Şimdi Ara

Monster T7 ile T5 Arasındaki Garip Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    bir süredir performans laptop araştırması yapıyordum ve sonunda tulpar t7 almaya karar verdim

    ben büyük ekran sevdiğim için 17,3" almak istiyorum. ekran kartı olarakta almışken iyisi olsun diye düşünüp gtx970m ye karar verdim. daha çok oyun ve grafik ve tasarım işlerinde kullanacağım için panelin cinsi de önem taşıyor.

    Bana garip gelen durumlar şu şekilde:

    1- t5 ips panel seçeneği sunuyorken t7 sadece tn panel ile çıkıyor. neden? t5 daha ucuzken ips çıkıyor t7 ye 4500 tl vericez ama tn panel.bir mantıksızlık yokmu ya

    2- ips panel sadece 15,6" ekranlarda var

    3- abra modelin kasası çok güzel ama onlarda da gtx970m modeli yok

    4- t7 de kalın kasa ve ince kasa seçimlerinde ikisinde de gtx970m modeli 192bit olarak çıkıyor. kalın kasada 256bit olması gerekmiz mi. Zaten kalın kasa, 256 bit seçeneği niye yok. t5lerin kalın ve ince kasa seçimlerinde buna dikkat edilmişti hala öyle mi bilmiyorum tabi.

    5- kendi sitesinden baktığımızda veya kadıköye gidip elden almak istediğimizde fiyatı 4500 tl olan monster n11.com sitesinde 3999 tl ye satılıyor. n11.com da eski bir ürün mü söz konusu?

    kadıköyden alacağım laptop ile n11.com dan alacağım laptop arasında ne fark olabilir. yani 500 tl az vereyim derken başıma bela almayayım sonra


    sonuç olarak abra kasası 17,3" ekran boyutu olarak ips panel seçeneği ve gtx970m ekran kartıyla alma imkanımız ne ölçüdedir. ve bu seçim 4500 tl olan tulpar t7 nin fiyatına oranla ne kadar farkedecektir. çok farkedecekse de bir anlamı yok 4500 aslında uygun bir fiyat. abra kasanını geçtim ama en azından tulpara o kadar para veripte ips panel alamamak gerçekten koyuyor : /

    bu akşam kadıköye gidip gözümle gormeyi ve o şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnc -- 20 Mart 2015; 10:40:22 >







  • Bende çok merak ediyorum, Abra A7 almayı istiyorum ama ips seçeneği yok sırf o yüzden a5 düşünmek zorunda kalıyorum.

    17 inçler için neden ips seçeneği yok
  • Ben de abra 5.1.1 ips panel aldim ama oyunlarda sıkıntı olabilir diye bişeyler duydum ips panel daha kaliteli ve akıcı görüntü sağlamaz mi???
  • ya ips panellerde gecikme sorunu olabiliyor diğer lcd panellere göre

    mesela normal lcd panellerde gecikme 1-2 ms iken ips olunca bu 10-12 ms ye kadar çıkabiliyor. Profesyonel oyuncular için dikkate alınacak bir değer olabilir ama ben oyunun yanı sıra grafik tasarım işlerinde kullancağım için renk panellerde çok farkediyor ve ips panelde daha baskıya yakın renkler oluyor.
  • monster müşteri hizmetleri ile telefonla yaptığımız görüşmede kafamı kurcalayan meseleler hakkında yardımcı oldu arkadaşlar

    n11.com sitesindeki fiyat ile monster sitesindeki fiyat farkı hakkında bir yanlış anlama olmuş tarafımdan

    fiyat farkı tamamen ram ve hdd ile ilgili. n11.com sitesinde 750 gb hdd ve 8 gb ram ile 3999 tl ye satışa sunulan model kendi sitelerinde 16 gb ram ve 1 tb hdd ile satılmaktadır. yani 500 tl daha uygun olması söz konusu değil.

    Monster müşteri hizmetlerinin ilgi ve alakasına teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.