Şimdi Ara

Motor tekliyor ve stop ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2004 1.6 FSI otomatik vites Golf sahibiyim. Araç 66.000'de ve benzinli. Bugün yaklaşık 5 defa arabam düşük hızda giderken ya da tam duracakken stop etti. 1-3. vites arası devir ibresi birden sapıtıyor 0-2000 arası gidip geliyor gaza basmazsam stop ediyor. En son yaptığında motor ikaz lambası da yandı. Problemin kaynağı nedir, başıma çok masraf açılır mı? Aracı yetkili servisinde yeni bakıma verdim, NOX sensörü değişti bununla bi alakası var mıdır?



  • belki sorunu çözmüşsünüzdür fakat başka arkadaşların da aynı sorunda bilgi sahibi olması için cevap vereyim. 96 model polo kullandım bi süre, aynı sorun onda da vardı. Zaman zaman devri yükseltip belli bir seviyeye sabitliyordu. Sanırım yavaş, yavaş ısınmaya başlıyor olsa gerek ki rolanti halinde ya da düşük devirde öksürmeye başlıyordu. Bunun yegane sebebi gaz kelebeğidir. Kirlenmiş, deforme olmuş ya da olmaya başlamış gaz kelebeği açılıp, kapanmaz hale gelip gazı veremediğinde boğulur ve stop eder. yani rolanti veya ayak gazda olmadığında normalde verilen gazı veremez ve bunu sürücüden bekler. Gaza basılıp devir sürekli yüksek tutuldugunda araç stop etmez. Bu her araçta olsa da volkswagenlerde sıkça rastlanan bir durumdur. Özel bir temzileyiciyle 15 lira civarına temizleniyor fakat birkaç gün idare ediyor yine kirleniyor. En iyisi sıfırından almak, onlarda 400 civarı bir rakama tekabul ediyor.




  • Problemin kaynağı EGR'nin kurum kaplamasıymış. EGR'yi temizletince sorun halloldu.
  • EGR valfi yada boğaz kelebeği yada gaz kelebeği denir. Hepsi aynı şeydir. Temizletmek kısa süre fayda sağlayabilir fakat eninde sonunda değişmeniz gerekecektir. Katkılı benzin kullanımı bu parçanın ömrünü uzatıyor. Standart kurşunsuz benzin yerine piyasada çeşitli adlarla satılan katkılı benzinleri kullanmakta fayda var. Temizlettiğiniz bu parça yaptığınız km. ye göre en fazla 1 yıl içinde tekrar bozulacaktır.

    İyi günler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autotechvw


    EGR valfi yada boğaz kelebeği yada gaz kelebeği denir. Hepsi aynı şeydir. Temizletmek kısa süre fayda sağlayabilir fakat eninde sonunda değişmeniz gerekecektir. Katkılı benzin kullanımı bu parçanın ömrünü uzatıyor. Standart kurşunsuz benzin yerine piyasada çeşitli adlarla satılan katkılı benzinleri kullanmakta fayda var. Temizlettiğiniz bu parça yaptığınız km. ye göre en fazla 1 yıl içinde tekrar bozulacaktır.

    İyi günler...


    % katılıyorum. belliki işinizin ehlisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.