Şimdi Ara

Monster ve Yaşananlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle clevo kasa ile alakalı olduğunu düşünüyorum aynı versiyon. Windows 10 u 2 tane msi kasada da kullanıyorum onlarda herhangibir sorun yokken bunda bukadar sorun olması düşündürücü...
  • realbyx R kullanıcısına yanıt
    Kasayla alakası yok bence. Mavi ekran hatası tamamen yazılımsal bir sorun ve ayrıca monster yeteri kadar bios ve ekran kartı güncellemesi sunmuyor. Bence bu büyük bir eksiklik monster için. Teknik servis kadar yazılımsal olarakta iyi olmalılar ki buda müşteri memnuniyetini arızalara karşı büyük bir önlem olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 10 Nisan 2016; 13:06:11 >
  • Çok haklısınız, bu işin babası msi imiş onuda öğrenmiş olduk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teknik serviste çalışırken bunun sebebini bulmuştum.
    Tam doğru vida delikleri açılmamış menteşe kollarına sıfır dünyanın en kaliteli lcd panelini oturtsanız dahi bu sorun olacak.
    Üretim esnasında menteşelerin milimetrik hassasiyetle açılması gereken vida delikleri doğru açılmadığından vidalar, panelin vida delikleriyle tamı tamına denk gelmiyor.
    Tüm vidalar bu hatalı yuvalara oturtulduğunda katman katman ince filmlerden oluşmuş bir o kadar nazik lcd paneller vida noktalarından bir baskıya uğruyor ve sonuç olarak lcd içindeki katmanlar baskı olan noktada birbirine yaklaşıyor. Bu yaklaşma sonucunda lcd üzerinde kimi noktada daha aydınlık kimi noktada daha az aydınlık bölgeler oluşuyor.

    Daha iyi anlatabilmek için bir menteşeye lcd paneller en az 3-3 toplam 6 vida ile sabitlenir.
    Sağda ve solda bu vidaların uzaklıkları arası belli bir standarda bağlı olarak atıyorum 3.00cm olsun. Panellerde bu standarda uygun olarak üretilsin. Fakat menteşelerdeki yuvaların arasında kimisinde 3.01cm kimisinde 3.02cm lik mesafe olsun. Bu mesafeler olsa dahi vidalar oturacaktır. Fakat vidalar otururken LCD çok küçük bazda esneyecektir. Sonuç olarak panel bu esnekliğin oranında içindeki filmler hareket edecektir. Hareketin baskılandığı nokta işte o ışık farklılıklarına sebep olacaktır.

    Ben bu konunun açıklamasını kendimce böyle yapıyorum. Bu mesele hatalı ve dandik menteşeler yüzündendir.




  • Hocam başka bir önemli hususta panelin olduğu kısım yani kapak. Plastik olmamalıdır. Bazı firmalar hem masraf hemde hafiflik bakımında plastik kullanıyorlar kapakları. Halbuki bilgisayarı açınca plastik olduğu için hafifte olsa lcd panelin esnetmiş oluyoruz ve bu sürekli yapılan bir eylem olduğu için gün geçtikçe menteşeler deforme oluyor. Firmaların bu konuda yapmaları gereken şey ise kapakları plastik yerine alüminyum ile kaplamaları lazımdır diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 9 aydır monster kullanıyorum işletim sistemi esnekliği sorunundan başka bir sorun göremedim.
    Linux sürücüleri yok sitesinde Sound Blaster 2 çalıştırmak gerçekten sıkıntılı ancak CD'nin içinden çıkan ses ve sb sürücülerini yükleyince çalışıyor.
    Yine de memnunum.
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım bahsetdiğiniz şeyden dolayı panelde sorun yaşıyorum.
  • musa_unsal2005 kullanıcısına yanıt
    Msi çoğu ürününü freedos olarak satıyor.
  • Peki kasaları ülkemizde neden yapılamıyor. Aliminyum enjeksiyonla veya en kötüsü 3d printer ile üretilebilir. Varsın biraz pahalı olsun. Upgrade istendiğinde içindeki kartı sökersin. Amatorce kendi telefonuma kapak yapmaya çalışıyorum firma olarak rahatça yaptırılabilir.
    He çinli üreticilerle baş edemezsin , her ay yeni bi model çıkarıyorlar. Aylık senin yüzlerce ürün satıp amorti etmen lazım ama bi şekilde başlanmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: idombayci

    Peki kasaları ülkemizde neden yapılamıyor. Aliminyum enjeksiyonla veya en kötüsü 3d printer ile üretilebilir. Varsın biraz pahalı olsun. Upgrade istendiğinde içindeki kartı sökersin. Amatorce kendi telefonuma kapak yapmaya çalışıyorum firma olarak rahatça yaptırılabilir.
    He çinli üreticilerle baş edemezsin , her ay yeni bi model çıkarıyorlar. Aylık senin yüzlerce ürün satıp amorti etmen lazım ama bi şekilde başlanmalı.

    Az daha pahalı olsa kim takar monsteri. İnsanlar ucuz diye alıyor kendi kulvarında.
  • Vallahi bravo.
    👌

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    kapak plastik olup dediğiniz sorun olmayan markalar nasıl yapıyor? cimri ASUS, MSI, DELL hiç bu tarz sorun yaşatmamış olsa gerek...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Clevo kasanın dandikliğinden bahsediyorum. Nerden bileyim asusu dell i. Deneyimlemediğim bir marka için konuşamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce can sıkıntısından arayıp paneli sordum. Sorunu anlamaları için video çekmem gerektiğini ve videoyu yollamamı istediler. Nekadar zaman geçti çözüm sıfır :/ fotoğraftan emin olamıyormuş. Her defasında ısrarla sorunu sanki hiç yaşamamışlar, görmemişler gibi 1 saat anlatıyorum, daha sonra panel üreticisi ona normal diyormuş. Israr edince fotoğraf istiyorlar yolluyorum. Cihazı istiyorlar yolluyorum sorun hale devam ediyor. Daha paneli halledemedi mavi ekranı nasıl halledecek.

    Monster notebook sorunumu hala çözemediğiniz ve bilmemezlikten geldiğiniz için teşekkür eder, iş hayatınızda başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.