Şimdi Ara

Mouse Hareketi dışında her şey donuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, şöyle bir sorunla karşılaşıyorum sorunda şu Pc'de dolaşırken veya oyun oynarken fark etmeksizin Ana ekranda en üstte hangi uygulama açıksa onun dışında herhangi bir tıklama yapamıyorum.


    Misal chrome youtubeden bir video izliyorum bakıyorum ki görev çubuğu donmuş tıklanmıyor, masaüstüne tıklama yapamıyorum Sadece en üsteki açılabilir pencerede tıklama yapabiliyorum, Aynı şekilde bir oyun oynuyorum sadece oyun içi tıklama yapabiliyorum, Oyunu aşağıya aldığımda herhangi bir tıklama yapamıyorum ama oyuna döndüğümde oyun içi herhangi bir sorun yok.


    Ctrk+alt+del yaptığımda anca bu sorun çözülebiliyor tabi geçici süreyle, bir yerden sonra tekrar aynı sorunu yapabiliyor.


    Sorun mouse veya takılı olduğu usb girişinde değil, Farklı farklı girişler ve mouseler denedim sorun esnasında ve herhangi bir çözüm olmadı


    W10 kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama bir çözüm bulamadım. Bu sorunu bir kaç hafta önce de yaşamıştım Kendi kendine geçmişti, Şimdi tekrardan başladı.


    Sistemde herhangi bir donanımsal sorun yok, Korsan yazılım mevcut değil, Virüs Vb... şeylerin olduğunu da düşünmüyorum, Onaylanmış Anti Virüs programları ile tarama yaptığımda sonuç: Temiz


    Pc temiz kurulumunu da 2 ay önce yapmıştım.








  • Mesela şuan Yine donduk :) sorunu anlatırken :) Chrome sekmesi dışında herhangi bir tıklama yapmıyor, Hatta chrome sekmeleri arasında geçiş dahi yapamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 14 Eylül 2022; 17:8:28 >
  • Amd Driver bilinen hatalarda 6700xt için ekran geçişlerinde Oyun veya tarayıcı fark etmeksizin donma olabilir sorunu varmış bilinen hatalarda.


    Sorun Büyük ihtimalle bu. Arada öteye gidiyor ekran komple donuyor.


    Artık yeni sürücüde kontrol edeceğim.


    Kullandığım sürüm Adrenalin 22.5.1 Recommended (WHQL). en son çıkan Adrenalin 22.8.2 Optional sürücüsünde de sorunun devam ettiğini bildiriyorlar.


    Aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir.

  • DcNeuS kullanıcısına yanıt
    Amd gpu yazılımları insanı deli eder, en olmayacak zamanda seni bulur ve günlerini harcamadan kartım mı bozuk yazılımsal mı diye kafayı yemeden çözüme ulaşman çok zor olur, 2010da geforce 210 kartımdan sonra 12 yıldır güncel olarak amd kullanıyorum stabil geçen 6 aylık bir süreç hatırlamıyorum gerçekten can sıkıcı bir durum nvidia bi denetim masasıyla her şeyi çözüyorken ışıklı mışıklı bizim adrenalin edition sorun üzerine sorun çıkartıyor umarım stabil bir sürücü bulabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teslanınyeğeni kullanıcısına yanıt

    Eski sürümlere dönmem artık, Şuan ki sürücüdeki tek sıkıntı bu. Oda arada bir nüksediyor.


    Beklemek dışında pek yapabileceğim bir şeyde yok :) Warzone oyununda da Yıllardır çözümünü bulamadığım stuttering sorununda baş mimarı da Amd sürücüsü imiş.

  • Bu donma sorununun aynısı 1yıl boyunca ryzen işlemcili laptobumda oldu.Çözüm en güncel ekran kartı sürücüsünü yüklemek.Ben en güncel sürücüyü yükleyerek sorunu kesin olarak çözdüm.Siz, zaten en günceli yükledim diyorsanız aygıt yöneticisinden sürücü ayrıntılarından tarihine bir bakın.Büyük ihtimal eski tarihli bir sürücüdür.Benim cihazda windows update'in en güncel diye bulduğu sürücü 2020 yılına ait.İşte bu eski sürümde kullanınca sürekli donma sorunu oluşuyor.Bazen her gün bazen 2-3 günde bir.


    Amd'nin sitesinden en günceli indirip kursam bile windows update sistemi en güncel olarak gördüğü 2020 yılının sürücüsünü(Advanced micro devices display) adı altında arka planda veya ilk güncelleştirme kontrolünde geri yüklüyordu.Yani microsoft update sistemindeki sürücüleri güncellemiyor ve eski sürücüyü en güncel sürücülerin üstüne yazıyor.





  • İlginiz için teşekkürler. en güncel Sürücün notlarında zaten bu sorunun olduğundan bahsediyor ama ben yine de sizin kontrol etmemi istediğiniz yere kadar gittim ve sürücü tarihine baktım orada da en güncel sürüm gözükmekte.


    Kısaca Amd'nin sorunu düzeltmesini beklemekten başka çarem yok. Neyse ki çok sık karşılaştığım bir durum değil :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.