Şimdi Ara

Motor arızası - 8000 TL masraf!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    en kısa şekilde derdimi anlatmaya çalışacağım.

    Aracım Hyundai Getz 1.5 CRDi, 2007 model, 125.000'de.

    Bundan 2 yıl önce Hyundai servisine bakıma gittiğimde bana "Aracın motor bloğu çatlak. Masraf 5.000TL." dediler. "Çok" diyince "3500TL'ye yaparız ozaman." dediler. Elimde olmayınca tanıdık tamirhaneye götürdüm. "Motor bloğunda bir şey yok." diyip gerekli parçaları değiştirdiler, az masrafla çıktım.

    Geçen hafta Sabiha Gökçen Havalimanı'na varmadan 2-3 km kala hararet lambası yandı. Akrabalar uçağı kaçırmasın diye düşük devirde o son yolu da gittim. Havaalanında arabayı durdurup su kapağını açtığımda içinden çamur gibi yağ fışkırdı. Çekiciyle yukarda bahsettiğim tamirhaneye gittim. 3 gün sonra haber geldi; 7.500-8.000 TL arası (daha da çıkabilirmiş) masrafı varmış. Sadece bir parçası 1.600TL'ymiş. Contada sıkıntı yokmuş; arıza motordaymış. Arabaya bakmaya son gittiğimde motorun nekadar parçası varsa sökmüşler.

    Aynı problemi Hyundai bayisinde anlattım "Arabanın altından yağ aktı mı?" diye sordu; ki öyle oldu, "Ozaman kranka kadar inmiştir 5.000TL masrafı olur. 2. el araç almayı düşünüyorsanız aracınızı 13.000TL'ye sayarız. Fakat tabiki önce kendimiz bakmalıyız." dediler. (Yani daha çok da masraf çıkabilir anlamına geliyor.)

    Sorum şu: 8.000TL masraf normal mi? Tamirhane benden arabayı 11.250TL'ye almayı teklif etti.

    Yorumlarınızı bekliyorum.

    Saygılar







  • İkinci el bir çıkma motor bul arabayı hareket ettir ve hemen elden çıkar, verdikleri fiyat yeni sandık motor fiyatıdır, o arabaya yeni bir motor taktırmanın bir mantığı yok, benzer şey benim başıma geldi, araba hararet yapamaya başladı 2500 TL masraf ettim conta filan değişti, değişen bir şey olmadı daha sonra motor bloğu çatlak dediler, sandık motor 6-7 bin lira dediler, 2 bin TL ye çıkma bir motor bulduk, motoru değiştirdik, takılan motorda bitik çıktı, arabayı 3-4 bin TL eksik fiyata elden çıkarttım da kuruldum, arabayı ilk hararet yapmaya başladığında satmadığıma çok pişmanım, bir sürü hem zaman hemde para
    kayıbım oldu, bence sizde fazla masraf yapmadan arabadan kurulmaya bakın, çünkü düzen tutmuyor, uğraşmanın bir anlamı yok,
  • Ben de öyle düşünüyorum. Hiç uğraşmak istemiyorum. Bu durumda arabayı 11.250'ye vereceğim. En sağlıklısı bu sanırım...
  • Evet bir an önce elden çıkar ki sattığın adamın elinde patlasın araç. Ne de olsa haramzade şerefsiz 3 kuruşluk adamlar alıyor hep ikinci el araçları.



    Hey allahım verilen tavsiyeye bakar mısın.
  • Sanırım şu anlamda tavsiye verdi, yani ben öyle anladım: "Elden çıkar. Tamiriyle uğraşma. Tamirhane almak istiyor zaten; tamir edip öyle satacak." Ben de öyle yapacağım yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.