Şimdi Ara

MountPointManagerRemoteDatabase

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bilgisayarı kmple formatlıyorum. Bütün diskleri yeniden oluşturuyorum. Fakat bir kaç gün geçtikten sonra system volume information icinde, MountPointManagerRemoteDatabase ve tracking adında iki dosya çıkıyor. Ardından taktığım bütün flash larda rundll ve autorun copy to shortcut(1) copy to shortcut(2) copy to shortcut(3) dosyaları çıkıyor. Her gün format atıyorum bazen 1 bazen 2 gün sonra yine aynı şeyler oluyo

    xp yüklerken flashlar dahil tüm diskleri yeniden oluşturuyorum ama yine oluyor. MountPointManagerRemoteDatabase virüs değil deniyor ama bu dosya çıktıktan sonra flash bellekler de rundll zamazingosu çıkıyor.

    Sizce ne yapmalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Evet o dosyalar virüs değil ama rootkit gibi zararlı yazılımların saklandığı yegane sistem dosyalarıdır. Kendilerini sisteme gömerek AV lerden saklanırlar. Yedekleriniz v.s. varsa onları pcye yüklerken sisteme bulaşan bir zararlı buna sebep oluyor olabilir.

    Sağlam bir AV ile taratın. (Avira, Kaspersky, Norton, BitDefender, Panda, TrendMicro v.s... bir kaçını deneyebilirsiniz.)

    Sağlam bir antirootkit ile de taramanızı tavsiye ederim. Avast'ın antirootkiti iyidir mesela veya başlı başına antirootkit yazılımlar vardır. SpyBot gibi...

    Malwarebytes Anti-Malware yazılımını da denemenizi tavsiye ederim.

    Bunlardan sonuç alamazsanız, windows'u güvenli modda başlatıp Combofix'i deneyebilirsiniz.

    Bunların dışında; bu virüs değil belki sistem hatasıdır. Sistemi onarmak için Advenced System Care ve Windows onarım araçlarını kullanabilirsiniz.
    Mesela bu araçlardan biri:
    http://www.systweak.com/registrycleaner/2005/

    HiJackThis programı ile analiz yapıp analiz sonucunu forumdaki hijackthis konusunda paylaşarak çözüm yolu bolmaya çalışabilirsiniz. Yardımcı olurlar...




  • Yedek olarak sadece belgelerim klasörünü dvd e yazdırmıştım. Sistemi kurduktan sonra bilgisayara atıyorum ama bazen hemen aynı sorun çıkıyor bazen de bir kaç gün sonra. Birde emule u yazdırmıştım dvd ye temp ve incoming dosyaları hariç. Dvd den de geçiyor olabilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usual_suspect

    Yedek olarak sadece belgelerim klasörünü dvd e yazdırmıştım. Sistemi kurduktan sonra bilgisayara atıyorum ama bazen hemen aynı sorun çıkıyor bazen de bir kaç gün sonra. Birde emule u yazdırmıştım dvd ye temp ve incoming dosyaları hariç. Dvd den de geçiyor olabilirmi?

    Durumu çok geniş ele almak lazım. DVD'den de geçiyor olabilir.

    Şöyle bir ihtimal de var(çok çok düşük bir ihtimal). Benim başıma gelmişti. Windows güncellemesinden kaynaklı sistem hataları olabilir. Bunların kesin çözümü pek bilinmemekle birlikte deneme-yanılma yöntemi ile çözenler gördüm. Ben de 1-2 haftada anca çözmüştüm. Combofix ve bir kaç bakım aracı ile.
  • Dün gece Windows 7 kurdum ardından avast kurdum. Yedeklediğim dvd yi taratınca 2 tane tehdit buldu emule içinde. Dün emule dahil bütün programları kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.