Şimdi Ara

Motul Mocool ve Water Wetter Hakkında (Motor soğutma Sıvıları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2004 civic. Mevcut aracıma lpg taktırdığım için ve lpg nin de benzine göre motorda daha yüksek ısı ürettiğini bildiğim için de bunun etkilerini azaltmak istiyorum. İnternette yaptığım araştırmalarda bu iki motor soğutma sıvısının yük altında mevcut motor bloğu sıcaklığını , motul mocool 15 Celciusa kadar, Water Wetter 20 Celciusa kadar düşürdüğünü okudum. Üreticilerin kendi iddiası tabi bunlar. Saf su ile belirtilen oranlarda karıştırıldığında bu etkiyi elde ediyorsunuz ve mocoolu %5 oranında karıştırıyosunuz suyla. Yani yarım litrelik ürünle 10 litre soğutma sıvısı elde edilebiliyor. Yalnız şöyle bir sıkıntı var bu iki ürün de antifrizli değil. Teknik bilgilerine baktığımda donma noktalarıyla ilgili hiç bir bilgi de yok. Yani ben bunu su donarsa bu katkı da donar olarak algılıyorum. Antifrizle karıştırılıp da kullanılabiliyorlar fakat water wetter sadece su ile kullanıldığında 6 silindirli tam yükte kullanılan bir chevy i 18 celcius soğuturken antifriz ilave edilirse 10 celcius soğutuyor. Yani antifriz tam verimli çalışmalarını önleyen bir şey. Fiyatları da 65 ile 120 tl arasında değişiyor. Water wetter Türkiye'de yok .Amazon'dan alırsanız şu anki fiyatı kargo dahil 65 tl. Mocool ise Türkiye'de mevcut zaten fiyatı da 60-120 arası değişiyor. Sizler bu ürünleri ya da bunların benzerlerini kullandınız mı? İzlenimleriniz neler? Ya da 10 celcius daha soğuk motor bloğu için bu para değer mi? Ömürleri ile ilgili de bir bilgi yok ama 5 yıl kullanıp da sorun yaşamadığını söyleyener vardı yabancı forumlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zcustun -- 30 Haziran 2017; 11:55:0 >







  • %50 antifriz %50 su koy yeter.

    Radyatör düzgün olsun, lpg ayarın düzgün olsun sıkıntı çıkarmaz. Japon motorları zaten extra sağlam. Sıkıntısız binersin.

    Çok kafana takılıyorsa bir boy büyük (artık onu nerden bulursun bilemem) radyatör alabilirsin veya yağ soğutucusu takabilirsin.

    Diğerleri parana yazık
  • Accent era var bende motor içi sıcaklığını etkileyen benzin yada lpg den çok yüksek devirli kullanılması. Lpg ısı değerleri ile benzin arasında ahım şahım bir fark yok. Lpg eğer fakir karışım yanarsa sübap erimesi olayı oluyormuş. Ltft ve stft toplam değeri 0dan yüksek ise fakir karışım düşük ise zengin karışım demektir. Hyundai de eğer araçta sorun yoksa motor ısınma problemi yok. Aracımda ısı göstergesi bile yok gerek görmemişler. Elm327 ile değerlerine bakıyorum. 80 90 arasında gidiyor suyun ısısı. Motor içi sıcaklıkta gördüğüm en yüksek değerde 870 derece onuda benzinde iken yaptım. Ayrıca era da kullanma kılavuzunda belirtilen özellikleri taşımayan antifriz kullanılmasını bile istemiyorlar çünkü alüminyum olduğu için farklı antifrizler ile sistem zarar görebilirmiş. Bence kullanmayın. Kullanma kılavuzunda yazana dikkat edin. Radyatör de iş yoksa ne koysanız işe yaramaz çünkü ve ayrıca motorun zaten çalışmayı sevdiği bir sıcaklık vardır ve o aralıkta tutmayı sever sıcaklığı. Sübap erimesi olmasın istiyorsan lpg ayarını düzgün yaptırman lazım. Sizden farkım elm327 cihaz ile motor içi sıcaklığını da görebiliyorum o da motora yüklenince ve yüksek devirlerde artıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mocool işe yarıyor ama öyle 10 15 derece değil. Benim arabanın standart 102 derece olan çalışma sıcaklığını 99 sabit dereceye düşürdü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.