Şimdi Ara

Mortal Kombat Armageddon Wii İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wii için dövüş oyunu kıtlığını biliyoruz. Bu kıtlıkta vaha gibi bir oyun var ki oda tabiki Mortal Kombat Armageddon'dur.

    Oyunu ilk açtığımda, her zaman olduğu gibi, elimde sadece wiimote vardı.. Eğer oyun nunchak istiyorsa zaten mesajı ekranda çıkıyor çünkü.. Fakat bunda olmadı. Ekran açıldı ama ne profil açabiliyorsun nede Motor Kombat dışında hiçbir oyunu seçemiyorsunuz..

    Oyunu açarken mutlaka nunchak bağlı olsun. Hiçbir şekilde uyarı mesajı çıkmıyor. Madem bağlı değil o zaman motor kombat dışında sana oyun moyun yok diyor.

    Oyunu daha önce Xbox, Ps2'de oynamıştım. Bu yüzden aralarındaki farklar hemen göze çarpıyor:

    Grafik:

    Grafik kalitesi olarak Wii biraz geride kalıyor. Ps2 versiyonunda progressive scan özelliği var. Bu sayede component kablo ile LCD TV'nize bağladığınıza 720p'lik net görüntü elde ediyorsunuz. Wii'de ise malesef görüntü 480p'de kalıyor.

    Fakat grafiklerde yenilik yok demek yanlış olur. Ortamdaki ışıklandırmaya göre karakterin üzerindeki yansımalar üzerinde çalışılmış, böylece modellemeler daha gerçekçi bir hal almış.

    Yenilikler:

    Oyunun ilk olarak xbox ve ps2'ye çıkmış olması, daha sonra Wii'ye çıkmış olması ise bir avantaj. Şöyleki; gözüme çarpan bazı yeni hareketler oldu, çok birşey beklemeyin ama ufak düzeltmeler var (en azından hatırladığımdan farklı), daha önce rastlamadığım bir arenada gördüm.. en çok beğendiğim noktalardan biride, ana menüde önde bir karakterin yüzüne yakın markaj zoom yapılmışken arkada düşmanını boydan çekim görüyorduk. bunlar genelde kano-sonya, subzero-scorpion, shang tsung-liu kang'di.. Bunlara bir kaç yeni karakter daha eklenmiş. shao khan-sindel, raiden-shinnok, sektor-cyrax gibi

    Karakterler ise yeni olarak Khameleon diye, Chameleon karakterinin bayan versiyonu eklenmiş. Diğer tüm karaterler aynı. Kreate a Character hala mevcut.

    Bahsettiğim gibi; motor kombat, kreate a fighter gibi seçenekler yine var. Bunlara ek olarak "Endurance" modu eklenmiş. Henüz denemedim, o yüzden şimdilik bir fikrim yok.

    Kontroller: Oyunun asıl farklı kısmı..

    Oyunu isterseniz classic gamepad veya game cube gamepad bağlayarak ps2 xbox'taki gibi de oynayabiliyorsunuz..Ama Wiimote ve nunchakta olay farklı..

    Bu iki kontrolü yanyana getirdiğinizde bir gamepad'miş gibi oynayabiliyorsunuz (nunchak'ın analog kolu hareket, wiimote'un ok tuşları tekme, yumruk, A tuşu kapma)

    Fakat özel hareketleri Wiimote'umuz ile yapıyoruz.. Bu kısmı ben çok beğendim. Yapmanız gerek B tetiğine basılı tutarken karakterin hareketini yapıp tetiği bırakmak (geri ileri, yarım daire, aşağı yukarı vs)

    Özel hareket çektiğinizde Wiimote'dan sesi geliyor, buda çok hoş bir özellik olmuş.

    Ama dilerseniz nunchack'ın analog kolu ve tekme yumruk tuşlarını kullanarak da özel hareketleri çekebiliyorsunuz (scorpion'da analog ile geri ileri küçük yumruk yapınca "come here" hareketini, veya sub zero ile yarım daire küçük tekme ile buz atma vs) ama Wiimote'dan ses çıkmıyor.

    Ben özel hareketleri Wiimote'dan, Fatality'leri nunchak analog ve vuruş kombinasyonlarından yapıyorum.

    Bu kontroller için önce mutlaka Wii controller training bölümünü deneyin. İyi ce alıştıktan sonra arcade'e geçin.

    Akşam 1 saat kadar bakabildiğim oyuna. Şimdilik gözlemlediklerim bu kadar. Oynadıkça farklı şeyler bulursam yine burada sizinle paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 22 Temmuz 2013; 11:39:11 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.