Şimdi Ara

MOTOR SILK, KOYMADAN ÖNCE BUNU MUTLAKA OKU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
16.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007 MODEL SUBARU LEGACY ARACIMIN GECEN AY AĞIR BAKIMLARINI YAPTIRIRKEN SENSÖRLERE DE Bİ EL ATIP TEMİZLEYELİM DEDİK. AMA Bİ SORUNLARI DA YOKTU.EGZANTRİK SENSÖRÜ PIRIL PIRILDI GERİ TAKTIK. SONRA ARACIM BAKIMLI TEMİZ KULLANMAYA BAŞLADIM. HİÇ BİR SORUNUM DA YOKTU. ARACIM 190.000 KM DE OLDUGUNDAN DOLAYI Bİ ARKADASIM BANA MOTORL SILK KULLAN DEDİ. ACAİP GÜZEL BİŞEYMİŞ!!! NEYSE Bİ GÜN GİTTİM ÇOK SEVDİĞİM BİR YAĞ TOPTANCISI Bİ ABİMDEN ORJİNAL MOTOR SILK ALDIM. ARAC ZATEN SICAKTI, YAĞI YENİYDİ ZATEN ÜZERİNE MOTOR SİLKİ ÜÇ DAKİKA ÇALKALAYIP KOYDUK. ARACI ÇALIŞTIRDIM. BEKLEDİMKİ SES SEDA KESİLSİN. Bİ DE NE GÖREYİM. ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN 1 DAKİKA SONRA ARIZA LAMBAM YANDI. SERVİSE GÖTÜRDÜM. GÖTÜRÜRKENDE ARABAM RESMEN YARI GÜÇTE GİDİYORDU RESMEN BOGULUYORDU , GAZ MAZ YEMEDİ 100 KM YE BİLE ÇIKAMAZDDI O DERECE. EGZANTRİK KONUM SENSÖRÜ ARIZASI YAZIYORDU. YIKILDIM. Bİ TON MASRAF OLACAK DİYE. SERVİS BAKIMI YAPAN SERVİSİN ARACIN TRİGERİNİ DOGRU TAKMADIGINI İDDİA ETTİ SENTİL ATLAMIŞ DEDİ. İNANDIM GİTTİM TAKAN TRİGERİ TAKAN SERVİSE , FAKAT BAKIMLARIMI YAPAN BU SERVİSTEKİ YETKİLİ BÖYLE BİŞEY ASLA OLAMAZ AMA YİNE DE BAKALIM DEDİ. AMA KAFAMI KURCALAYAN NOKTA ARACI BAKIMDAN ALDIGIM GÜNDEN BERİ SAAT GİBİ ÇALIŞIYORDU. ROLANTİ VS. HİÇBİR SORUNUM YOKTU. 200 KM HIZA RAHAT ÇIKABİLİYODUM YAKITIM ARTMAMIŞTI HATTA AZALMIŞTI VS. SERVİSTEKİ YETKİLİYE BUNLARI DA SOYLEYİNCE ADAM KESİNLİKLE O ZAMAN TRİGER OLAMAZ SORUN DEDİ. OLSAYDI BASTAN BERİ OLURDU DEDİ VE HAKLIYDI. HATA KODUMU SİLDİ Bİ TEST YAPTIM YANDI TEKRAR SİLDİ TEKRAR YANDI DERKEN ŞU SENSÖRÜN DERDİ NE DİYE AÇTIGIMIZDA (Kİ BU NOKTADA MOTOR SILK KOYDUGUMU DA SERVİS YETKİLİSİNE İTİRAF ETTİM Kİ ADAM AÇMADAN ŞUNU DEDİ ; O KATKIN KESİN SENSÖRÜN OKUMA MANYETİK GÖZÜNÜ BOZMUŞTUR'' DEDİ. AÇTIK SENSSÖRÜ ÇIKARDIK Kİ SENSÖRÜN 2 MM LİK GİRİNTİ ŞEKLİNDE OLAN 2 MM ÇAPINDAKİ OKUMA BÖLĞESİ SIVANMA TARZINDA BEYAZ-BEJ ARASI RENKTE Bİ ÇAMURLA DOLMUŞTU. HER DERDE DEVA BALATA SPREYİ İLE TEMİZLEMEYE ÇALIŞTIK OLMADI, BEN RİSKİ GÖZE ALARAK ORAYA TOPLU İĞNE SOKARAK ÇAMURU KAZIDIM VE YUVADAN ÇIKARDIM. SONRA YİNE SPREYLE İYİCE TEMİZLEDİK. TEMİZLEYİNCE ALTTAN PARLAK METAL OKUYUCU ORTAYA ÇIKTI.HEMEN MOTOR YAĞINI DEĞİŞTİRDİM TAKTIK SENSÖRÜ VE BU YAZIYI YAZMAK İÇİN EMİN OLMAK İÇİN BEKLEDİĞİM 1 HAFTA BOYUNCA DA SORUN ÇIKMADI ARABA SAAT GİBİ. BAŞKA ARABALARIM DA OLDU VE HİÇBİRİNDE BEMBEYAZ RENKLİ BİR ÇAMURA RASGELMEDİM. USTA DA GELMEMİŞ. BEN ONUN MOTOR SILK DENİLEN O BEYAZ-BEJ RENKTE SIVIYA AİT OLDUĞUNA ADIM KADAR EMİNİM. ÇÜNKÜ MOTUL MARKA SUBARUNUN ÖNERDİĞİ MOTOR YAGINI KULLANIRIM VE BASKACA ARACIMA HİÇBİR KATKI MADDESİ DE GİRMEDİ. ÜSTELİK GECEN AY O SENSÖR GICIR GICIRDI.
    SÖZÜN KISASI; PİSTONLARA ARAYA DOLGU YAPARAK YADA KÜÇÜK MİKRON BOYUTUNDA BİLYE GÖREVİ GÖREREK ARACI KORUDUGU SÖYLENEN MOTOR SILK (Kİ EĞER BU DOGRUYSA BİLE) SENSÖRÜN ÖNÜNE RESMEN BİRİKMİŞTİ. BU MOTORDA BASKA YERLERİ DE TIKAR BUNA ADIM KADAR EMİNİM. VE BU KATKIYI KOYUP DA ARACI DÜZELENLER OLSA DA BU KATKIYA BAGLAMAYIP BASKA SEBEPLERDEN HATA VAR SANAN BİR SÜRÜ KİŞİ OLDUGUNA DA EMİNİM. MOTOR SILK YÖNETİCİLERİ BUNU OKUYUP TA YA KARDEŞİM BİZİM ÜRÜN BUNU YAPMAZ DERLERSE DİYE DE ; KORKUMDAN SENSÖRU BOZARIM DİYE O GÜZUN KENARLARINI İĞNEYLE KAZIYAMADIM ORDA O ÇAMUR GİBİ MADDEDEN ÖRNEK HALA DURUYO HODRİ MEYDAN GELSİNLER SENSÖRÜ SÖKÜP ORDAKİ MADDEYİ ANALİZ EDİP MOTOR SİLK İLE KAŞILAŞTIRALIM. BEN DOKTOR OLDUGUMDAN DOLAYI BAGIMSIZ LABORATUAR DA BULURUM.
    BUNU YAZMAYI BOYNUMUN BORCU BİLEREK YAZDIM. ŞAHSİ KANAATİM HALA BORLU BU ÜRÜNLERİN AŞINMIŞ MOTORDA İŞE YARADIGIDIR AMAAAAA; MOTOR SİLK VE BENZERİ ÜRÜNLER İÇİN BUNLARIN ARACINIZA ASLA BİR ZARARI YOKTUR GİBİ LAFLARIN DA KESİNLİKLE YALAN OLDUGUNA EMİNİM.







  • okunacak gibi değil, gözüm düştü daha 2. satırdayken.

    mesajı düzeltip, aralarında boşluk bırakın bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AliUmut07

    okunacak gibi değil, gözüm düştü daha 2. satırdayken.

    mesajı düzeltip, aralarında boşluk bırakın bari.

    Paragraf sorularından biliyoruz ki, en son cümleyi okumak yeterli. Üst taraf zaten okunamaz.

    "ŞAHSİ KANAATİM HALA BORLU BU ÜRÜNLERİN AŞINMIŞ MOTORDA İŞE YARADIGIDIR AMAAAAA; MOTOR SİLK VE BENZERİ ÜRÜNLER İÇİN BUNLARIN ARACINIZA ASLA BİR ZARARI YOKTUR GİBİ LAFLARIN DA KESİNLİKLE YALAN OLDUGUNA EMİNİM."
  • Bence yararlı bir ürün çok faydasını gördum
  • böyle katı tavsiyeleri verenler keşke yeni üye olmasa
  • Eski motorlarda etkisi nedir acaba? Karbüratörlü kara düzen motorlarda..
  • Doktor oldugunuzu belirtmişsiniz.İmkan olsaydıda keşke doktor yazınız ile yazsaydınız,daha rahat okurduk.
  • Doktor bey klavyeniz bozuk galiba
  • bende de ix35 var geçen az kalsın .
    marka vermiycem
    bende buna benzer bir katkı koyacaktım son anda vaz geçtim
    bence bu tarz katkılar her araçta olmuyor biraz teknik bir konu malzemenin raf ömrü varmı yokmu onu bile
    satanların bilkdiğini zannetmiyorum
  • Bu tür bor katkılı yağların yeni model araçlarda kullanılması tavsiye edilmiyor.Genellikle eski model ve kmsi yüksek, özellikle karbüratörlü araçlarda çok daha etkili.Vaktinde 99 model 350 bin km.de ki taksi çıkması Şahin aracıma kullanmıştım ve gerçekten çok faydasını görmüştüm.Şu anda 98 model Proton kullanıyorum ama kesinlikle kullanmam.Araç enjeksiyonlu ve km.si çok düşük(105 bin).Eğer Broadway,Şahin,Europa tarzı eski model karbüratörlü bir aracım olsaydı yine kullanırdım.

    Ayrıca piyasada özellikle Motorsilk'in çok fazla çakması var.Alacaksanız resmi sitesine girip sitesinde yazan satıcılardan ya da Hepsiburada'dan almanızı tavsiye ediyorum.Başka yerden almayın.Konuyu açan arkadaş belki çakma olanından almıştır bilemiyorum ama dediğim gibi piyasada bol miktarda çakması mevcut.
  • hocam kesin göz doktorusun.milletin gözü bozulsun diyemi yazdın böyle bu arada motor silk hakkındaki düşüncelerinize harfi harfine katılıyorum.normak zamanında yağını değiştirmekten daha iyi bir motor koruyucu yok bence.o kadar motor yağı üreticisi firma bu işi demek ki motor silk kadar bilmiyor.bir bu adamlar çözmüş işin sırrını
  • bozuk yazı için özür. yeni üye olmakla kati öneri vermenin ne alakası var onu da anlamış degilim. böyle yazan arkadas lütfen sen bol bol motor silk koy.
  • Kesinlikle bende tavsiye etmiyorum, zamanında bu motor yağı katkılarına çok merak salmıştım piyasadaki favori 2-3 ürünüde denedim ne yakın tasarrufu sağladım ne de motor performansında artış gördüm, psikolojik olarak ilk zamanlarda biraz sesin azaldığını hissettim ancak 1 ay geçtikten sonra o farkta hissedilemez oluyor, ekstra olarak bu katkılardan sonra araç soğukken çok zor çalışıyor, harareti düşürür diyorlar o da yalan.

    Daha yağ değişim km si gelmeden dayanamayıp yağımı değiştirdim hiçbir yağ katkısıda koymadım motor gerçekten sessizleşti, ilk çalıştırmada daha rahat çalışır hale geldi, hararet düştü, motor daha iyi tepki vermeye başladı, tek gerçek yağ değişimidir
  • Bu aralarda Motor Silk konuları uçtu gitti yahu.



    http://resim.donanimhaber.com/m_37394719/mpage_1//tm.htm#72155901

    Bana göre süper ürün. Renault Clio, Kia Cee'd ve Honda Civicte kullandım, hiçbir zararını da göremdim. Bilakis tüm araçlarıma olumlu katkısı oldu. Her aracımda da mutlaka kullanacağım. Ama sadece MOTOR SILK olanı kullanacağım.




  • ölmüş motora kalın yağ ,motorsilk,bor falan hikaye kardeşim
  • bu yazıyı motor sılk koy ya da koyma diye yazmadım. öyle olsa başlığı öyle olurdu. sadece kar zarar oranına göre kendiniz karar verin. benim artık düşüncem kendi aracıma asla ama asla koymamak olacaktır. yıl 2013 oldu bu ürün yıllar önce çıkmasına ragmen hala hiçbir otomobil ya da iş makinası firması vs. bu ürünü kullanmayı önermiyor.

    şöyle düşünün basitçe; yıllardır renolarda arabanın bir yerinde ''elf'' etiketi vardı, yani ''elf'' i öneriyoruz diye, ama dedim ya bu ürün çıkalı 6-7 yıl oldu hangi marka öneriyor?? cevap hiçbiri. peki hangi marka koymayın böyle şeyler diyor? cevap: hepsi. ben bi hata yaptım herkesi de uyardım. böyle inadına gibi mesaj yazanlar için tek diyeceğim sizin aracınız size benimkisi bana.
  • bi de benim motor silk in çakmasını aldıgımı düşünenlere cevabım: çok sağlam bir yerden aldım ama bi ihtimal eger öyleyse daha tehlikeli değil mi bu durum. neye göre orjinali alınacak?? bu kadar sakat bi ürün için en azından kendi sitesinde ürünün orjinal oldugunu bulabileceğimiz bir barkod yada kazı kazan tarzı bi sistem olması gerekmezmiydi?? kazınır etiket çıkan yazı kod şifre her neyse netten kontrol edilir kendi sitesinden. çünkü giden 80-90 lira para değil sadece; bi ton masrafa yol açar çakması. Bi kere firma müşteriyi böyle korumuyorsa da bitmiştir benim için.ciddiyetsizliktir bu!!
  • bende geçenlerde wurth ün enjector temizleyicisinden koydum, araba a.g dağıttı, aman diyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfatih

    2007 MODEL SUBARU LEGACY ARACIMIN GECEN AY AĞIR BAKIMLARINI YAPTIRIRKEN SENSÖRLERE DE Bİ EL ATIP TEMİZLEYELİM DEDİK. AMA Bİ SORUNLARI DA YOKTU.EGZANTRİK SENSÖRÜ PIRIL PIRILDI GERİ TAKTIK. SONRA ARACIM BAKIMLI TEMİZ KULLANMAYA BAŞLADIM. HİÇ BİR SORUNUM DA YOKTU. ARACIM 190.000 KM DE OLDUGUNDAN DOLAYI Bİ ARKADASIM BANA MOTORL SILK KULLAN DEDİ. ACAİP GÜZEL BİŞEYMİŞ!!! NEYSE Bİ GÜN GİTTİM ÇOK SEVDİĞİM BİR YAĞ TOPTANCISI Bİ ABİMDEN ORJİNAL MOTOR SILK ALDIM. ARAC ZATEN SICAKTI, YAĞI YENİYDİ ZATEN ÜZERİNE MOTOR SİLKİ ÜÇ DAKİKA ÇALKALAYIP KOYDUK. ARACI ÇALIŞTIRDIM. BEKLEDİMKİ SES SEDA KESİLSİN. Bİ DE NE GÖREYİM. ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN 1 DAKİKA SONRA ARIZA LAMBAM YANDI. SERVİSE GÖTÜRDÜM. GÖTÜRÜRKENDE ARABAM RESMEN YARI GÜÇTE GİDİYORDU RESMEN BOGULUYORDU , GAZ MAZ YEMEDİ 100 KM YE BİLE ÇIKAMAZDDI O DERECE. EGZANTRİK KONUM SENSÖRÜ ARIZASI YAZIYORDU. YIKILDIM. Bİ TON MASRAF OLACAK DİYE. SERVİS BAKIMI YAPAN SERVİSİN ARACIN TRİGERİNİ DOGRU TAKMADIGINI İDDİA ETTİ SENTİL ATLAMIŞ DEDİ. İNANDIM GİTTİM TAKAN TRİGERİ TAKAN SERVİSE , FAKAT BAKIMLARIMI YAPAN BU SERVİSTEKİ YETKİLİ BÖYLE BİŞEY ASLA OLAMAZ AMA YİNE DE BAKALIM DEDİ. AMA KAFAMI KURCALAYAN NOKTA ARACI BAKIMDAN ALDIGIM GÜNDEN BERİ SAAT GİBİ ÇALIŞIYORDU. ROLANTİ VS. HİÇBİR SORUNUM YOKTU. 200 KM HIZA RAHAT ÇIKABİLİYODUM YAKITIM ARTMAMIŞTI HATTA AZALMIŞTI VS. SERVİSTEKİ YETKİLİYE BUNLARI DA SOYLEYİNCE ADAM KESİNLİKLE O ZAMAN TRİGER OLAMAZ SORUN DEDİ. OLSAYDI BASTAN BERİ OLURDU DEDİ VE HAKLIYDI. HATA KODUMU SİLDİ Bİ TEST YAPTIM YANDI TEKRAR SİLDİ TEKRAR YANDI DERKEN ŞU SENSÖRÜN DERDİ NE DİYE AÇTIGIMIZDA (Kİ BU NOKTADA MOTOR SILK KOYDUGUMU DA SERVİS YETKİLİSİNE İTİRAF ETTİM Kİ ADAM AÇMADAN ŞUNU DEDİ ; O KATKIN KESİN SENSÖRÜN OKUMA MANYETİK GÖZÜNÜ BOZMUŞTUR'' DEDİ. AÇTIK SENSSÖRÜ ÇIKARDIK Kİ SENSÖRÜN 2 MM LİK GİRİNTİ ŞEKLİNDE OLAN 2 MM ÇAPINDAKİ OKUMA BÖLĞESİ SIVANMA TARZINDA BEYAZ-BEJ ARASI RENKTE Bİ ÇAMURLA DOLMUŞTU. HER DERDE DEVA BALATA SPREYİ İLE TEMİZLEMEYE ÇALIŞTIK OLMADI, BEN RİSKİ GÖZE ALARAK ORAYA TOPLU İĞNE SOKARAK ÇAMURU KAZIDIM VE YUVADAN ÇIKARDIM. SONRA YİNE SPREYLE İYİCE TEMİZLEDİK. TEMİZLEYİNCE ALTTAN PARLAK METAL OKUYUCU ORTAYA ÇIKTI.HEMEN MOTOR YAĞINI DEĞİŞTİRDİM TAKTIK SENSÖRÜ VE BU YAZIYI YAZMAK İÇİN EMİN OLMAK İÇİN BEKLEDİĞİM 1 HAFTA BOYUNCA DA SORUN ÇIKMADI ARABA SAAT GİBİ. BAŞKA ARABALARIM DA OLDU VE HİÇBİRİNDE BEMBEYAZ RENKLİ BİR ÇAMURA RASGELMEDİM. USTA DA GELMEMİŞ. BEN ONUN MOTOR SILK DENİLEN O BEYAZ-BEJ RENKTE SIVIYA AİT OLDUĞUNA ADIM KADAR EMİNİM. ÇÜNKÜ MOTUL MARKA SUBARUNUN ÖNERDİĞİ MOTOR YAGINI KULLANIRIM VE BASKACA ARACIMA HİÇBİR KATKI MADDESİ DE GİRMEDİ. ÜSTELİK GECEN AY O SENSÖR GICIR GICIRDI.
    SÖZÜN KISASI; PİSTONLARA ARAYA DOLGU YAPARAK YADA KÜÇÜK MİKRON BOYUTUNDA BİLYE GÖREVİ GÖREREK ARACI KORUDUGU SÖYLENEN MOTOR SILK (Kİ EĞER BU DOGRUYSA BİLE) SENSÖRÜN ÖNÜNE RESMEN BİRİKMİŞTİ. BU MOTORDA BASKA YERLERİ DE TIKAR BUNA ADIM KADAR EMİNİM. VE BU KATKIYI KOYUP DA ARACI DÜZELENLER OLSA DA BU KATKIYA BAGLAMAYIP BASKA SEBEPLERDEN HATA VAR SANAN BİR SÜRÜ KİŞİ OLDUGUNA DA EMİNİM. MOTOR SILK YÖNETİCİLERİ BUNU OKUYUP TA YA KARDEŞİM BİZİM ÜRÜN BUNU YAPMAZ DERLERSE DİYE DE ; KORKUMDAN SENSÖRU BOZARIM DİYE O GÜZUN KENARLARINI İĞNEYLE KAZIYAMADIM ORDA O ÇAMUR GİBİ MADDEDEN ÖRNEK HALA DURUYO HODRİ MEYDAN GELSİNLER SENSÖRÜ SÖKÜP ORDAKİ MADDEYİ ANALİZ EDİP MOTOR SİLK İLE KAŞILAŞTIRALIM. BEN DOKTOR OLDUGUMDAN DOLAYI BAGIMSIZ LABORATUAR DA BULURUM.
    BUNU YAZMAYI BOYNUMUN BORCU BİLEREK YAZDIM. ŞAHSİ KANAATİM HALA BORLU BU ÜRÜNLERİN AŞINMIŞ MOTORDA İŞE YARADIGIDIR AMAAAAA; MOTOR SİLK VE BENZERİ ÜRÜNLER İÇİN BUNLARIN ARACINIZA ASLA BİR ZARARI YOKTUR GİBİ LAFLARIN DA KESİNLİKLE YALAN OLDUGUNA EMİNİM.

    Sahtesini satmışlardır sahtesi her yerde satılıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceki aracımda nnt borpower kullandım üzerine aracı 30 bin km kullandım sorun yaşamadım. Şimdi kullandığım araçta da motorsilk kullandım 30 bin km önce , herhangi bir sorun yok. İki ürünü de hepsiburada.com'dan aldım. Siz sahtesini almış olabilirsiniz.

    Edit : Konu hortingen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 3 Şubat 2014; 18:27:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.