Şimdi Ara

Motor Üfleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Aracın motor kapağını açtığımızda hafif bir üfleme var yani renksiz bir hava çıkışı var.(renkli değil yani yağ yakmıyor)
    rölantideyken oluşan bu üfleme durumu rölatideyken gaza basınca kesilmesimi gerekir?bilginiz var mı?



  • evet kesilmesi gerekir. sizin aracınızdaki üfleme normal gibi görünüyor. yağ yakan arabaya bak araç bi süre yol yapmış motor sıcak. durdur. ve yağ kapağını aç. eğer duman veya isli bir hava çıkarsa o zaman motor gitmiştir. ve yağ yakması da önemli bir gösterge. yağ yakan aracın yağı 1000-2000 kmde azalmaya ve rengi siyahlaşmaya başlar
  • Konu biraz eski gerçi ama başlıkdan dolayı yazıyorum,yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.astra g 1.6 aracıma komple motor yaptırdım araç daha 200km yaptı ama yağ çubuğnu çekince üfleme gibi hava geliyor.motor pistonlar ve segmanlar alışmadığından mı yoksa motor düzgün yapılmamış olabilir mi?tabiki rektefiye motor hiç bi zaman orjinali gibi olmaz ama bu yağ cubuğu üflemesi aklımı karıstırdı.umarım motor alısana kadardır.bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden saolun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk00

    Konu biraz eski gerçi ama başlıkdan dolayı yazıyorum,yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.astra g 1.6 aracıma komple motor yaptırdım araç daha 200km yaptı ama yağ çubuğnu çekince üfleme gibi hava geliyor.motor pistonlar ve segmanlar alışmadığından mı yoksa motor düzgün yapılmamış olabilir mi?tabiki rektefiye motor hiç bi zaman orjinali gibi olmaz ama bu yağ cubuğu üflemesi aklımı karıstırdı.umarım motor alısana kadardır.bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden saolun..

    yağ çubuğunu çekince veya yağ kapağını açınca gelen üfleme tek başına birşey ifade etmez,bunu hep söylüyorum ama eski tamirciler batıl inançlarından vazgeçmiyor,bugün sıfır arabanın yağ kapağınıda açsan içerdeki çalkalanmadan dolayı üfleme yapar.yağ yakan motorun en bariz belirtisi eksozdan çıkan açık mavi duman ve yağ aksiltmesidir,piston ve gömlekler değiştiyse orjinali gibi olur,saygılar.




  • Dizel arabalar her zaman üfler ama mavi ya da siyah renkli üflüyorsa sorun var demektir.
    Benim Getzimde de son 2 aydır sabah ilk çalıştırdığımda mavi duman atıyor sonra kesiyor.
    Ama yağı değişeli 7000 km oldu hiç eksilme yok.
    Araç 127 binde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.