Şimdi Ara

MOTOR NOSU RUHSATTA YAZANDAN FARKLIYSA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
77.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SONUNDA DAYANAMIYIP FIAT SERVISINE GIDIP GOSTERDIM. ARACI KALDIRIP BIR FILTREMI NE DEDILER ONUN ALTINDA YAZIYORMUS. MOTOR USUTUNDE YAZAN CENTIKTE SADECE BAS KISMINI YAZMISLAR VE GERISINI RUHSATA YAZMISLAR. BUNDAN BIR SIKINTI DUYMUSTUM. AMA SERVISIN OKUDUGU NOYA GORE SASI VE MOTOR NOSU DOGRU CIKTI.
    INANIN INANAMADIM. SERVISCILERE BILE SUPHEYLE BAKTIM ACABA RUHSATTAN FALANMI OKUDULAR DIUYE. ONALARDA YOK DEDILER 3 KURUS ICIN YAPMAYIZ. VELASIZ RUHSATLKA MOTOR NO TUTTU BENDE ALDIM ARACI. SIMDI MUAYNESINI BEKLIYORUM HADI HAYIRLUISI ARTIK.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: camkolonyasi

    SONUNDA DAYANAMIYIP FIAT SERVISINE GIDIP GOSTERDIM. ARACI KALDIRIP BIR FILTREMI NE DEDILER ONUN ALTINDA YAZIYORMUS. MOTOR USUTUNDE YAZAN CENTIKTE SADECE BAS KISMINI YAZMISLAR VE GERISINI RUHSATA YAZMISLAR. BUNDAN BIR SIKINTI DUYMUSTUM. AMA SERVISIN OKUDUGU NOYA GORE SASI VE MOTOR NOSU DOGRU CIKTI.
    INANIN INANAMADIM. SERVISCILERE BILE SUPHEYLE BAKTIM ACABA RUHSATTAN FALANMI OKUDULAR DIUYE. ONALARDA YOK DEDILER 3 KURUS ICIN YAPMAYIZ. VELASIZ RUHSATLKA MOTOR NO TUTTU BENDE ALDIM ARACI. SIMDI MUAYNESINI BEKLIYORUM HADI HAYIRLUISI ARTIK.


    Hayırlı olsun.

    No'ya baktıkları yeri not alın. TUV'de de oraya bakmalarını söyleyin.

    Bir de keşke servisten motor nosunun tespitine dair bir rapor alsaydınız. TUV'de onu gösterir direkt geçerdiniz.
  • aldım zaten ımzalı kaselı bır kagıt. yerını soyledı ama anlıyamadım. fıat servıste calısan hıc arkadas yokmudur acaba
  • Satan arkadaşın haberi varmı acaba numaranın farklı olduğundan ?
  • Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ben de 2000 model Fiat Sieana sahibiyim. Benim maceram bundan yaklaşık 6 sene önce başladı. Arabayı galerici bir arkadaşımdan almıştım. Sanırım 2004 ya da 2005 yılında aracın ilk muayenesine girdiğimde aracın üzerindeki şase no ile ruhsattaki no farklıydı. (60 olması gerekirken 30 yazılmış). Uğraşa uğraşa ilk satış faturasını buldum. Araba avisten satılmış ve satış faturası üzerine şase no yanlış yazıldığı için ruhsata da yanlış yazılmış. Ruhsat değişimi için gerekli işlemleri başlattık. Yeni ruhsat büyük uğraşlar sonucunda çıktı fakat o da ne!!! yeni ruhsata da yanlış numara yazılmış. Tekrardan trafik tescile gidip işlemleri başlattık. Bu sefer ordaki memur printerdan boş bir kağıda "6" rakamını basıp yeni ruhsatın üzerindeki "3" rakamının üzerine uhu ile yapıştırdı :D

    Satır başı yapıp motor numarası için çektiğim sıkıntıya geçiyorum. Bu seneki tüvtürk muayenesinde motor numarasının da farklı olduğu tespit edildi. "590" olması gereken numara ruhsatta "148" olarak yazıyordu. Muayene istasyonu bunu ek 1 formuna yazdı. Ruhsata lpg de işleteceğim için zaten ruhsat değişecekti. Muayene raporu, 2 adet ek1 formu, muayene faturası, lpg projesi ve faturası, aracın ilk satış faturası ve ruhsat ile birlikte trafik tescile başvurdum. bana 3 gün sonra gel dediler. dedikleri günde şubeye gittim. bana herhangi bir yetkili servise gidip motor numarasının bu olduğuna dair rapor istediler... bugün servise gidip dedikleri raporu almaya çalışıcam.

    özet olarak sanırım fiat sienalarda bu problem var. ya da aracın ilk satışı avisten yapıldıysa sanırım bu sorun ortaya çıkıyor.
    keşke almasaydın demek isterdi ama almışsın. hayırlı olsun diyelim...




  • Alma o arabayı alma....
  • benimde ruhsatın iki yaprağıdan birinde sorun çıktı ;
    şasi numarasında numara içindeki sıfırlar ruhsat yaprağının tekinde O (harf ) olarak yazılmış geçirmediler muayeneden..nasıl böyle bir hata yapılır anlamadım..
  • Arkadaşlar benim ruhsattada motor numarasının sadece biri yanlış yazılmış. Hepsi doğru ama yazan salak memur 1 rakamını I olarak yazmış sadece o tutumuyor geri bütün nolar şaşide dahil hiçbir sorun yok. Acaba bu ilerde bir sorun olur mu? Aracı alalı daha bir yıl oldu benim suçum yok tamamen yazan adamın işgüzarlığı. Yeni ruhsat falan filan parası isterlerse şubeyi dava edeceğim kafaya koydum. Zaten adamalr bir plaka basmışlar daha bir ay olmadan bütün boyaları döküldü geçenlerde de motor nosunun birinin yanlış olduğunu görünce iyi canım sıkıldı. gitsem şubeye hiç bir üçret alamdan değiştirirler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: camkolonyasi

    DURUM SU MESELA ARAC RUHSATINDAKI MOTOR NOSU:0303433
    MOTORUN UZZERINDE CENTIKTE (FIATLARDA ALIMINYIM BIR PLAKA) YAZAN NO:178B3000 GERİSİ YOK.
    BELKIDE GERISINI RUHSATA YAZDILAR BILEMIYORUM. 13 HANELIYMIS. HAL BOYLE OLUNCA HIC TUTUMUYOR.
    NE ZOR BI DURUM. SASI NOSUNDA PROBLEM YOK. BIREBIR DOGRU.. FIAT SERVISINI ARADIM MOTOR KAPAGINI SOKUP ALTINDA YAZARMIS. UCRETI 45 TL CEKTILER. EN SON CAGRE BU ARTIK.


    Serviste sorununa çözüm bulmuşsun ama diğer alacak kişiler bari boşuna panik yapmasın.

    Senin okuduğun plaka motor numarası değil motor kodu, motor numarası blokta yazar.Özetle telaşlanacak birşey yok.Motor numarasını ilk önce bulmak lazım.Bu işlerden anlamıyorsanızda bilen bir yere ( servis gibi) götürmek gerekli.Yoksa durup dururken hem telaş hem de insanları zan altında bırakırsınız.




  • atıyorum benim şasi no 52452512 yazacakken ruhsatta yazan gerizekalı memur 524525112 anlayacağınız 1 tane 1'i fazla yazmış devrinide geçen hafta aldım abi adamlar bilerek yapıyorlar bunları dava edip analarını ---------- töv tövbe şu ramazan ayına giriyoruz adamı günaha sokuyorlar bu sıcakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keb@nlı23 -- 10 Ağustos 2010; 17:01:15 >
  • Peki arkadaşlar Ruhsattaki motor no ile LPG ruhsatındaki motor no tutmazsa ne olur ? nasıl bir işlem olur ?
  • Arkadaşlar bugün araç muayenesine gittim. Aracımın şase numarası ruhsatta .............29...... , yerine ..........92.... yazılmış yani iki rakam yer değiştirmiş. Bu durum Tuvtürk tarafından "Emniyetli Değil" olarak kusur belirlendi. "Araç Tespit Raporu" düzenlendi. Bu rapor doğrultusunda emniyete gittim. Her 2 tescil belgesi değişti. Toplam 155,5 TL ödemek zorunda kaldım. Peki beni bu duruma düşüren ekstradan para ödemek zorunda bırakan ayrıca ektradan zaman ve emek sarfettiren memurun hali öbür tarafta nice olacak. Sizce Allah affeder mi? İnşallah Affeder. Çünkü benim affetmem biraz zor. Hadi benim durumum orta halli , ya zaten kıt kanaat geçinen insanlar 155 TL ödemek zorunda bırakılırsa yapacakları bedduaları şimdiden duyar gibiyim. Dediğim gibi MEMURUN VAY HALİNE !!!
  • Ayrıca yukarıda belirttiğim raporda "motor no yanlış " denilmiş. Tabi bu eski uygulamalardan kaynaklanan bir durummuş meğer. Çoğu ruhsatta motor no kısa haliyle yazılıyormuş eskiden. Şimdi tamamını istiyormuş tüvtürk yeni ruhsat alacaklara duyurulur. Yaptıkları tespit raporu doğrultusunda motor no da uzun haliyle yazıldı. İki yanlış bir gerçek: Benim bu işte bir suçum yok.
  • motor no yanlış=hafif kusur....

    kardeşim şimdi hafif kusurun karşılığı,muayeneden geçer değil midir?

    yahu en güncel tuvtürk kusurlar listesine baktım,motor no okunmuyor,motor no bulunamadı,motor no yanlış= hep hafif kusur yazıyor.

    yani bu da demek oluyor ki,motor no kusur ama muayeneden geçer anlamına gelmiyor mu?madem geçemeyecek bi durum,neden ağır kusur yazmıyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydoglu1901

    Arkadaşlar bugün araç muayenesine gittim. Aracımın şase numarası ruhsatta .............29...... , yerine ..........92.... yazılmış yani iki rakam yer değiştirmiş. Bu durum Tuvtürk tarafından "Emniyetli Değil" olarak kusur belirlendi. "Araç Tespit Raporu" düzenlendi. Bu rapor doğrultusunda emniyete gittim. Her 2 tescil belgesi değişti. Toplam 155,5 TL ödemek zorunda kaldım. Peki beni bu duruma düşüren ekstradan para ödemek zorunda bırakan ayrıca ektradan zaman ve emek sarfettiren memurun hali öbür tarafta nice olacak. Sizce Allah affeder mi? İnşallah Affeder. Çünkü benim affetmem biraz zor. Hadi benim durumum orta halli , ya zaten kıt kanaat geçinen insanlar 155 TL ödemek zorunda bırakılırsa yapacakları bedduaları şimdiden duyar gibiyim. Dediğim gibi MEMURUN VAY HALİNE !!!

    Geçmiş olsun

    Benim anlamadığım görevinde görevli memur keyfi bir hata yapcak, sen hem vaktinden harcayacaksın hem cebinden , memura bişi olmayacak, hangi müslüman ülkede var buya burası ne ülkesi muz cumhuriyetimi kim verecek hesabını benim zamanım paramın ?




  • Ne yazıkki böyle. Emniyet dosyaya baktı hata daha önceki veya ondan önceki ruhsatlardan birinde yapılan yanlışlıktan kaynaklanmış. Bizden kaynaklansaydı ücretsiz değiştirirdik dediler. Bu lafın üzerine daha fazla gidemedim. Birde makbuz falan vermiyorlar. Makbuzu falan olsa idare mahkemesine de dava açabilirdim. Ancak şu aşamada boşa giden 155 TL ye yanıyorum.
    Uyarı: Siz siz olun araba alırken ruhsat bilgilerindeki motor ve şasi numaralarına mutlaka bakın !!!

    "Tecrübe üst üste yenen kazıkların toplamıdır" Varoş atasözü
  • Forum üyeleri merhabalar,
    Benim dikkatsizliğim memurun yanlışlığı ;
    İki yıl araç muayene yeri bitmişti yenisi için bir trafik müşavirliğine gittim yenisini 2 günde çıkardılar aldım ama 2-3 ay sonra bir
    yanlışlığı farkettim Trafik Belgesindeki ruhsatta olan motor şasi numarasında bir rakam yanlış yazılmış aynı yıl Araç Muayenesine girdim
    geçtim hatta muayenede hatayıda ben söyledim sadece hafif kusur olarak geçtim 2 yıl önce ., şimdi 4 ay sonra tekrar muayeneye gidecem
    ama ruhsattaki yanlışı nasıl düzeltebilirim hata benim değil Trafik Tescil memurundan kaynaklanan durumu nasıl halledebilirim gün
    içinde pak zamanım yok 1 günümü alsa eyvallah diyeceğim bilgisi olan arkadaş varsa aydınlatabilirmi? Şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.