Şimdi Ara

motor ikaz lambası sönmüyor ford fiesta...!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
54.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden



  • Aracı stop edip tekrar çalıştırdınız mı? Genelde motor ikaz lambaları uyarı amaçlı yanar ve stop edip biraz bekleyip tekrar çalıştırınca söner bu tabiki aracın bir sorunu olmadığı anlamına gelmiyor, son zamanlarda motor sesinde veya sürüşte bir problem veya değişik bir ses varmıydı?
  • YAkıttan olaiblir. Sorun varsa bilgisayara baglatın hata kodunu ogrenin hakan ustaya sorun cevabınızı alın.
  • motor ikaz lambası yanmasının sebebi arac kullanıcısına bir uyarı vermektir.
    aracın çalışmasında herangi bir problem yoksa eger en yakın bir yetkili yada özel servise gidip bir motor test cihazına baglatmak olmalı
    aracınızın arızası ile sorun yaşarsanız hata kodunu bana iletirseniz yardımcı olabilirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden


    Arızayla ilgili bilgi olmaz arkadaşım. 100'lerce hatadan biri olabilir. Hepsi için aynı ışık yanıyor. Arıza lambası yanınca arabayı fazla sürmeden bir an önce servise götürüp bilgisayara bağlatıp hata koduna bakmak gerekir. Neticede ciddi bir problem olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 26 Şubat 2009; 21:38:15 >
  • 10 gun falan ısık yandı sonra 2 3 gun söndü sonra tekrar yanmaya basladı.. surusunde cekısınde motor cekısınde herhangı bır degısıklık yok... servısede henuz goturmedım vaktım olmadıgı ıcın...... en kısa zamanda goturuyum.
  • depoyu eskidende benzin aldığın güvenilir bi yerde tam doldur gene yaparsa oktan artırıcı atarsın depoya düzelir
  • araca üreticinin önerdiği oktan dışında bir yakıt konursa mesela 95 yerine 97 ya da 98 o zaman bu arıza lambası yanabilir.çünkü araç 95 e göre ayarlıdır dolayısıyle konulan 97 ya da 98 bitirilir ve 95 konulur bir süre sonra da lamba söner.

    atmosferik motorlu benzinli araçlarda 95 oktanın üstünün kullanılmasının bir gereği yoktur.ancak aracınız turbo veya superchargerlı ise o zaman 98 kullanma zorunluluğu vardır.

    gene de bir ara 98 oktan çıktığında herkes aracına koydurmuştu ve birçoğu bırakın yakıt ekonomisini 95 oktanla yaptığından daha az yol yapmıştı ve çoğu da bu yakıtın turbo veya superchargerlı araçlarda kullanılması gerektiğini bilmiyordu.


    tekrar ifade etmek isterim ki aracınızın kullanım kitapçığında önerilen yakıt dışında bir yakıt araca koymayın.çünkü ilk olarak 02 sensörünü,sonra katalitik konvertörü bozacak ve en sonunda da arıza lambası yanacaktır.


    burada yazdıklarım yakıt ile ilgilidir, ama aracınızda başka sorunlar da olabilir bunu anlamanın en iyi yolu serviste arıza kodu alınmasıdır.


    kolay gelsin..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    10 gun falan ısık yandı sonra 2 3 gun söndü sonra tekrar yanmaya basladı.. surusunde cekısınde motor cekısınde herhangı bır degısıklık yok... servısede henuz goturmedım vaktım olmadıgı ıcın...... en kısa zamanda goturuyum.


    Dediğin gibiyse meteg'in dediği gibi yakıt ile alakalı olabileceği gibi, karışım ile de alakalı olabilir. Yani oksijen sensörüyle ya da hava filtrenin tıkanmış olmasıyla vs. alakalı olabilir. Bu durumda ya motordaki karışım arabanın tolere edemediği derecede fakir veya zengin hale geliyordur veya oksijen sensörün ya da katalitik konvertörün zarar görmüştür.

    Dediğim gibi, en iyisi en kısa zamanda aracını bilgisayara bağayıp hata koduna bakman olacaktır. Yetkili servise gitmene de gerek yok, artık bu cihazlardan hemen her yerde var. Tanıdık tamircin varsa bu işlem için para bile almaz.




  • Motor ikaz lambasından kastınız şu vanaya benzeyen,sarı renkli egzost lambası galiba.Eğer öyleyse aynı sıkıntı bende de olmuştu,yandı ve sönmedi.(Astra Harabam),dediğiniz gibi çekişte herhangi bir problem yok,ama insanı sinir ediyor.Sorun büyük değil bence,lamda sensörü de dedikleri oksijen sensörü ya arızalıdır, ya da kabloda temessızlık vardır.Hata koduna baktırıp sesnsörü değiştireeksiniz.Fakir karışıma sebep veriyorsa fazla yakar bildiğim kadarıyla,benimki zengin karışım yapıyordu ve yakıt sarfiyatını etkilemiyordu.Arabadan arabaya değişmekle beraber sensör fiyatı çok fazla değil,tahminen 150-200 ytl ye halledersiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden




  • Bende de 1.6 dizel 2006 ford fiesta var ışıklarda aracı kaldırdım 10 metre gitmeden ışık yandı arabayı boşa aldım sağa çektim 5 dk sonra çalıştırdım 1 saattir aracı kullanıyorum ışık daha yanmadı.Kılavuzdan okudum vites kutusu ısınması olabilir diyor eğer sönmüşse seyahatinize devam edebilirsiniz ama servise en yakın zamanda gelin diyor nedendir acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.