitorler: Oyunda 2 farklı inhibitor var. Sabotaj makinesi yani. İlki teknoloji inhibitörü. Saldırı alırsanız eğer, rakibin silah ve savunma tekniklerini -1 olarak etkiliyor. İkinci inhibitor ise oyundaki en sevdiğim fikirlerden birisi. Düşman adasına gonderdiğiniz bir Üretim inhibitörü. Oldukça pahalı bir gemi ve başarılı olma şansı %40. Eğer başarılı olamazsa gemi patlıyor. Ama başarılı olursa o zaman hedef adadaki üretimi en fazla3 günlüğüne durduyor. Tüm bu işlem sırasında filo kotanızı kullanıyor.
    - Denizaltı ve Sonar : Eh bir okyanus gezegeninde geçtiğine göre, denizaltı olmasını çok yadırgamamak lazım. Denizaltılar oyunda görünmez gemiler olarak kullanılıyor. Her biri bu sebeple ateş pahası, ancak vuruş gücü son derece yüksek. Görünmezlik ise şu şekilde işliyor. Rakibiniz Sonar binası basabilir ve sonarın kademesi de doğal olarak kapsama alanını genişletiyor. Eğer saldırının çıkış noktası, sonar kapsama alanının dışında ise, denizaltı saldırısını son 20dk kalıncaya kadar goremiyorsunuz.
    - Zenith: Bu Zenith denen gemi, tam deli işi. Yapmadığı yok. Normal şartlarda, 8 koloni hakkınız var. Ancak Zenith istila özelliği sayesinde, +2 kota daha sağlıyor ve 10 koloniyle devam edebiliyorsunuz. İstila sırasında Zenith geminiz yok oluyor. Ve benim oyunlarda çok aradığım bir özelliğide cabası. Rakibinizin insa ettiği madenleri yıkabiliyorsunuz. Tabii toptan bir yıkım değil, ancak 1-2 kademe aşağı indirebliyorsunuz.
    - Teknoloji casusluğu: Oyunda her ırk sadece kendi teknikleriyle sınırlı değil. Diğer ırkların silah ve savunma tekniklerini de GrossOhr isimli bir gemi ile çalabiliyorsunuz.

    SÖZÜN BİTTİĞİ YER
    Özet olarak, ilk defa dünya çapında ses getirebilecek bir proje çıkıyor Türkiye’den. Tabii bu benim kendi kanaatim. Gerek görselleri, gerekse oyun kurgusu ve senaryosu sürükleyici. Daha önce denenmemiş pek çok farklı strateji üretebileceğiniz faktörler var. Henüz BETA sürecinde olan oyunda tek bir konudan rahatsız oldum o da harita. Görsel olarak son derece başarılı olmasına rağmen, kullanımı çokta rahat değil. Kısa sürede daha kullanıcı odaklı bir sisteme geçmelerini dilerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.